Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

FrankrijkOntspannen in de natuur in de Alpen en de Provence

 • Buiten de gebaande paden
Wilt u de ruige kant van de Provence ontdekken en uw hoofd helemaal leegmaken? Deze reis naar de Zuidelijke Alpen biedt de perfecte mix van rust en ontspanning, buitenactiviteiten en natuurbelevenissen. U verblijft in een mooie gîte met uitzicht op de bergen, een plek om het dagelijks leven snel te vergeten. Ontdek pittoreske dorpjes in de omgeving en geniet van een week vol culinaire hoogtepunten...

Wilt u de ruige kant van de Provence ontdekken en uw hoofd helemaal leegmaken? Deze reis naar de Zuidelijke Alpen biedt de perfecte mix van rust en ontspanning, buitenactiviteiten en natuurbelevenissen. U verblijft in een mooie gîte met uitzicht op de bergen, een plek om het dagelijks leven snel te vergeten. Ontdek pittoreske dorpjes in de omgeving en geniet van een week vol culinaire hoogtepunten. Actievelingen kunnen gaan fietsen of een spannende klim maken met de Via Ferrata. Zie hoe de gieren rondcirkelen boven de Eygues-kloven en ga heerlijk zwemmen in de watervallen van de Méouge-kloof. Hier voelt u zich pas echt verbonden met de natuur, dit is de ultieme manier om te ontspannen. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Natuur
  Natuur
 • Cultuur
  Cultuur
 • Platteland
  Platteland
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in de Zuidelijke Alpen!

U komt aan in uw Ecolodge die gelegen is in een prachtige omgeving. Neem vanmiddag de tijd om bij te komen of ga alvast de natuur in en maak een mooie wandeling in de buurt van uw accommodatie. Geniet van de rust en de schoonheid van de natuur!

Plaats:
Baronnies
Accommodatie
Ecogite de charme (Ribeyret)

Dag 2: Fietsen of wandelen in de natuur

Uw accommodatie ligt in een prachtige omgeving, het is dus niet nodig om in de auto te stappen om leuke activiteiten te doen. Deze kunt u boeken bij de gastheren van uw ecolodge. Profiteer van de mooie fiets- en wandelroutes en ontdek de natuurgebieden van de Baronnies Provençales. En ga 's avonds naar een speciaal platform om vallende sterren te spotten aan de helderen hemel. 

Plaats:
Baronnies
Accommodatie
Ecogite de charme (Ribeyret)

Dag 3: Een dorp met uizicht

Ga er op eigen gelegenheid op uit en ontdek het indrukwekkende berglandschap. Bezoek bijvoorbeeld het gehucht Ribeyret, dat een ongekend uitzicht biedt op de omgeving. Optioneel kunnen uw gastheren een Scandinavisch bad voor u opwarmen, waarin u kunt ontspannen met een glas champagne. 's Avonds kunt u een heerlijke maaltijd reserveren met regionale en biologische producten.

Plaats:
Ribeyret
Accommodatie
Ecogite de charme (Ribeyret)

Dag 4: Avontuur op de Via Ferrate

U bezoekt het mooie dorpje Buis les Baronnies, omgeven door weilanden, lavendelvelden en olijfboomgaarden, met een prachtig uitzicht op de Mont Ventoux, de "Reus van de Provence". Daarna wacht u een spannende wandeling op de Via Ferrata del San Giuliano, die boven het dorp uittorent. Met een privé-wandelgids kunt u enkele routes met verschillende moeilijkheidsgraden afleggen. Wie durft?

Plaats:
Buis-les-Baronnies
Accommodatie
Ecogite de charme (Ribeyret)

Dag 5: Een waar zwem- en wandelparadijs

Bezoek vandaag het dorp Serres. Gelegen in een uitzonderlijke omgeving, heeft deze plek in de Hautes-Alpes zijn authentieke charme behouden. Geniet hier van de uitstekende gastronomische cultuur, een echte toeristische trekpleister! Ga vervolgens zuidwaarts naar Méouge-kloven, de wonderen van de Hautes-Alpes. Dit is een unieke locatie om te zwemmen en te wandelen. 

Plaats:
Torrent la Méouge
Accommodatie
Ecogite de charme (Ribeyret)

Dag 6: De gieren van de Eygues Gorges

U leert vandaag alles over de koningen van de lucht in het House of Vultures in Rémuzat. U ontmoet uw berggids en ornitholoog, die u meenemen naar de Eygues Gorges bij het dorp St. May. Uitgerust met een verrekijker en een telescoop krijgt u een uniek kijkje in het leven van de aasgier en de lammergier. Een onvergetelijk moment!

Plaats:
Rémuzat
Accommodatie
Ecogite de charme (Ribeyret)

Dag 7: Tot ziens in de Zuidelijke Alpen!

Het is alweer het einde van uw reis. We hopen dat u heeft genoten van de mooie natuur en dat u helemaal tot rust bent gekomen. Een goede reis naar huis en hopelijk snel tot ziens. 


BaronniesRibeyretBuis-les-BaronniesTorrent la MéougeRémuzat

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Voor 2 volwassenen
SeizoenenPrijs per volwassene
prijs vanaf
Het hele jaar € 990
Juni € 1.630
Van juli tot augustus € 2.010

Inbegrepen in de prijs

 • 6 nachten in een ecolodge (incl. lakens, handdoeken, water, elektriciteit, verwarming en tuinonderhoud). Roken en huisdieren niet toegestaan.
 • Dag 3: Scandinavisch bad
 • Dag 4: halve dag Via Ferrata met privégids (tot 6 personen)
 • Dag 6: halve dag ornithologie met lokale privégids

Niet inbegrepen in de prijs

 • Maaltijden
 • Vervoer naar de accommodatie en transport tijdens het verblijf
 • Eindschoonmaak: €150 (ter plaatse betalen)
 • Toeristenbelasting, afhangend van lokale regels en het aantal personen
 • De borg van €1000 die u ter plaatste kunt betalen

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Frankrijk (7)

Andere voorbeeldreizen