Het zoete leven in de Provence

FrankrijkHet zoete leven in de Provence

Buitengewoon
Leven als een god in Frankrijk? Dat kan het allerbeste in de Provence. Neem het er een week lang van in het mooie Zuidoosten van La Douce France. Geniet van uw verblijf op een luxe landgoed tussen de schilderachtige bergen van de Alpilles en ontspan in de grote tuin met privézwembad. Laat u betoveren door de flair van de charmante dorpjes die schilders als Vincent van Gogh inspireerden en ervaar de onbeschrijfelijke sfeer van de Provence tijdens de excursies. Voor natuurliefhebbers zijn er prachtige wandelingen en fietstochten te doen en een bezoek aan een olijfgaard gevolgd door een kookles zal de fijnproever in u doen ontwaken. Dit wordt een vakantie om niet snel te vergeten!
Reisideeën aangeraden door
Simon Lokale*r Frankrijk Expert*in
Duur van de reis
6 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.380
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Simon momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Frankrijk
Reisprogramma
Welkom in de Provence!

Dag 1: Welkom in de Provence!

U komt aan in de luxe villa in het hart van het beschermde natuurpark van de Alpilles. Uw onderkomen van deze week heeft een fijne sfeer, een prachtige tuin met privézwembad en is gelegen in een ongekend mooie omgeving. Ontspan vandaag bij het zwembad of ga naar het pittoreske dorpje Eygalières, op slechts een paar minuten rijden. Hier kunt u proosten op het begin van een heerlijke vakantie met een glaasje rosé. Overnachting in een Provençaalse villa (mas)
Plaats:
Eygalières

Natuur en tradities van de Provence

Dag 2: Natuur en tradities van de Provence

Ontdek het adembenemende landschap van de Alpilles tijdens een wandeling door de dennen- en eikenbossen. De groene vlakten van de omgeving zijn werkelijk een lust voor het oog. We raden aan om een bezoek te brengen aan Saint Rémy de Provence, het typisch Provençaals dorp dat de inspiratie was voor de werken van de beroemde schilder Vincent van Gogh. En Les Baux de Provence, gelegen op een rotsplateau, is een ideaal vertrekpunt om deze unieke regio te ontdekken. Afstand: 45 km - 1 uur Overnachting in een Provençaalse villa (mas)
Plaats:
Saint-Rémy-de-Provence

Kunst en olijfolie

Dag 3: Kunst en olijfolie

U ontmoet de gids die samen met u de omgeving gaat verkennen. De dag begint met een bezoek aan een olijfgaard waar u alles leert over de productie van de olijfolie, van struik tot oliepers. U hoort anekdotes over het familiebedrijf en sluit af met een kookles. De dag eindigt met een wandeling door Saint-Rémy-de-Provence, een pittoresk en charmant dorp dat erg in trek is bij kunstenaars. Afstand: 50 km - 1 uur Overnachting in een Provençaalse villa (mas)
Plaats:
Saint-Rémy-de-Provence

Genieten op zijn Provençaals

Dag 4: Genieten op zijn Provençaals

Het is tijd om meer Provençaalse smaken te leren kennen tijdens een kookles. U begint de dag op de markt waar u de ingrediënten voor de gerechten haalt, met natuurlijk de bijpassende wijnen. Dan rijdt u naar een boerderij die typisch is voor deze omgeving. Samen met uw gastheer maakt u de lekkerste lokale gerechten, die u vervolgens kunt proeven tijdens een gezellige maaltijd.  Overnachting in een Provençaalse villa (mas)

E-bike tour door de lavendelvelden

Dag 5: E-bike tour door de lavendelvelden

Onder begeleiding van een gids maakt u een prachtige tocht door het mooie landschap van de Alpilles. U rijdt door dennenbossen en olijfboomgaarden in de bergen en ontdekt de typische dorpjes Les-Baux-de-Provence, Maussane-les-Alpilles en Eygalières. De lunch is een heerlijke picknick met verse producten uit de regio en 's middags doet u mee aan een interessante workshop over lavendel. Met een geweldig diner sluiten we de dag af. Overnachting in een Provençaalse villa (mas)
Plaats:
Les Baux-de-Provence,Maussane-les-Alpilles,Eygalières

Culinaire tour in Avignon

Dag 6: Culinaire tour in Avignon

Op uw laatste dag verkent u samen met een gids de stad Avignon op een bijzondere manier. Hij neemt u mee op een gastronomische wandeltocht. Loop door de steegjes en ga op zoek naar de beste bakkerijen en delicatessenwinkels om lokale specialiteiten te ontdekken. Er is hier ook een chocoladefabriek. En natuurlijk mag de wijn niet ontbreken, we sluiten de dag af met een proeverij bij Châteauneuf du Pape - een passend einde van een onvergetelijke week! Wij wensen u een goede reis naar huis! Afstand: 3 uur 30 minuten
Plaats:
Avignon
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.380 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Frankrijk volgens uw wensen