Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

FinlandSelf drive door het land van de duizend meren

 • Buiten de gebaande paden
Welkom in Finland, het land van duizend meren. Ontdek Helsinki, de hoofdstad die in de zomer tot leven komt. U ziet de mooiste zonsondergangen, de westkust met zijn steden en het prachtige uitzicht op zee. Finland lijkt in eerste instantie kalm en rustig, maar u zult al snel merken dat het hier erg levendig is en dat er ontzettend veel te ontdekken valt! Verken bijvoorbeeld de Turku-archipel en ga...

Welkom in Finland, het land van duizend meren. Ontdek Helsinki, de hoofdstad die in de zomer tot leven komt. U ziet de mooiste zonsondergangen, de westkust met zijn steden en het prachtige uitzicht op zee. Finland lijkt in eerste instantie kalm en rustig, maar u zult al snel merken dat het hier erg levendig is en dat er ontzettend veel te ontdekken valt! Verken bijvoorbeeld de Turku-archipel en ga de bossen in om verse bessen te plukken. Finland is met zijn cultuur en adembenemende landschappen een echte droombestemming. Deze reis zult u niet snel vergeten!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Meer
  Meer
 • Platteland
  Platteland
 • Stad
  Stad
 • Cultuur
  Cultuur
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Finland!

Bij aankomst op de luchthaven van Helsinki haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het stadscentrum. Gebruik de rest van de dag om de stad te verkennen en ga op zoek naar de gracieuze mix van Scandinavische en Russische invloeden. Bezoek zeker de Tuomiokirkoo-kathedraal, de verbazingwekkende rotskerk en het Sibelius-monument, dat lijkt op een gigantisch orgel.

Plaats:
Helsinki
Accommodatie
Scandic Seurahuone (Helsinki)

Dag 2: Het oude centrum van Porvoo

Stap in de auto en rij langs de oostkust naar Lappeenranta. We raden aan om te stoppen in het charmante kustplaatsje Porvoo. Bekijk hier de schattige vissershuisjes aan de rivier, de houten huizen in het oude centrum en de kathedraal. Slenter op uw gemak door de straten en verwen uzelf met een heerlijk kaneelbroodje in een theesalon.

Plaats:
Porvoo, Lappeenranta
Accommodatie
Sokos Lappee (Lappeenranta)

Dag 3: Aan het grootste Finse meer

In de namiddag rijdt u naar Savonlinna. Stop onderweg bij het architectonische hoogstandje het Finse Bosmuseum en leer meer over de unieke Finse natuur. Dan rijdt u verder naar het grootste meer van Finland, waar u het indrukwekkende middeleeuwse kasteel van Savonlinna vindt. Om het kasteel vanuit de beste hoek te zien kunt u het best een boottochtje op het meer maken.

Plaats:
Savonlinna
Accommodatie
Lomamokkila (Savonlinna)

Dag 4: Historische en moderne architectuur

U reist verder langs het prachtige Päijänne-meer naar Jyväskylä. In dit stadje vindt u een aantal interessante houten gebouwen, zoals het oude treinstation, maar ook een museum gewijd aan Alvar Aalto, een beroemde moderne Finse architect die uit deze regio komt. 's Middags komt u aan in Tampere, de op één na grootste stad van Finland, waar u nog de tijd heeft om de stad met het industriële verleden te verkennen.

Plaats:
Jyväskylä, Tampere
Accommodatie
Lapland Tampere (Tampere)

Dag 5: De charme van de westkust

U rijdt verder naar de westkust, naar Rauma. Dit charmante stadje met houten huizen zal u aan Porvoo doen denken vanwege de rustieke en ouderwetse sfeer.

Plaats:
Rauma
Accommodatie
Vanha Rauma (Rauma)

Dag 6: De middeleeuwse stad Turku

Voordat u Turku bereikt, rijdt u door het havendorp Naantali, een charmante badplaats. Wandel door de steegjes met gekleurde houten huizen, de kleine haven en de tuinen. Daarna komt u aan in Turku, de middeleeuwse stad en voormalige hoofdstad van het land. Bezoek het kasteel en maak een wandeling langs de kust.

Plaats:
Naantali, Turku

Dag 7: Terug naar de hoofdstad

Vandaag keert u terug naar Helsinki voor de laatste dag van uw vakantie. Maak een boottocht naar het fort Suomenlinna of bezoek de stadsdierentuin, die zich op hetzelfde eiland bevindt. En geniet van een laatste avond in gezellig Helsinki!

Plaats:
Helsinki
Accommodatie
Scandic Seurahuone (Helsinki)

Dag 8: Tot ziens in Finland!

Na een heerlijke vakantie is het tijd om weer huiswaarts te keren. U levert de auto in op de luchthaven en gaat aan boord van uw vlucht. U heeft ongetwijfeld genoten van Finland met zijn cultuur en natuur. We zien u graag nog een keertje terug!

Plaats:
Helsinki

HelsinkiPorvooLappeenrantaSavonlinnaJyväskyläTampereRaumaNaantaliTurku

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 970 / 8 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal personen:2
Prijs per persoon€ 970

Inbegrepen in de prijs

 • 7 overnachtingen in genoemde hotels of vergelijkbaar
 • Dagelijks ontbijt
 • Huurauto gedurende de hele reis, categorie B (Ford Fiesta of vergelijkbaar), inclusief onbeperkte kilometers en gedeeltelijke verzekering, lokale belastingen, 1 bestuurder van minimaal 25 jaar oud

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vluchten
 • Tol, brandstof en parkeerkosten
 • Overige maaltijden
 • Bagageservice
 • Persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen