Compensatie van geschatte CO2-uitstoot

Reis in Griekenland

Van alle landen gelegen aan de Middellandse Zee, is Griekenland zonder twijfel het land met de meeste toeristen… en voor een goede reden! Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar de cultuur, de geschiedenis, het welkomen en de schoonheid samenkomen in perfecte harmonie. Een reis naar Griekenland is een reis terug in de tijd en in de voetstappen treden van de meest briljanten beschavingen uit de oudheid: Athene, Olympia, Delphi en Mycenae zijn plaatsen waar de schitterende ruïnes goed zichtbaar zijn. Reizen door Griekenland is ook een kans om te genieten van het klimaat, warm en droog, wat ideaal is voor zwemmen in het paradijselijke water van de Egeïsche zee of tijd om te ontspannen op verborgen stranden in kleine baaien in de Cyclades. Een reis naar Griekenland is ook het ontdekken van de oude keuken met wijnbladeren, olijfolie en Raki. Waarom nog langer wachten: Ελλάδα σας περιμένει!

Reisideeën in Griekenland

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.
Reisbureau van Hannelore
300 beoordelingen
Engelstalige Specialist in op maat gemaakte reizen in Griekenland en haar eilanden
Reisbureau van Zeta
25 beoordelingen
Engelstalige expert voor onbekende wegen in Griekenland
Reisbureau van Gianna
18 beoordelingen
Engelstalige reisagent op Griekenland

Reis naar wens

Reisgids voor Griekenland

Griekenland gelegen in de Middellandse Zee, ligt in het zuiden van Europa. Het land bestaat uit circa 6000 eilanden, waarvan 227 er bewoond zijn. De hoofdstad is Athene, andere bekende steden zijn:

  • Thessaloniki
  • Piraeus
  • Larissa
  • Iraklion

De grootste en bekendste eilanden van Griekenland zijn: Alonissos, Andros, Chios, Corfu, Egina, Evia, Ikaria, Kalymnos, Karpathos, Kefalonia, Kos, Kreta, Kythira, Lefkas, Leros, Lesbos, Limnos, Mykonos, Naxos, Paros, Patmos, Peloponnesos, Rhodos, Samos, Santorini, Skiathos, Skopelos, Thassos, Tinos en Zakynthos.

Wat te doen in Griekenland?

Griekenland staat bekend om zijn rijke historie. U zult vele monumenten en ruïnes vinden van tempels, openluchttheaters, kloosters, badhuizen en bekende stenen zuilen.

Ook de stranden zijn een grote trekpleister. Het helderblauwe water, de witte stranden en de onderwaterwereld zijn daarvan de oorzaak. Culinair staat Griekenland bekend om de vele vleesgerechten, die zeker geproefd moeten worden!

Hoe en wanneer reizen naar Griekenland?

De beste reistijd voor een reis naar Griekenland zijn de maanden mei, juni en september. In deze maanden zijn de temperaturen aangenaam en heeft u de minste kans op neerslag.

U kunt vanuit Nederland, België of Duitsland rechtstreeks vliegen naar uw bestemming in Griekenland.

Welke reisdocumenten?

Griekenland valt binnen het Schengengebied en daarom is er vrij reizen. Voor een reis naar Griekenland heeft u een geldig EU identiteitskaart of paspoort nodig. U heeft geen visum nodig.

Taal

De officiële taal die gesproken wordt is Grieks. Deze taal stamt uit de Griekse Oudheid. Naast Grieks, spreekt men Turks, Bulgaars, Albanees of Roemeens.

Klimaat

Griekenland heeft een mediterraans klimaat. Gedurende de zomermaanden kan het 30 graden worden, tijdens de wintermaanden rond de 10 graden. Bekijk voor uw vertrek naar Griekenland de actuele weersvoorspellingen.

Tijdsverschil

In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland. De zomertijd van Griekenland loopt gelijk aan die van Nederland.

Geldzaken

Griekenland heeft de euro als munteenheid.In Griekenland is het gebruikelijk om een fooi te geven, ook als dit al in de rekening is verwerkt. Bij goede service geeft men circa 5-10% fooi. Het is vrijwel overal mogelijk (zeker de grotere steden) te pinnen en met creditcard te betalen. Let er wel op dat er eventuele kosten bovenop komen wanneer u geld wilt opnemen van de geldautomaat.

Onze tips voor je vakantie in Griekenland

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Griekenland

4.86 beoordelingen
Monique
5
Wat een reis. Zo'n mooie herinnering. Hannelore heeft onze wensen voor Griekenland helemaal goed begrepen en mede door haar is het een hele mooie reis geworden. Van Athene naar Delphi en door de Peloponesos gereisd met op het eind een paar dagen strand. Een stedentrip, roadtrip en strandvakantie in een. Heerlijk. Heel veel dank voor al het tot n de puntjes regelen van deze top reis. Volgende keer zeker weer Evaneos.
Zie meer
Hannelore
Reis georganiseerd met reisbureau van Hannelore
Bekijk reisbureau
Angelique en Jan-Paul
5
Hannelore, van Reisbureau ******* heeft voor ons een droomreis als eerste kennismaking met Griekenland samengesteld. We gaven aan naar Athene, een eiland en Santorini te willen gaan. We kregen van Hannelore een programma waar alles in zat wat we wensten. we konden al onze vragen stellen, die prompt werden beantwoord. We zochten en kregen comfortabele hotels en suites. Ook alle transfers waren geregeld door Hannelore. Enkele hoogtepunten: Athene: het fantastische Smarthotel ******* midden in de stad met uitzicht op de Akropolis. Op Naxos zaten we in de ******* op een steenworp afstand van een prachtig strand en met een huurauto konden we het hele eiland verkennen. Zon, zee, comfort en vrijheid. Santorini was magisch en vanuit de droomsuite Penelope in hotel ******* konden we bijkomen van al onze indrukken. Kortom, we hebben door Hannelore in 10 dagen een droomreis kunnen maken, zonder zorgen en hebben zoveel gezien: landschappen, cultuur, archeologie en sfeer kunnen proeven. Het was in 1 woord fantastisch. Zo hadden we het zelf niet kunnen plannen. Dankjewel Hannelore. Een aanrader voor iedereen die Griekenland in stijl en zonder zorgen in alle vrijheid wil ontdekken!
Zie meer
Hannelore
Reis georganiseerd met reisbureau van Hannelore
Bekijk reisbureau
Bekijk alle beoordelingen
Boek uw vlucht naar Griekenland

Dankzij onze samenwerking met Option Way, profiteert u bij Evaneos van vele voordelen:

  • Aantrekkelijke tarieven
  • All-inclusive prijzen zonder verrassingen
  • Uw lokale reisagent wordt op de hoogte gebracht van vluchtwijzigingen

Aarzel niet om advies te vragen aan uw lokale reisagent of bezoek de website van onze partner.

Andere interessante bestemmingen