Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
De Olijfboomgaarden en een Homestay op Kreta

GriekenlandDe Olijfboomgaarden en een Homestay op Kreta

Boek Gerust
 • Buiten de gebaande paden
Ontdek hoe op tijdloze en traditionele wijze op Kreta olijven worden verbouwd, geoogst, verwerkt en natuurlijk geconsumeerd. Dit is een belangrijk ingrediënt van de mediterraanse keuken. Tijdens deze herfstreis leren lokale producenten u alles over olijven. Ze nemen u mee naar de tijd van hun grootouders, want ze gebruiken geen pesticiden of stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Ook het pro...

Ontdek hoe op tijdloze en traditionele wijze op Kreta olijven worden verbouwd, geoogst, verwerkt en natuurlijk geconsumeerd. Dit is een belangrijk ingrediënt van de mediterraanse keuken. Tijdens deze herfstreis leren lokale producenten u alles over olijven. Ze nemen u mee naar de tijd van hun grootouders, want ze gebruiken geen pesticiden of stoffen die schadelijk zijn voor het milieu. Ook het proces van olijf tot olie krijgt u te zien in de molen. En misschien krijgt u een flesje met de eerste olijfolie van het jaar mee voor in uw eigen keuken!

Let op! De olijfoogst is in de herfst, vandaar dat deze reis enkel mogelijk is van oktober t/m december.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Chryssa

Engelstalige reisagent op Kreta
166 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Platteland
  Platteland
 • Gastronomie en wijn
  Gastronomie en wijn
 • Leer en ontdek
  Leer en ontdek
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Ontmoet de lokale bevolking
  Ontmoet de lokale bevolking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom op Kreta

Bij aankomst in Heraklion neemt u de transfer naar een traditioneel pension in Kastamonitsa. Check in en neem de tijd om u op te frissen en te ontspannen. Eenmaal uitgerust, ontmoet u de lokale olijfboeren en bespreekt u de route voor de komende week. Daarna is er nog genoeg tijd voor een duik in het buitenzwembad van het pension, of om te genieten van de zon op het terras.

Reistijd: Heraklion luchthaven - Kastamonitsa: 40 km

Plaats:
Iraklion, Kastamonítsa

Dag 2: Een dagje geschiedenis

Na het ontbijt ontmoet u de archeoloog die u meeneemt op een interessante tour langs plekken die historisch en antropologisch verwant zijn aan olijfolie en olijven. De tour duurt 8 uur. In de late namiddag keert u terug naar het gastenverblijf en ontspant u zich.

Reistijd: Ongeveer 60 km, wandeltijd: Gemakkelijke wandelingen
​Accommodatie: Zelfde appartement

Plaats:
Kastamonítsa, Eleo

Dag 3: Oogst van de olijven in de velden

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u naar de olijfboomgaard waar u aan de slag gaat met de oogst. In totaal bent u 7 tot 8 uur in de velden en er zijn pauzes voor de lunch. De boer legt uit waarom wij de traditionele olijfoogstmethodes verkiezen boven de meer moderne. De olijven die overdag worden geplukt, worden in zakken gedaan en naar een geselecteerde oliemolen in de buurt getransporteerd. Aan het einde van de dag gaan we terug naar het pension en genieten we van wat vrije tijd en het diner.

Reistijd: Kastamonitsa - Nipiditos 9km

Plaats:
Kastamonítsa, Nipiditos

Dag 4: Nog een dag in de boomgaard

Na het ontbijt wordt u naar de olijfboomgaard gebracht om de oogst af te ronden. Voor de lunch kunt u genieten van een picknick in de boomgaard. Aan het einde van de dag verzamelen we alle zakken met olijven en brengen we ze naar de molen waar u alles leert over het proces van het pletten van de olijven tot olie. U krijgt wat olijfolie mee om mee naar huis te nemen. Ga terug naar het gastenverblijf voor het diner. Later gaan we naar een traditionele 'rakokazano' (een speciaal soort ketel) om het proces van het maken van raki te bekijken.

Reistijd: Kastamonitsa - Nipiditos 9km, Kastamonitsa - Kato Kasteliana 35km.

Plaats:
Nipiditos, Kato Kasteliana

Dag 5: Richting het westen

U rijdt naar het westen van Kreta ,naar de beroemde vlakte van Messara. Hier plukt u een specifieke soort tafelolijven plukken die 'Mourati' of 'Tsounati' worden genoemd. Deze zijn zeldzaam en ideaal voor de productie van de geplette olijven 'Tsakisti'. Vanaf de vlakte van Messara rijden we naar de voet van de berg Psiloritis waar we overnachten in een traditioneel pension in het dorp Zaros. Na de check in gaan we naar een andere olijfboomgaard om andere soorten tafelolijven te plukken, zoals 'hondrelia' (vette olijf) en 'psirelia' (kleine olijf). Na een lunch en wat ontspanning maken we onder begeleiding van een kok uit de Zaros-regio kennis met de oude technieken van de productie van de eetbare olijven. U leert hoe de bittere vruchten veranderen in heerlijke ingrediënten van salades, voor op brood, beschuit, bij de kaas, in braadstukken en stoofschotels. Diner, en overnachting in een traditioneel familiepension. 

Reistijd: Kastamonitsa - Asimi 50km + Asimi - Zaros 29km

Plaats:
Kastamonítsa, Asimi, Zarós

Dag 6: Leer lokaal koken

Begin de dag met een heerlijk ontbijt, gemaakt volgens traditionele recepten. Gastvrouw Katerina gebruikt pure producten van de familieboerderij: eieren, olijfolie en 'myzithra', kaas van geitenmelk. Dan gaat u naar de velden om wilde groenten te plukken. Deze zijn vooral in de herfst en winter te vinden en u zult versteld staan van hun veelzijdigheid in diverse gerechten! U wordt verwacht in de keuken van een lokale taverne om de geplukte groenten op traditionele wijze te bereiden. Daarna krijgt u een rondleiding langs de kloosters in de omgeving voordat u aanschuift bij het diner.

Wandeltijd: kleine wandelingen in de velden

Plaats:
Zarós

Dag 7: Archeologische vindplaatsen

Geniet van een heerlijk ontbijt op deze vrije dag. U kunt ervoor kiezen om rond te dwalen op één van de archeologische vindplaatsen in de regio. Of ga wandelen in de kloof van Saint Ioannis. Terug in het pension worden de tafelolijven bereid en is er een afscheidscadeautje voor u. 

Reistijd: Zaros - Gortyna 20 km + Gortyna - Phaestos 15 km + Pheastos - Zaros 18 km, wandeltijd: 0 of 3 uur als u besluit het bos van Rouvas in te trekken.
Accommodatie: Zelfde pension

Plaats:
Zarós, Gortys, Pheastos

Dag 8: Terug naar Heraklion

Na het ontbijt keert u terug naar Heraklion. Als uw vluchttijd het toelaat is het Archeologisch museum van Heraklion een aanrader. We hopen dat u een ongelooflijke tijd heeft gehad.

Reistijd: Zaros - Heraklion 50km

Plaats:
Pheastos

IraklionKastamonítsaEleoNipiditosKato KastelianaAsimiZarósGortysPheastos

Praktische informatie

Prijs vanaf € 740 Per persoon
Boek Gerust Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 740 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Hieronder vindt u het gemiddelde budget per periode*:

* als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Presentatie door een deskundige archeoloog-historicus op dag 2
 • De hulp en expertise van een landbouwer op dagen 3, 4 en 6
 • De hulp en expertise van een lokale deskundige olijfolie-producent op dag 3 en 4
 • Olijfoogst op dag 3 en 4
 • Oogst van tafelolijven op dag 5
 • Verpakking van de olijfolie (15 liter) en de olijven die u wilt meenemen
 • Kookles op dag 6
 • Informatieboekje over olijven, olijfolie en recepten
 • Ontbijt, picknick, lunch en diner elke dag
 • Bezoek aan een traditionele 'rakokazano' van de Heraklion County
 • Overnachting in traditionele gasthuizen in de regio van het graafschap Heraklion
 • Autohuur

Niet inbegrepen in de prijs

 • Tickets voor nationale parken en boten
 • Dranken (frisdranken), fooien en persoonlijke uitgaven
 • Persoonlijke verzekering
 • Alles wat hierboven niet is vermeld
Boek uw vlucht naar Griekenland
De internationale vluchten zijn niet bij de reis inbegrepen. U kunt uw lokale reisbureau vragen om ze voor u te reserveren via onze partner Option Way.
Geniet dus van vele voordelen:
 • Aantrekkelijke tarieven
 • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
 • Het reisbureau van Chryssa in Griekenland wordt op de hoogte gebracht in geval van vluchtwijzigingen.
Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in Griekenland (9)

Andere voorbeeldreizen