Ontdek de Galapagos Eilanden

EcuadorOntdek de Galapagos Eilanden

Buiten de gebaande paden
Treed in de voetsporen van Charles Darwin en verken de natuurlijke wonderen van de Galápagos eilanden! Ontdek een oneindige verscheidenheid van flora en fauna, terwijl u geniet van activiteiten als snorkelen, wandelen, duiken en fotografie. Deze tour is ideaal voor koppels, families en kleine groepen die gek zijn op de natuur in al zijn vormen.
Reisideeën aangeraden door
Marlies Lokale*r Ecuador Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.200
Reisprogramma
Aankomst in Quito

Dag 1: Aankomst in Quito

Na een lange vlucht is het zover: u bent geland op zo’n 2.800m hoogte! Om het wat makkelijker te maken, staat er een chauffeur voor u klaar om u naar uw hotel te brengen. Geniet van een lekkere maaltijd in de hacienda die we uitkozen. De hacienda is gelegen in de vallei naast Quito, dichtbij de luchthaven maar tegelijkertijd in een oase van rust.  Accommodatie : Hosteria San Carlos (Quito)
Plaats:
Quito

De Oorsprong der Soorten

Dag 2: De Oorsprong der Soorten

Na een dag in het hooggelegen en daarom koudere Quito neemt u een vroege vlucht naar de tropische Galapagos Eilanden. We beginnen op het eilandje Baltra waar u gelijk kennismaakt met de bijzondere dieren en planten van dit gebied. U ziet vandaag leguanen en reuzenschildpadden en wandelt door het Scalesia bos en langs de 'Twin Craters'.  Accommodatie : Casa Judy Hotel (Puerto Ayora)
Plaats:
Galapagos Islands,Baltra Island

Wandelen en snorkelen op Bartolomé

Dag 3: Wandelen en snorkelen op Bartolomé

Bartolomé, één van de meest gefotografeerde plekken in de Galápagos archipel, is vandaag de bestemming. Na ongeveer 2 uur varen bereikt u de Baai van Sullivan, op het eiland Santiago. Deze tocht bestaat uit een land- en zee-element. Na een wandeling op het eiland is het tijd om af te koelen in het water en de onderwaterwereld rondom Bartolomé te verkennen. Het is hier bijna onmogelijk om de kleine, endemische, Galápagos pinguïn te vermijden! Accommodatie : Casa Judy Hotel (Puerto Ayora)
Plaats:
Galapagos Islands,Bartolome

Het eiland van de tortelduifjes

Dag 4: Het eiland van de tortelduifjes

Vandaag staat Seymour eiland op het programma. Tijdens uw wandeling bezoekt u de nesten van Blauwvoet Jan-van-Genten. Daarna gaat u snorkelen bij het Bachas strand. U sluit de dag af met een wandeling naar een lagune vol flamingo's. Er is geen betere manier om te genieten van de zonsondergang! Accommodatie : Casa Judy Hotel (Puerto Ayora)
Plaats:
Galapagos Islands,Seymour Nord

Naar het oosten

Dag 5: Naar het oosten

Na een heerlijk ontbijt vertrekt u met de boot naar het eiland San Cristóbal. Houd onderweg uw ogen goed open om albatrossen, dolfijnen en grienden te spotten. Aangekomen in Puerto Baquerizo Moreno (de hoofdstad van de Galápagos) kunt u de vele zeeleeuwen bewonderen die het stadje bevolken. Geniet van de natuurlijke schoonheid op dit eiland. Accommodatie : Hosteria Pimampiro (San Cristobal)
Plaats:
Galapagos Islands,San Cristobal

Bezoek aan de Slapende Leeuw - Leon Dormido

Dag 6: Bezoek aan de Slapende Leeuw - Leon Dormido

De 2 rotsen van geërodeerd vulkaangesteente die hier ongeveer 148m boven de zee uitreizen lijken van een afstand net op een slapende leeuw, vandaar de naam. De rotsen bieden huis aan een kolonie van zowel Nazca Jan-van-Genten als Blauwvoet Jan-van-Genten, fregatvogels en de bruine pelikaan. Tijdens het snorkelen ziet u speelse zeeleeuwen, zeeschildpadden, hamerhaaien en vele soorten tropische vissen. Accommodatie : Hosteria Pimampiro (San Cristobal)
Plaats:
Galapagos Islands,Léon Dormido

Mens en natuur

Dag 7: Mens en natuur

Geniet van een vrije dag op het eiland. Breng een bezoeken aan het interpretatiecentrum en kom meer te weten over de geschiedenis van de eilanden en de menselijke invloed op de ontwikkeling en de natuur. Wandel naar Tijeretas en bekijk de vogels, salamanders en andere dieren die hier rondlopen. Of duik de zee in om heerlijk te snorkelen. De keuze is geheel aan u! Accommodatie : Hosteria Pimampiro (San Cristobal)
Plaats:
Galapagos Islands

Terug naar het vasteland

Dag 8: Terug naar het vasteland

Aan elk avontuur komt een einde en zo ook aan deze bijzondere reis op de Galápagos eilanden. Een vlucht brengt u terug naar het vasteland, waar u huiswaarts kunt vliegen of verder kunt reizen. We hopen dat u heeft genoten en verwelkomen u graag nog een keer!
Plaats:
Galapagos Islands
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.200 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Ecuador volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten