Familievakantie in pittoresk Lubéron

FrankrijkFamilievakantie in pittoresk Lubéron

Avontuur
Wilt u er echt even tussenuit? Lekker met uw gezin of met vrienden relaxen in de mooie Provence? Dan is deze week in de Lubéron echt iets voor u! Geniet van gezelligheid, ontspanning en lekker eten in een prachtige landhuis met tuin en zwembad. Ga erop uit en ontdek de schilderachtige omgeving met typische Provencedorpjes als Gordes, Rousillon en Bonnieux en leer alles over de geschiedenis en cultuur van de okermijnbouw. Een ritje in een paardenkoets en een tour op een e-bike is leuk voor het hele gezin en dankzij de lokale gids krijgt u bijzondere inzichten in de regio en de bezienswaardigheden. En om uw vakantie goed af te sluiten krijgt u in de tuin van het landhuis een privéles astronomie. Mooie herinneringen gegarandeerd!
Reisideeën aangeraden door
Simon Lokale*r Frankrijk Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.170
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Simon momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Frankrijk
Reisprogramma
Welkom in heerlijk Lubéron!

Dag 1: Welkom in heerlijk Lubéron!

U komt aan in uw Provençaalse landhuis en heeft de rest van de dag de tijd om op uw gemak bij te komen van de reis. Laat u betoveren door het heuvelachtige landschap van het regionale natuurpark met zijn weelderige vegetatie en buitengewone fauna. En ook de Provençaalse sfeer is meteen te merken, deze wordt gekenmerkt door artiesten, festivals, lokale markten en diverse culinaire hoogstandjes die de zintuigen prikkelen!
Plaats:
Maubec,Gordes

Uitstapje naar het pittoreske achterland

Dag 2: Uitstapje naar het pittoreske achterland

Ontdek op eigen gelegenheid het achterland van de Provence. Spectaculaire landschappen met wijngaarden en boomgaarden, karakteristieke dorpjes met typische cafés en bistro's en opmerkelijke natuurproducten beloven een afwisselende dag. Geniet in het hooggelegen dorp Gordes van het magische uitzicht vanaf de vesting en breng een bezoek aan Roussillon. De felle kleuren, smalle straatjes, pleintjes en markten zullen u inspireren! Afstand: 40 km - 1 uur
Plaats:
Maubec

Koetsrit langs cultureel erfgoed

Dag 3: Koetsrit langs cultureel erfgoed

Vandaag ontdekt u de Lubéron op een heel bijzondere manier, namelijk met een paardenkoets. U bezoekt een wijnhuis en rijdt dan door het schilderachtige landschap naar het Conservatoire des Ocres. Na een magische wandeling door Roussillon en langs het beroemde okerkleurige pad naar de sprookjesachtige schoorstenen, geniet u van een gezellige biologische picknick met producten van de boerderij. En de dag wordt afgesloten bij de mijnen van Bruoux, een indrukwekkend labyrint van de okermijnbouw!
Plaats:
Maubec,Roussillon

Rijkdom en schoonheid in okerkleuren

Dag 4: Rijkdom en schoonheid in okerkleuren

U gaat erop uit om de omgeving op eigen gelegenheid veder te verkennen. In Gargas, waar nog steeds oker wordt gewonnen, bewondert u de prachtige gebouwen in het centrum die getuigen van een rijke geschiedenis. Een bezoek aan Bonnieux is ook de moeite waard. De top van de klokkentoren domineert het prachtige landschap en de terracotta huizen maken dit een van de mooiste plekjes van de Lubéron. Afstand: 56 km - 1 uur
Plaats:
Maubec

Buiten de gebaande paden op een e-bike

Dag 5: Buiten de gebaande paden op een e-bike

Met een gids maakt u een bijzondere tour door de omgeving op een e-bike. Dit is een geweldige manier om de regio zonder al te veel moeite te ontdekken! Ver weg van de drukte gaat u gezellig met uw gezin of met vrienden op pad. Het gebied is verrassend en de zorgvuldig uitgekozen fietsroute voert u door het schilderachtige landschap en langs bezienswaardigheden die u anders niet had gezien.
Plaats:
Maubec

De sterrenhemel van de Provence

Dag 6: De sterrenhemel van de Provence

We hebben overdag geen activiteit gepland, dus waarom maakt u er geen luierdagje aan het zwembad van? En 's avonds heeft u een date met de sterren. Olivier is een amateurastronoom en, uitgerust met zijn telescoop, brengt hij u dichter bij de prachtige sterrenhemel in de tuin van het landhuis. De heldere lucht van de Lubéron biedt een goed zicht op de maan, Jupiter, Saturnus en de rest van de sterrenhemel. Met een beetje geluk ziet u een iridiumflits of een vallende ster. Zorg dus dat u weet wat u wilt wensen!
Plaats:
Maubec,Gargas,Bonnieux

Tot ziens in de Provence!

Dag 7: Tot ziens in de Provence!

En zo is uw week in de Provence alweer voorbij. U bent heerlijk tot rust gekomen na een fijne vakantie met leuke activiteiten. We hopen dat u een fijne tijd heeft gehad en wensen u een goede reis naar huis.
Plaats:
Maubec
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.170 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Frankrijk volgens uw wensen