Waarheen reizen?Actuele informatie over reisbestemmingen
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Volledige tour voor het hele gezin 

CubaVolledige tour voor het hele gezin 

Boek Gerust
 • Klassiekers
Deze reis is gemaakt voor families met actieve kinderen. We bezoeken de klassiekers zoals Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad en een leuk strand op het einde. Maar we doen dit met allemaal leuke activiteiten zoals wandelingen door de natuur, we bezoeken dolfijnen en een krokodillenfarm, op vele plekken kunnen we zwemmen vaak in natuurlijk water. Deze toer is volledig begeleid door een Engelstali...

Deze reis is gemaakt voor families met actieve kinderen. We bezoeken de klassiekers zoals Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad en een leuk strand op het einde. Maar we doen dit met allemaal leuke activiteiten zoals wandelingen door de natuur, we bezoeken dolfijnen en een krokodillenfarm, op vele plekken kunnen we zwemmen vaak in natuurlijk water. Deze toer is volledig begeleid door een Engelstalige gids die de wagen bestuurt. Vermits de toer volledig exclusief is, kan u ter plekke afspreken met de gids en extra bezoekjes toevoegen volgens uw interesses.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Johan

Expert in self-drive en familie rondreizen in Cuba
14 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Paardrijden
  Paardrijden
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Gastronomie
  Gastronomie
 • Snorkelen en duiken
  Snorkelen en duiken
 • Eiland
  Eiland

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Havana

Welkom door rep en transfer naar Havana waar u logeert in het familiale logement La Rosa de Ortega met een familiekamer (salón + 2 slaapkamers). 

Plaats:
Havana
Accommodatie
La Rosa de Ortega (Havana)

Dag 2: Ongelooflijk Havana

Na het ontbijt komt onze Engelstalige gids (09H30 am) u oppikken om een 3 uur durende toer te maken doorheen de wijken Vedado, Centro Havana en Miramar in een heuse Amerikaanse slee uit de jaren 50 zonder dak. U waant zich  een echte bewoner van het Havana van de jaren 50.

U krijgt een typische Cubaanse lunch met de eerste kennismaking met de creoolse keuken. Het kader is een koloniaal pand op de Plaza de Armas, het historische centrum van de stad. Vervolgens wandelt u met de gids doorheen de kleine straatjes en pleintjes van Oud Havana. Hij leert je de kleine hoekjes kennen en de echte inside informatie. U rijdt terug naar het logement in een lokale coco taxi.

Plaats:
Havana
Accommodatie
La Rosa de Ortega (Havana)

Dag 3:  Vrije dag in Havana

Vrije dag. U kunt gebruik maken van het zwembad van de hostal of de stad in trekken. De gids kan u de dag ervoor ideeën geven.

Plaats:
Havana
Accommodatie
La Rosa de Ortega (Havana)

Dag 4: Via Soroa naar Viñales

Vandaag vertrekken we met onze gids-chauffeur en SUV naar de regio van Viñales. Onderweg bezoeken we de waterval van Soroa en de lokale orchideeëntuin. In de namiddag zetten we verder naar Viñales. Hier zien we de vallei van het uitzichtpunt Los Jasmines.

Plaats:
Soroa, Viñales

Dag 5: Te paard door de vallei

Vandaag doen we een leuke tocht te paard met de gids doorheen de vallei waarbij we de boeren thuis opzoeken en ons vertellen over hun leven en werken op het veld. Overal is er groen, vogels en prachtige zichten op de mogotes of kleine bergen. We eindigen de wandeling in de organische boerderij Finca Coco Solo. Hier worden alle gewassen geteeld zonder gebruik van chemische produkten. We hebben er een onvergetelijke lunch met prachtige zichten over de vallei. In de namiddag doen we een canopy tour over de bomen met mooie zichten op de vallei.

Plaats:
Viñales

Dag 6: Cayo Levisa, paradijselijk eiland puur natuur

We vetrekken op tijd om de ferry te hebben naar Cayo Levisa (10 am). Na de oversteek hebben we tijd vrij op het eiland waar u kan snorkelen, strandjutten of gewoon mojito drinken.

Plaats:
Cayo Levisa
Accommodatie
Cayo Levisa (Cayo Levisa)

Dag 7: Varkensbaai

Vandaag vertrekken we op tijd met de ferry terug (09.00 am ) en rijden dan naar het centrum van het eiland. We bezoeken in het schiereiland Zapata een heuse krokodillenfarm. We zien hoe de dieren worden gekweekt op wetenschappelijk verantwoorde wijze met het oog het in stand houden van de soort in het naburige moerasgebied. We rijden verder naar Cueva de los Peces, waar u kan snorkelen in de zee of in een cenote.


Plaats:
Varkensbaai

Dag 8: Baden in een cenote en in de voetsporen van Che Guevara

We vertrekken op tijd om een leuke wandeling te maken doorheen de flora van de regio. De wandeling eindigt bij een cenote in het midden van de bossen waar we kunnen zwemmen in het natuurlijke wáter. In de namiddag rijden we verder naar Santa Clara. Hier bezoeken we mausoleum en museum van de historische held van de Cubaanse Revolutie, Ernesto Che Guevara. 


Dag 9: Dolfijnen en de steden Cienfuegos en Trinidad

We rijden naar Cienfuegos waar we op tijd zijn voor de ochtendshow met de dolfijnen. Vervolgens gaat u met de dieren zwemmen in het natuurlijke water van de zee. De trainers zorgen ervoor dat de kinderen en ouders spelletjes doen met de dieren in het water. We rijden verder naar Cienfuegos stad waar we een bezoekje doen aan het centrum en de wijk Punta Gorda. In de namiddag rijden we door naar Trinidad. Dit koloniale stadje is echt leuk om te vertoeven met een zeer geanimeerd historisch centrum.

Plaats:
Cienfuegos

Dag 10: Zwemmen in watervallen en in de Caraïbische Zee

We trekken de bergen in van de Escambray in het achterland van Trinidad. Hier doen we een stevige wandeling die ons brengt tot watervallen waar u kan in zwemmen. Overal is er exuberante tropische natuur en we zien hoe de lokale mensen er leven in de bergen. Op de terugkeer passeren we bij het strand van Trinidad aan de Caraïbische Zee voor een warme duik in het heldere wáter.

‘s Avonds hebben we het diner in een leuke paladar in het centrum. Vervolgens kunnen we blijven hangen bij de voorstellingen van life muziek in de straten.

Plaats:
Trinidad

Dag 11: Via Remedios naar het paradijs

We vertrekken via de Vallei van de Ingenios naar Remedios. Dit koloniale dorpje heeft een prachtige kerk en heeft echt dat typisch provinciale sfeertje van het binnenland van Cuba. We rijden vervolgens op een weg die gemaakt is doorheen de zee tot we toekomen op het eiland Cayo Santa Maria. Hier begint ons strandverblijf in het 5 sterren hotel all-inclusive.

Plaats:
Remedios, Cayo Santa Maria
Accommodatie
Grand Memories (Cayo Santa Maria)

Dag 12 tot 14: All inclusive genieten in uw 5* hotel in Cayo Santa Maria

Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Het animatie-programma houdt u bezig. En naast het zwembad is er ook nog een perfect strand. 

Plaats:
Cayo Santa Maria
Accommodatie
Grand Memories (Cayo Santa Maria)

Dag 15: Transfer naar Havana luchthaven

Tijdig komt een taxi u ophalen voor de 5 uur
durende rit naar Havana airport.

Plaats:
Trinidad

HavanaSoroaViñalesCayo LevisaVarkensbaaiCienfuegosTrinidadRemediosCayo Santa Maria

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen op Cuba (15)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema