Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Groepsreis in Costa Rica

Groepsreis in Costa Rica

Uw op maat gemaakte groepsreis in Costa Rica
Vraag een reisvoorstel aan en ontvang kosteloos een vrijblijvende offerte
Reizigers
Maand
Onze voorbeeldreizen kunnen geheel aangepast worden aan de hand van uw wensen en budget
Profiel
Alle

Onze ideeën voor groepsreizen in Costa Rica

  • Buiten de gebaande paden
Roadtrip met bijzondere overnachtingen
circa 14 dagen vanaf € 1.250
  • Sport en Avontuur
Wandel van kust naar kust en relax
circa 12 dagen vanaf € 1.670

Onze lokale reisagenten in Costa Rica

Waarom reizen in Costa Rica?

Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs,... Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van het milieu een prioriteit. Als u een natuurliefhebber bent, is Costa Rica een geweldige bestemming... Costa Rica investeert veel tijd in ecotoerisme, en heeft een zeer rijke biodiversiteit. U kunt kennis maken met de prachtige flora en fauna. Dit kan in een van de 33 nationale parken en reservaten van het land. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Beoordelingen van onze reizigers over hun reis naar Costa Rica

4.7/5
23 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Op groepsreis in Costa Rica

Costa Rica is een land in Midden Amerika. Aan de oostkust grenst het land aan de Caribische zee, en aan de westkust grenst het aan de Stille Oceaan. Costa Rica betekent letterlijk “rijke kust”, wat een goede omschrijving is van het land. Het land staat niet alleen bekend om de prachtige nationale parken, adembenemende stranden en wilde jungles, maar ook om de goede surfomstandigheden. Met een reis naar Costa Rica kunt u genieten van deze, maar ook veel andere activiteiten. Een groepsreis biedt u de mogelijkheid om samen volop te genieten.

Wat is er te zien en te doen tijdens een groepsreis in Costa Rica?

Nationale parken

In Costa Rica zijn ongeveer 30 nationale parken te vinden. Veel opties zijn natuurlijk altijd goed, maar met uw groepsreis in Costa Rica kan dit aantal ook keuzestress opleveren. Het Cahuita National Park is zeker aan te bevelen. Het nationale park is een van de kleinste van Costa Rica, maar laat u daardoor niet demotiveren. In het park zijn de flora en fauna zeer divers. Zo kunt u een fijne wandeling maken langs het schaduwrijke pad, genieten van het fijne zandstrand aan het wandelpad, en de kapucijnapen van dichtbij te zien! Een ander park dat zeker een aanrader is Manuel Antonio National Park, ook een klein park. Hier vindt u paradijselijke stranden. Het National park Rincón de la Vieja is een compleet ander nationaal park, maar ook absoluut de moeite waard. Het park heeft een grootte van ruim 14.000 hectare. Hier vindt u een prachtig natuurgebied rondom de gelijknamige vulkaan. In het park kunt u een gigantische waterval vinden, waar u tevens kunt zwemmen, maar ook mini-geisers zijn hier te vinden, net zoals kokende modderpoelen! Voor een reisadvies speciaal voor u, raden we u om een reisaanvraag te doen en in contact te komen met onze lokale reisagent.

Unieke ervaringen

Uw groepsreis in Costa Rica is op veel manieren in te vullen. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om te gaan snorkelen en duiken. Maar ook andere activiteiten zijn populair, zoals surfen en mountainbiken. Het landschap van Costa Rica is zeer divers en ook erg geschikt voor dit soort activiteiten! Wat ook een unieke ervaring in Costa Rica is, is om een inheemse stam te bezoeken, zoals de Bribristam, in de jungle. Ook ontspannen aan de geweldige Costa Rica stranden is een ervaring op zich.

Stranden

Costa Rica huisvest verschillende prachtige stranden. Zo is bijvoorbeeld Playa Santa Teresa het strand waar strandliefhebbers en surfers samenkomen. Het prachtige witte zandstrand grenst bijna aan de jungle, waardoor er veel plekjes met schaduw te vinden zijn. Of ga naar Puerto Viejo, waar u zonder enige problemen in de Caribische sferen komt. In het kleine en traditionele dorp is ontspannen aan het strand een must. Hier vindt u tevens reggae barretjes en uitstekende restaurants met lokale specialiteiten. Voor een echt off the beaten track strand, kunt u het beste gaan naar Manzanillo Beach, waar u wit zand en azuurblauwe wateren vindt. Hier kunt u ook duiken en snorkelen! Wilt u uw groepsreis naar Costa Rica helemaal naar uw smaak te maken, doe dan nu een reisaanvraag en maak samen met de lokale reisagent uw droomreis.

Beste reisperiode in Costa Rica voor een groepsreis

Reizen naar Costa Rica kan het hele jaar door, maar voor het beste reistijd kunt u het beste nagaan wat u zelf het liefst wilt. Van december tot april is het de droogseizoen, wat betekent dat het over het algemeen tussen de 25 en 30 graden is en weinig regen valt. Maar, u kunt ook in het regenseizoen gaan, wat van april tot november loopt. Het weer is nog steeds prachtig, alleen is het aan te raden om wel een regenjas op zak te hebben.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis