Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

FilipijnenEen duikreis om nooit te vergeten

 • Klassiekers
De Filipijnen zijn de ideale locatie om te duiken, er zijn hier duizenden verschillende duikplekken. De meeste bevinden zich in de regio’s Luzon en de Visayas. Tijdens deze reis bezoekt u drie bijzondere duiklocaties in de Filipijnen. Op Bohol ziet u de Jacks vissen, in Moalboal zwemt u met enorme scholen sardientjes en in Coron verkent u de scheepswrakken die in de Tweede Wereldoorlog gezonken zi...

De Filipijnen zijn de ideale locatie om te duiken, er zijn hier duizenden verschillende duikplekken. De meeste bevinden zich in de regio’s Luzon en de Visayas. Tijdens deze reis bezoekt u drie bijzondere duiklocaties in de Filipijnen. Op Bohol ziet u de Jacks vissen, in Moalboal zwemt u met enorme scholen sardientjes en in Coron verkent u de scheepswrakken die in de Tweede Wereldoorlog gezonken zijn. De onderwaterwereld van de Filipijnen is één van de rijkste ter wereld en dat gaat u volop ontdekken!

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Snorkelen en duiken
  Snorkelen en duiken
 • Eiland
  Eiland
 • Watersport
  Watersport
 • Paradijselijke stranden
  Paradijselijke stranden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom op de Filipijnen

Welkom in Manilla! Op de luchthaven wordt u opgewacht door één van onze vertegenwoordigers. Hij brengt u naar het hotel waar u een nachtje zult slapen om bij te komen van de vlucht. Kom 's avonds heerlijk tot rust in het hotel of ga erop uit om Manilla te verkennen. 

Plaats:
Manilla
Accommodatie
I'm Hotel (Manilla)

Dag 2: Transfer naar een tropisch paradijs

Het avontuur begint! U vliegt vandaag naar Cebu, het eerste eiland van deze reis. Cebu is een bounty eiland eerste klasse: witte stranden, blauwe zee en een indrukwekkende duiklocatie! Een vertegenwoordiger haalt u op van de luchthaven in Mactan en brengt u naar het hotel in Moalboal. Na het inchecken heeft u de rest van de dag vrije tijd. 

Plaats:
Cebu, Moalboal
Accommodatie
Turtle Bay Dive Resort (Moalboal)

Dag 3: Duiken op Cebu

Vandaag is het tijd om te gaan duiken! Bent u klaar om de enorme scholen sardientjes van Moalboal voorbij te zien zwemmen? Om deze unieke ervaring mee te maken raden we u aan om 's ochtends te duiken. Die middag maakt u een tweede duik, afhankelijk van de weersomstandigheden kunt u zelf een locatie kiezen. 

Plaats:
Cebu, Moalboal
Accommodatie
Turtle Bay Dive Resort (Moalboal)

Dag 4: Vrije dag in Moalboal

Geniet van een vrije dag op Cebu. Ga relaxen op het strand, werk aan uw kleurtje of maak een duik in het zwembad van het hotel. U kunt ook gaan snorkelen om de zeeschildpadden te bewonderen aan de rand van Panagsama Beach. Veel plezier!

Plaats:
Moalboal
Accommodatie
Turtle Bay Dive Resort (Moalboal)

Dag 5: Boottocht naar Bohol

Met een veerboot reist u in ongeveer 2 uur naar het volgende eiland: Bohol, waar een privé-bus u naar Panglao brengt. Hier is het strand misschien nóg witter dan op Cebu. En u heeft de hele middag vrij om dit te gaan ontdekken. Geniet ervan!

Plaats:
Bohol, Panglao
Accommodatie
Bohol Beach Club (Bohol)

Dag 6: Duiken op Bohol

Maak u klaar voor de volgende duik! Vandaag duiken we bij Balicasag, waar u een overvloed aan vissen zult zien. Het onderwaterleven hier is geweldig. Kijk vooral uit naar de grote Jacks vissen die hier rondzwemmen. Welke locaties we precies gaan zien hangt af van de weersomstandigheden. 

Plaats:
Panglao
Accommodatie
Bohol Beach Club (Bohol)

Dag 7 tot 8: Vrije tijd op Bohol

U kunt deze twee dagen zelf indelen. Het is mogelijk om een extra duik te boeken, maar u kunt ook andere activiteiten inplannen. Geniet van een massage op het strand of doe de 'Bohol Countryside Tour, die u meeneemt naar de Chocolate Hills, de Man Made Forest, de Blood Compact Shrine en de Baclayon kerk. U krijgt de tijd om te relaxen aan de Loboc River Cruise en de schattige trasiers (spookdiertjes) te zien.

Plaats:
Panglao
Accommodatie
Bohol Beach Club (Bohol)

Dag 9: Reis naar Coron

Een korte vlucht brengt u vandaag naar de laatste bestemming: Coron Town, een dorpje aan de voet van Mt. Tapyas. Wandel 's middags door het stadje en bekijk de gebouwen. En heeft u energie over? Wandel dan de berg op voor een adembenemend uitzicht over de baai van Coron. 

Plaats:
Panglao
Accommodatie
Two Seasons Bayside (Coron)

Dag 10: Wrakduik op Coron

Coron staat bekend om de scheepswrakken uit de Tweede Wereldoorlog die hier gezonken zijn en die gaat u vandaag ontdekken! De dive master neemt u mee naar één van de duiklocaties, waar u een spannende duik maakt om en door de wrakken. De precieze locatie laten we weer even afhangen van de weersomstandigheden, maar waar u ook gaat duiken, dit is er eentje die u niet snel zult vergeten!

Plaats:
Coron
Accommodatie
Two Seasons Bayside (Coron)

Dag 11: Een dagje eilandhoppen

Bezoek de buureilanden van Coron: Malcapuya, Banana en Bulog Dos. Deze eilanden hebben de prachtigste witte stranden, omgeven door helderblauw water. Ooit gedroomd van een plek ver verwijderd van het stadsleven, zonder alle invloeden van het moderne leven? Dan is deze excursie rondom Coron echt iets voor u! 

Plaats:
Coron, Malcapuya Island, Bulog Dos Island
Accommodatie
Two Seasons Bayside (Coron)

Dag 12: Vlucht naar Manilla

Vanuit het hotel wordt u opgepikt en naar Busuanga Airport gebracht voor de vlucht terug naar Manilla. Eenmaal gearriveerd in Manilla zal u door onze vertegenwoordiger worden opgepikt en naar het hotel worden gebracht. Wandel op je laatste dag om het Eastwood Citywalk complex of ga op zoek naar souvenirs voor thuis.

Plaats:
Manilla

Dag 13: Terugvlucht vanaf Manilla

Vandaag is de reis ten einde gelopen. Onze vertegenwoordiger brengt u naar de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland. Bedankt voor het bezoeken van de Filipijnen! 

Plaats:
Manilla

ManillaCebuMoalboalBoholPanglaoCoronMalcapuya IslandBulog Dos Island

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.090 / 13 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:2
Prijs per persoon€ 2.090

Inbegrepen in de prijs

 • 12 nachten accommodatie, inclusief ontbijt
 • Privétours zoals beschreven in het programma
 • Lunch tijdens de Island Hopping tour
 • Transfers in moderne bus met airconditioning en gratis WiFi
 • Lokale vluchten en veerponten

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Persoonlijke uitgaven en fooien
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema