Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Verzorgde tour door Cuba voor de hele familie

CubaVerzorgde tour door Cuba voor de hele familie

Avontuur
Deze reis is gemaakt voor families met actieve kinderen. We bezoeken de klassiekers zoals Havana, Viñales, Cienfuegos, Trinidad en een leuk strand op het einde. Maar we doen dit met allemaal leuke activiteiten zoals wandelingen door de natuur, we bezoeken dolfijnen en een krokodillenfarm, op vele plekken kunnen we zwemmen vaak in natuurlijk water. Deze toer is volledig begeleid door een Engelstalige gids die de wagen bestuurt. Mits de toer volledig exclusief is, kunt u ter plekke afspreken met de gids en extra bezoekjes toevoegen naar uw interesses.
Reisideeën aangeraden door
Johan Lokale*r Cuba Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 0
Reisprogramma
​Aankomst in Havana

Dag 1: ​Aankomst in Havana

Welkom door rep en transfer naar Havana waar u logeert in het familiale logement La Rosa de Ortega met een familiekamer.  Accommodatie : La Rosa de Ortega (Havana)

Ongeloofelijk Havana

Dag 2: Ongeloofelijk Havana

Na het ontbijt komt onze Engelstalige gids (09H30 am) u oppikken om een 3 uur durende toer te maken doorheen de wijken Vedado, Centro Havana en Miramar in een heuse Amerikaanse slee uit de jaren 50 zonder dak. U waant zich  een echte bewoner van het Havana van de jaren 50. U krijgt een typische Cubaanse lunch met de eerste kennismaking met de creoolse keuken. Het kader is een koloniaal pand op de Plaza de Armas, het historische centrum van de stad. Vervolgens wandelt u met de gids doorheen de kleine straatjes en pleintjes van Oud Havana. Hij leert u de kleine hoekjes kennen en de echte inside informatie. U rijdt terug naar het logement in een lokale coco taxi.

Vrije dag in Havana

Dag 3: Vrije dag in Havana

Vrije dag.  U kunt gebruik maken van het zwembad van de hostal of de stad in trekken. De gids kan je de dag ervoor ideeën geven.

Via Soroa naar Viñales

Dag 4: Via Soroa naar Viñales

Vandaag vertrekken we met onze gids-chauffeur en SUV naar de regio van Viñales. Onderweg bezoeken we de waterval van Soroa en de lokale orchideeëntuin. In de namiddag zetten we verder naar Viñales. Hier zien we de vallei van het uitzichtpunt Los Jasmines.

Te paard door de vallei

Dag 5: Te paard door de vallei

Vandaag doen we een leuke tocht te paard met de gids door de vallei waarbij we de boeren thuis opzoeken en ons vertellen over hun leven en werken op het veld. Overal is er groen, vogels en prachtige zichten op de mogotes of kleine bergen. We eindigen de wandeling in de organische boerderij Finca Coco Solo. Hier worden alle gewassen geteeld zonder gebruik van chemische produkten. We hebben er een onvergetelijke lunch met prachtige zichten over de vallei. In de namiddag doen we een canopy tour over de bomen met mooie zichten op de vallei.

Cayo Levisa, paradijselijk eiland puur natuur

Dag 6: Cayo Levisa, paradijselijk eiland puur natuur

We vertrekken op tijd om de ferry te hebben naar Cayo Levisa (10 am). Na de oversteek hebben we tijd vrij op het eiland waar je kan snorkelen, strandjutten of gewoon mojito drinken.

Varkensbaai

Dag 7: Varkensbaai

Vandaag vertrekken we op tijd met de ferry terug (09.00 am ) en rijden dan naar het centrum van het eiland. We bezoeken in het schiereiland Zapata een heuse krokodillenfarm. We zien hoe de dieren worden gekweekt op wetenschappelijk verantwoorde wijze met het oog het in stand houden van de soort in het naburige moerasgebied. We rijden verder naar Cueva de los Peces, waar je kan snorkelen in de zee of in een cenote. Accommodatie : Cayo Levisa (Cayo Levisa)

Baden in een cenote en in de voetsporen van Che Guevara

Dag 8: Baden in een cenote en in de voetsporen van Che Guevara

We vertrekken op tijd om een leuke wandeling te maken door de flora van de regio. De wandeling eindigt bij een cenote in het midden van de bossen waar we kunnen zwemmen in het natuurlijke water. In de namiddag rijden we verder naar Santa Clara. Hier bezoeken we mausoleum en museum van de historische held van de Cubaanse Revolutie, Ernesto Che Guevara.  Accommodatie : Los Caneyes (Santa Clara)

Dolfijnen en de steden Cienfuegos en Trinidad

Dag 9: Dolfijnen en de steden Cienfuegos en Trinidad

We rijden naar Cienfuegos waar we op tijd zijn voor de ochtendshow met de dolfijnen. Vervolgens gaat u met de dieren zwemmen in het natuurlijke water van de zee. De trainers zorgen ervoor dat de kinderen en ouders spelletjes doen met de dieren in het water. We rijden verder naar Cienfuegos stad waar we een bezoekje doen aan het centrum en de wijk Punta Gorda. In de namiddag rijden we door naar Trinidad. Dit koloniale stadje is echt leuk om te vertoeven met een zeer geanimeerd historisch centrum.

Zwemmen in watervallen en in de Caraïbische Zee

Dag 10: Zwemmen in watervallen en in de Caraïbische Zee

We trekken de bergen in van de Escambray in het achterland van Trinidad. Hier doen we een stevige wandeling die ons brengt tot watervallen waar u  in kunt zwemmen. Overal is er exuberante tropische natuur en we zien hoe de lokale mensen er leven in de bergen. Op de terugkeer passeren we bij het strand van Trinidad aan de Caraïbische Zee voor een warme duik in het heldere water. ‘s Avonds hebben we het diner in een leuke paladar in het centrum. Vervolgens kunnen we blijven hangen bij de voorstellingen van life muziek in de straten.

Via Remedios naar het paradijs

Dag 11: Via Remedios naar het paradijs

We vertrekken via de Vallei van de Ingenios naar Remedios. Dit koloniale dorpje heeft een prachtige kerk en heeft echt dat typisch provinciale sfeertje van het binnenland van Cuba. We rijden vervolgens op een weg die gemaakt is door de zee tot we aankomen op het eiland Cayo Santa Maria. Hier begint ons strandverblijf in het 5 sterren hotel all-inclusive. Accommodatie : Grand Memories Santa Maria (Santa Maria)

All inclusive genieten in uw 5* hotel in Cayo Santa Maria

Dag 12 tot 14: All inclusive genieten in uw 5* hotel in Cayo Santa Maria

Alle maaltijden en drankjes zijn inbegrepen. Het animatieprogramma houdt u bezig. En naast het zwembad is er ook nog een perfect strand.  Accommodatie : Grand Memories Santa Maria (Santa Maria)

Transfer naar Havana luchthaven

Dag 15: Transfer naar Havana luchthaven

Tijdig komt een taxi u ophalen voor de 5 uur durende rit naar Havana airport.
Praktische informatie
Budget vanaf€ 0 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cuba volgens uw wensen