Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Roadtrip Natuur Archeologie op Kreta 

GriekenlandRoadtrip Natuur Archeologie op Kreta 

Coronadekking
 • Klassiekers
Opgelet geschiedenis- en natuurliefhebbers! Deze roadtrip is ontworpen met een milieuvriendelijke blik en focust zich op de Griekse geschiedenis. U komt langs de mooiste plekjes van Kreta en ontdekt ook minder toeristische locaties. Zie diepe kloven, ga op zoek naar fossielen, bewonder heilige grotten met een boeiende geschiedenis en zie de karstparken, waterbronnen en bergtoppen. Ook het natuurpa...

Opgelet geschiedenis- en natuurliefhebbers! Deze roadtrip is ontworpen met een milieuvriendelijke blik en focust zich op de Griekse geschiedenis. U komt langs de mooiste plekjes van Kreta en ontdekt ook minder toeristische locaties. Zie diepe kloven, ga op zoek naar fossielen, bewonder heilige grotten met een boeiende geschiedenis en zie de karstparken, waterbronnen en bergtoppen. Ook het natuurpark Sitia ontbreekt niet en u sluit af met de indrukwekkende hooglanden. Een bijzondere reis over de mooie wegen van Kreta. 

Lees meer

Uw lokale reisexpert Chryssa

Engelstalige reisagent op Kreta
207 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Eiland
  Eiland
 • Platteland
  Platteland
 • Hiking
  Hiking
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Gastronomie
  Gastronomie

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Heraklion

Aankomst op de luchthaven van Heraklion. U wordt opgewacht door een taxichauffeur die u naar uw hotel brengt. Uw hotel ligt vlakbij de Venentiaanse haven en de Morosini-fontein. Gebruik de avond om een wandeling te maken door het gezellige centrum van Heraklion. Welkom op Kreta!

Reistijd: 4 km naar Heraklion
Accommodatie: Hotel 3* in Heraklion

Plaats:
Iraklion

Dag 2: Elounda en de grot van Zeus

De roadtrip begint! Uw eerste bestemming is Elounda, dat u via het Lassithi-plateau bereikt. Geniet van het spectaculaire uitzicht op de resten van windmolens en bezoek de legendarische grot van Zeus: Diktaion Antron. Dan komt u aan in Elounda, rijk aan natuurlijk schoon en culturele monumenten, zoals het Venetiaanse kasteel, de historische stad Olous en de tempel van de liefdesgodin Aphrodite en de oorlogsgod Aris. Maak een wandeling door de haven en ontdek de taverna's met lokale gerechten. U overnacht in een familiehotel met uitzicht op de indrukwekkende baai van Mirabello.

Reistijd: 105 km (2u30). Ongeveer 1 uur (terug) om de grot te bezoeken die verbonden is met de geboorte van Zeus
Accommodatie: Hotel 3* in Elounda

Plaats:
Iraklion, Elounda

Dag 3: Richting Kato Zakros

Bezoek Spinalonga, het beroemde eilandje met een bijzondere maar ook heftige geschiedenis. Hier zijn jarenlang mensen gehuisvest die aan lepra leden en de verhalen zijn boeiend, maar soms ook hartverscheurend. Het eilandje is prachtig gelegen in de baai. Na uw bezoek aan Spinalonga rijdt u naar Kato Zakros via het charmante stadje Sitia. We raden u aan een korte pauze in te lassen om de bezienswaardigheden te bekijken en een beetje te ontspannen. In Kato Zakros ontmoet u onze partner die u helpt met het inchecken, waarna u op eigen gelegenheid de stad kunt verkennen. En misschien is er nog tijd voor een duik in zee? 

Reistijd: 116 km (2u30 min.) Wandelingen rond Kato Zakros
Accommodatie: Traditionele appartementen in Kato Zakros

Plaats:
Elounda, Káto Zákros

Dag 4: Het klooster van Toplou en Vai Beach 

U bezoekt vandaag het palmbos van Vai, een palmboomgaard van 250 km2 met wel 5.000 palmbomen die zich uitstrekt tot aan het prachtige gouden strand. Geniet van de zon op het strand of kies voor een ander, meer afgelegen, strandje en verbaas u over de pracht van de gekleurde rotsen langs het kustpad. Dan rijdt u verder naar het klooster van Toplou, een plek met een echte oosterse sfeer. Wandel door het klooster en geniet van een wijnproeverij. Keer terug naar Kato Zakros. Neem de tijd om te ontspannen.

Reistijd : 12 km Palaikastro - Vai - Toplou 35 km Toploy - Kato Zakros. Dit ligt aan hoeveel tijd u wilt nemen, de hele tour kan 1 tot 6 uur duren!
Accommodatie: traditionele appartementen in Kato Zakros

Plaats:
Káto Zákros, Váï

Dag 5: Ontdek de Dead's Gorge

U wandelt na het ontbijt door de Dead's Gorges. De kloven verbinden de dorpen Zakros en Kato Zakros met elkaar en hebben hun naam gekregen door de ontdekking van graven uit de Minoïsche tijd. Op sommige plekken ziet de gapende gaten in de rotswanden die hieraan herinneren. Aan het einde van de excursie passeert u het Minoïsche Paleis van Kato Zakros. Een kort bezoek aan de archeologische vindplaats is een aanrader! Op verzoek begeleidt een archeoloog u. 

Reistijd : 9 + 9 km (van Kato Zakros naar Ano Zakros en terug), 6+3,5 km = 9,5 km
​Accommodatie: traditionele appartementen in Kato Zakros

Plaats:
Káto Zákros

Dag 6: Karoumes Beach en Kato Zakros Ruïnes

Vandaag rijdt u naar het dorp Hohlakes. U steekt de kloof van Hohlakoi over om bij het prachtige strand van Karoumes te komen. Dit ruige geïsoleerde strand is alleen te bereiken via de kloof. Voor u terugkeert naar Kato Zakros kunt u met de auto het plateau van Sitia verkennen. Een ongerept gebied met de oudste dorpen van Kreta waar verborgen ruïnes tussen de rotsen te vinden zijn. Midden op het plateau, bij het dorp Karidi, vindt u het informatiecentrum van Sitia Geopark. Stop hier voor een documentaire over het gebied te kijken en een wandelkaart op te halen. Keer aan het eind van de dag terug naar Krato Zakros. 

Reistijd: 18 km (Kato Zakros - Hohlakes), 3+3 km
Accommodatie: traditionele appartementen in Kato Zakros.

Plaats:
Káto Zákros, Sitia

Dag 7: Xirokampos dorp en Kruidentuinen

Begin na het ontbijt met de rit naar Xerokambos. Stop hier voor en duik in de zee voor u terugrijdt naar Heraklion. De weg naar het westen is indrukwekkend door de vele bochten en het panoramische uitzicht op de oneindige zee. Bezoek de levendige dorpjes in het gebied van de Heilige Steen, Ierapetra. Een mogelijke stop zijn Ziros en Handras, waar u meer kunt leren over de aromatische en geneeskrachtige kruiden die hier verbouwd worden. Het programma wordt uitgevoerd door twee boeren op locatie en duurt zo'n 4-6 uur. Rij dan door naar Herakion. 

Reistijd : 14 km (Kato Zakros-Xirokampos) + 14 km (Xirokampos-Hametoulo) 30 km, wandelingen 

Plaats:
Káto Zákros, Xirokampos, Kalo Chorio, Agía Eiríni

Dag 8: Einde van de reis!

Rijd na een laatste ontbijt terug naar de luchthaven en laat de huurauto achter op de parkeerplek. Dan vliegt u terug naar huis. We hopen dat u een fantastische tijd heeft gehad! 

Reistijd: 4 km

Plaats:
Xirokampos

IraklionEloundaKáto ZákrosVáïSitiaXirokamposKalo ChorioAgía Eiríni

Praktische informatie

Prijs vanaf € 720 Per persoon
Coronadekking Kosteloos annuleren tot 30 dagen voor vertrek
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 720 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Assistentie op de luchthaven (het afleveren van uw auto, het aanleveren van de kaarten en het gedrukte materiaal voor uw reis en het grondig bespreken van de reisroute)
 • De huur van een auto voor de hele reis (categorie: middelgrote auto van een lokaal bedrijf)
 • Een gedetailleerde handleiding die speciaal voor uw reis is opgesteld (met referenties, teksten, foto's, kaarten en voorstellen voor prachtige tochten, enz.)
 • Ontbijt in alle hotels en appartementen
 • 3* hotels of traditionele apts
 • Telefoonsupport 24 uur per dag
 • Een rondleiding in de wereld van de Kretenzische kruiden in het dorp Handras (dag 7)

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Rondleidingen en toegangsprijzen voor musea en georganiseerde archeologische sites
 • Tickets voor nationale parken en boten
 • Dranken (frisdranken), fooien en persoonlijke uitgaven
 • Lunch en diner, tenzij anders vermeld in het voorstel hierboven (wees bereid om ongeveer 12-17 euro per persoon te betalen in een standaard taverne)
 • Rugzak, wandelstokken en andere technische uitrusting (tenzij anders vermeld in het reisvoorstel)
 • Benzine
 • Persoonlijke verzekering
 • Alles wat hierboven niet is vermeld
😱 Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Chryssa momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Griekenland.
Neem contact op met de lokale reisexpert

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema