Self drive door het land van de duizend meren

FinlandSelf drive door het land van de duizend meren

Buiten de gebaande paden
Welkom in Finland, het land van duizend meren. Ontdek Helsinki, de hoofdstad die in de zomer tot leven komt. U ziet de mooiste zonsondergangen, de westkust met zijn steden en het prachtige uitzicht op zee. Finland lijkt in eerste instantie kalm en rustig, maar u zult al snel merken dat het hier erg levendig is en dat er ontzettend veel te ontdekken valt! Verken bijvoorbeeld de Turku-archipel en ga de bossen in om verse bessen te plukken. Finland is met zijn cultuur en adembenemende landschappen een echte droombestemming. Deze reis zult u niet snel vergeten!
De rondreis in één oogopslag
  • MeerMeer
  • PlattelandPlatteland
  • StadStad
  • CultuurCultuur
  • Culturele bezienswaardighedenCulturele bezienswaardigheden
Reisideeën aangeraden door
Marit Lokale*r Finland Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 969
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Marit momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Finland
Reisprogramma
Welkom in Finland!

Dag 1: Welkom in Finland!

Bij aankomst op de luchthaven van Helsinki haalt u uw huurauto op en rijdt u naar uw hotel in het stadscentrum. Gebruik de rest van de dag om de stad te verkennen en ga op zoek naar de gracieuze mix van Scandinavische en Russische invloeden. Bezoek zeker de Tuomiokirkoo-kathedraal, de verbazingwekkende rotskerk en het Sibelius-monument, dat lijkt op een gigantisch orgel. Accommodatie : Scandic Seurahuone (Helsinki)
Plaats:
Rauma

Het oude centrum van Porvoo

Dag 2: Het oude centrum van Porvoo

Stap in de auto en rij langs de oostkust naar Lappeenranta. We raden aan om te stoppen in het charmante kustplaatsje Porvoo. Bekijk hier de schattige vissershuisjes aan de rivier, de houten huizen in het oude centrum en de kathedraal. Slenter op uw gemak door de straten en verwen uzelf met een heerlijk kaneelbroodje in een theesalon. Accommodatie : Sokos Lappee (Lappeenranta)
Plaats:
Savonlinna

Aan het grootste Finse meer

Dag 3: Aan het grootste Finse meer

In de namiddag rijdt u naar Savonlinna. Stop onderweg bij het architectonische hoogstandje het Finse Bosmuseum en leer meer over de unieke Finse natuur. Dan rijdt u verder naar het grootste meer van Finland, waar u het indrukwekkende middeleeuwse kasteel van Savonlinna vindt. Om het kasteel vanuit de beste hoek te zien kunt u het best een boottochtje op het meer maken. Accommodatie : Lomamokkila (Savonlinna)
Plaats:
Helsinki

Historische en moderne architectuur

Dag 4: Historische en moderne architectuur

U reist verder langs het prachtige Päijänne-meer naar Jyväskylä. In dit stadje vindt u een aantal interessante houten gebouwen, zoals het oude treinstation, maar ook een museum gewijd aan Alvar Aalto, een beroemde moderne Finse architect die uit deze regio komt. 's Middags komt u aan in Tampere, de op één na grootste stad van Finland, waar u nog de tijd heeft om de stad met het industriële verleden te verkennen. Accommodatie : Lapland Tampere (Tampere)
Plaats:
Porvoo,Lappeenranta

De charme van de westkust

Dag 5: De charme van de westkust

U rijdt verder naar de westkust, naar Rauma. Dit charmante stadje met houten huizen zal u aan Porvoo doen denken vanwege de rustieke en ouderwetse sfeer. Accommodatie : Vanha Rauma (Rauma)
Plaats:
Jyväskylä,Tampere

De middeleeuwse stad Turku

Dag 6: De middeleeuwse stad Turku

Voordat u Turku bereikt, rijdt u door het havendorp Naantali, een charmante badplaats. Wandel door de steegjes met gekleurde houten huizen, de kleine haven en de tuinen. Daarna komt u aan in Turku, de middeleeuwse stad en voormalige hoofdstad van het land. Bezoek het kasteel en maak een wandeling langs de kust.
Plaats:
Helsinki

Terug naar de hoofdstad

Dag 7: Terug naar de hoofdstad

Vandaag keert u terug naar Helsinki voor de laatste dag van uw vakantie. Maak een boottocht naar het fort Suomenlinna of bezoek de stadsdierentuin, die zich op hetzelfde eiland bevindt. En geniet van een laatste avond in gezellig Helsinki! Accommodatie : Scandic Seurahuone (Helsinki)
Plaats:
Helsinki

Tot ziens in Finland!

Dag 8: Tot ziens in Finland!

Na een heerlijke vakantie is het tijd om weer huiswaarts te keren. U levert de auto in op de luchthaven en gaat aan boord van uw vlucht. U heeft ongetwijfeld genoten van Finland met zijn cultuur en natuur. We zien u graag nog een keertje terug!
Plaats:
Naantali,Turku
Praktische informatie
Budget vanaf€ 969 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Finland volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten