Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Luxueuze reis langs alle klassiekers

CubaLuxueuze reis langs alle klassiekers

Buitengewoon
Beleef de magie van Cuba op deze 15-daagse reis met uitzonderlijk comfort. Ontdek Havana in een klassieke Amerikaanse vintage auto, het teeltproces van tabak en de wereldberoemde Cubaanse sigaren, en beleef de ongerepte stranden en werelderfgoederen. Dit zijn slechts enkele hoogtepunten van deze bijzondere reis. U zult het land doorkruisen met uw privéchauffeur, verblijven in premium hotels en het land verkennen met gespecialiseerde gidsen. Laat u verrassen door de charmes en authenticiteit van Cuba!
Reisideeën aangeraden door
Monique Lokale*r Cuba Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.783
Reisprogramma
Aankomst in Havana

Dag 1: Aankomst in Havana

Welkom op Cuba! Op het vliegveld zal de chauffeur u opwachten om u naar uw hotel te brengen. Als u in het hotel bent, middenin de sociale en culturele scene van Havana, kunt u rustig bijkomen van de vlucht en de tijd nemen om de eerste indrukken van Cuba te laten bezinken. Wandel door de straten en ervaar de sfeer van deze prachtige stad. 20 km, 30 minuten Accommodatie : Mercure Sevilla (Havana)
Plaats:
Havana

Ontdek het levendige Havana

Dag 2: Ontdek het levendige Havana

Geniet van een heerlijk ontbijt en maak u klaar voor de geweldige Oldtimer tour langs de hoogtepunten van Havana. Onze lokale vertegenwoordiger zal u persoonlijk verwelkomen en u alles vertellen over uw reis tijdens de Meet & Greet. In de middag en avond bent u vrij om op eigen gelegenheid Havana te verkennen, dus vraag uw gids naar de leukste plekken en andere tips. Inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Mercure Sevilla (Havana)
Plaats:
Havana

Havana: dynamisch, levendig en altijd in beweging!

Dag 3: Havana: dynamisch, levendig en altijd in beweging!

Elke buurt van Havana heeft iets unieks. Steek de baai over en bezoek het Morro kasteel, of verken de wijk Vedado in het centrum van Havana. Ontdek het mooie oude Havana en één van de vele kunststudio’s of musea. Voor een swingende namiddag/avond raden we u onze optionele excursie aan: ‘’Meet the musicians in Havana’’. Veel plezier! Inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Mercure Sevilla (Havana)
Plaats:
Havana

Viñales: het land van de sigaren en een oase van groen

Dag 4: Viñales: het land van de sigaren en een oase van groen

Vandaag reist u door naar Viñales. Uw privéchauffeur zal een tussenstop maken in de prachtige omgeving van Soroa/Las Terrazas. De vallei van Viñales is een oase van groen, waar de legendarische tabaksplanten groeien en op traditionele manier gekweekt worden. Bij aankomst in uw hotel kunt u alvast genieten van het adembenemende uitzicht over het landschap. Inbegrepen: OntbijtReistijd: 180 km, 4 uur Accommodatie : Los Jazmines (Viñales)
Plaats:
Soroa,Vinales Valley,Viñales

Hoogtepunten van Viñales

Dag 5: Hoogtepunten van Viñales

Vandaag gaat u op een tour door de vallei en ziet u alle hoogtepunten, waaronder de beroemde grot Cueva de los Indios, en de prehistorische muurschildering. U ontdekt de lokale cultuur, de tradities, het tabaksproces en u zult versteld staan van de prachtige natuur van het gebied. Na deze excursie heeft u de vrijheid om het charmante dorp Viñales te verkennen. We raden aan om een lokaal restaurant in Viñales op te zoeken wanneer de avond nadert. Inbegrepen: Ontbijt Accommodatie : Los Jazmines (Viñales)
Plaats:
Vinales Valley,Viñales

Ongerepte stranden op het bounty eiland Cayo Levisa

Dag 6: Ongerepte stranden op het bounty eiland Cayo Levisa

We hebben een prachtige dagexcursie voor u gepland: de Cayo Levisa tour. Cayo Levisa is een schitterend en rustig bounty eiland. Het is perfect om te duiken of snorkelen, of om gewoon heerlijk op het strand onder de palmbomen te liggen. Aan het einde van de middag keer je weer terug naar Viñales. Inbegrepen: Ontbijt en lunch Accommodatie : Los Jazmines (Viñales)
Plaats:
Vinales Valley,Cayo Levisa

Geniet van het pittoreske Trinidad

Dag 7: Geniet van het pittoreske Trinidad

Rijd vandaag door naar het kleurrijke en levendige Trinidad. Onderweg maakt u een tussenstop in Cienfuegos, de parel van het zuiden. Verken het historische centrum en geniet van Trinidad, terwijl u langs indrukwekkende, snoepkleurige koloniale huizen loopt. Doe mee met een creatieve workshop of een andere optionele excursie, Trinidad is de ideale plek om te ontspannen en de Cubaanse cultuur te ontdekken. Reistijd: 500 km, 7 uurInbegrepen: Ontbijt,   Accommodatie: High Standard Casa Particular in Trinidad
Plaats:
Cienfuegos,Trinidad

Trinidad en Valle de los Ingenios: UNESCO-werelderfgoed

Dag 8: Trinidad en Valle de los Ingenios: UNESCO-werelderfgoed

Trinidad is één van de best bewaarde koloniale steden in Cuba en behoort sinds 1988 tot het UNESCO-werelderfgoed. Ooit was Trinidad de thuishaven van suikerrietbaronnen en piraten. De stad is een waar openluchtmuseum en de muren ademen geschiedenis. U leert veel over de lokale geschiedenis tijdens de tour naar Valle de los Ingenios: het gebied van de voormalige suikerrietplantages. Aan het einde van de middag kunt u lekker op het terras bij Las Escalinatas genieten van een typische cocktail uit Trinidad: La Canchánchara!​ Inbegrepen: Ontbijt,  Accommodatie: High Standard Casa Particular in Trinidad
Plaats:
Trinidad,Valle de los Ingenios

Local adventure dag tour in Trinidad

Dag 9: Local adventure dag tour in Trinidad

Vandaag ontdekt u de prachtige omgeving van Trinidad. U gaat naar de bergen van Topes de Collantes om een uitzonderlijke eco-lodge te bezoeken. Na een duik in het verfrissende natuurlijke zwembad, en na een heerlijke Cubaanse lunch gaat u tour verder naar de warme Caribische kust. Hier heeft u de tijd om te ontspannen op het strand van Ancón, één van de beste stranden van het zuiden van Cuba. Inbegrepen: Ontbijt en lunch,  Accommodatie: High Standard Casa Particular in Trinidad
Plaats:
Trinidad,Topes de Collantes,Ancón

Verken Trinidad op eigen gelegenheid

Dag 10: Verken Trinidad op eigen gelegenheid

Trinidad is de ideale plek om de Cubaanse cultuur te ontdekken. Wandel door de oude geplaveide straten en sta versteld van de geschiedenis en schoonheid van deze koloniale stad. Bezoek de musea in het historische centrum of verken de kunstgalerijen om meer te weten te komen over de stad en haar bevolking, geschiedenis en tradities. Bekijk onze optionele excursies en workshops en haal het meeste uit de vele activiteiten die u kunt doen in Trinidad. Inbgrepen: Ontbijt,  Accommodatie: High Standard Casa Particular in Trinidad
Plaats:
Trinidad

Komt tot rust in Cayo Santa María

Dag 11: Komt tot rust in Cayo Santa María

Cayo Santa María is met meer dan 14 kilometer wit zandstrand het grootste eiland van de Sabana-archipel. Om hier te komen moet u eerst de Cubaanse afsluitdijk over (genaamd pedraplén). Hier verblijft u in een fijn 5* all-inclusive resort, waar u optimaal van dit heerlijke eiland kunnen genieten. Breng een bezoekje aan één van de pueblos, waar u diverse winkeltjes en restaurants zult vinden. Maar bovenal: relax, geniet van het strand, adem de zeelucht in, en voel het zand tussen uw tenen! Inbegrepen: Ontbijt, lunch en diner, Reistijd: 500 km, 6 uur en 30 minuten Accommodatie : Playa De Cayo de Santa María (Cayo Santa Maria)
Plaats:
Trinidad,Cayo Santa Maria

Ongerepte stranden van Cayo Santa María

Dag 12: Ongerepte stranden van Cayo Santa María

Dit wordt uw tweede dag hier, en met de uitgestrekte zandstranden is dit eiland een genot om op te ontspannen. Het leven hier verloopt een beetje langzamer. U kunt watersporten uitproberen of gewoon heerlijk ontspannen op deze verbazingwekkend witte zandstranden. Inbegrepen: Ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Playa De Cayo de Santa María (Cayo Santa Maria)
Plaats:
Cayo Santa Maria

​​Cayo Santa María: paradijselijk eiland

Dag 13: ​​Cayo Santa María: paradijselijk eiland

Vandaag is nog een prachtige dag om op u gemak door te brengen op het eilandparadijs Cayo Santa María. Neem de tijd om de ongerepte stranden of het natuurreservaat te verkennen, of bezoek een andere baai verder langs de kust. Geniet van een dag in de Caribische zon en het kristalheldere water van de Caribische zee. Inbegrepen: Ontbijt, lunch en diner Accommodatie : Playa De Cayo de Santa María (Cayo Santa Maria)
Plaats:
Cayo Santa Maria

Havana voor de laatste nacht

Dag 14: Havana voor de laatste nacht

De reis loopt ten einde, maar u heeft nog een nacht in het levendige Havana. Uw privéchauffeur stopt onderweg om een bezoek te brengen aan de historische stad Santa Clara. Zonsondergang is de perfecte gelegenheid om Havana vanuit een geweldig perspectief te bewonderen. Wandel tijdens de zonsondergang langs de Malecón om het verbazingwekkende gevoel van Havana’s onstuimige geest te ervaren. Absorbeer de magie van deze stad! Inbegrepen: Ontbijt, Reistijd: 420 km, 5 uren Accommodatie : Mercure Sevilla (Havana)
Plaats:
Santa Clara,Havana

Vertrek vanuit Havana

Dag 15: Vertrek vanuit Havana

Helaas, deze fantastische reis is alweer voorbij, maar u zult deze mooie herinneringen voor altijd bij je houden. U wordt teruggebracht naar het vliegveld; de ophaaltijd van uw privé transfer is afhankelijk van uw vluchtgegevens. Geniet van de laatste uren in Cuba en een goede reis! Inbegrepen: Ontbijt, Reistijd 20 km, 30 minuten
Plaats:
Havana
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.783 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cuba volgens uw wensen