Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Bestemmingen
Topbestemmingen naar Midden-Amerika
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?

Reis in Costa Rica

Ontdek reisideeën op maat in Costa Rica

Een op maat gemaakt voorstel aanvragen
Alle rondleidingen in Costa Rica
Bekijk de reisgids

Reisideeën in Costa Rica

Doe inspiratie op en stel uw eigen reis samen met behulp van een lokale specialist.

Nos agences locales

Le choix des voyageurs

La sélection Evaneos

Lokaal
Kies voor een betere reis die een positieve impact heeft op de natuur, de lokale bevolking, de economie en de cultuur van uw plek van bestemming.

Waarom reizen in Costa Rica?

Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs,... Welkom op onze pagina’s over Costa Rica. U staat op het punt om voet te zetten in één van 's werelds mooiste flora en fauna. Het land, dat Christoffel Columbus de "rijke kust" noemde, wordt nu gezien als het Zwitserland van Centraal-Amerika. De Costa Ricanen (of Ticos voor insiders) zijn altijd vrolijk! Het land wordt regelmatig geklasseerd als een van de beste landen voor een goed leven, en heeft een opmerkelijke ontwikkeling. Zo zijn onderwijs, gezondheidszorg en bescherming van het milieu een prioriteit. Als u een natuurliefhebber bent, is Costa Rica een geweldige bestemming... Costa Rica investeert veel tijd in ecotoerisme, en heeft een zeer rijke biodiversiteit. U kunt kennis maken met de prachtige flora en fauna. Dit kan in een van de 33 nationale parken en reservaten van het land. Lees meer
Bekijk onze reisgids

Onze tips voor je vakantie in Costa Rica

Beoordelingen van reizigers over hun verblijf in Costa Rica

4.6/5
32 beoordelingen van reizigers
Uw rondreis vanaf begin tot eind zelf samenstellen? Reisvoorstel aanvragen

Reisgids voor Costa Rica

Costa Rica is een prachtige plek in Midden-Amerika. Tijdens uw reis in Costa Rica zult u veel mooie natuur tegenkomen. U zult zich bevinden in een tropische omgeving met witte palmstranden. Costa Rica ligt zowel aan de Caribische zee als langs de stille Oceaan. Costa Rica staat bekend om de prachtige nationale parken, regenwouden en de geweldige stranden! De hoofdstad van Costa Rica is San José, deze stad is gelegen in het midden van een bergachtige vallei. In San José is veel te doen, zoals musea, marktjes, een casino, nachtclubs en het beroemde plaza de la cultura.

Wat u zou moeten zien en ervaren in Costa Rica

Dingen om te doen

Tijdens uw reis in Costa Rica kunt u veel activiteiten ondernemen. Zoals het bezoeken van de la Fortuna waterval, Cahuita national park, een rondleiding over een koffieplantage, Parque nacional Manuel Antonio of een van de vele vulkanen. De Poas vulkaan is erg populair onder reizigers. De prachtige natuur van Costa Rica biedt 50000 soorten insecten, 200 zoogdieren en 850 vogelsoorten.

Bezienswaardigheden

Tijdens uw reis in Costa Rica zult ook een van de mooie stranden moeten bezoeken. Zoals playa Naranjo, playa Santa Teresa, playa Avellana, Puerto Viejo of de mooie Catalina eilanden.

Wanneer is de beste reistijd

Om naar Costa Rica te reizen zult u moeten afwegen welke periode u zult gaan. Van december tot april is het de droge tijd. Van april tot november is er het regenseizoen. Toch kunt u tijdens het regenseizoen prachtig weer hebben, wel is het aan te raden om altijd een regenjas op zak te hebben. Een leuk fenomeen in Costa Rica is de schildpadden die hun eieren leggen in Tortuguero in de periode van juli tot november.

Reisadvies

Hoe reist u naar Costa Rica?

Helaas is het niet mogelijk om direct naar Costa Rica te vliegen vanuit Nederland. De vluchten vanuit Schiphol maken een tussenstop in Madrid, Londen of Atlanta. U kunt vliegen met Iberia, British Airways of Delta. De prijzen liggen tussen €500 en €700. De prijzen kunnen verschillen, afhankelijk van het seizoen en tijdstip van reservering.

Welke reisdocumenten heeft u nodig voor Costa Rica?

Voor uw reis naar Costa Rica heeft u een geldig paspoort nodig. Het paspoort moet minimaal nog 6 maanden geldig zijn. Bij een verblijf van minder dan 90 dagen heeft u geen visum nodig.

Welke valuta heeft Costa Rica?

De munteenheid in Costa Rica is de Costa Ricaanse Colon. Ook kunt u vrijwel overal betalen met Amerikaanse Dollars. 

Welke taal spreken ze in Costa Rica?

De officiële taal in Costa Rica is Spaans. Daarnaast spreekt men ook een aardig woordje Engels. 

Welke inentingen heeft u nodig voor Costa Rica?

Voor uw reis naar Costa Rica zijn geen inentingen verplicht. Wel worden enkele inentingen aangeraden:

  • DTP (Difterie, tetanus en polio)
  • Hepatitis A

Ook komt er in Costa Rica malaria voor. Malaria komt voor in de provincie Limón. Hier wordt het aanbevolen om muggen werende maatregelen te nemen. Malariapillen zijn niet nodig. In de rest van Costa Rica komt geen malaria voor, ook niet in de hoofdstad San José. Wij raden u aan om altijd de website van de GGD te checken voor de gehele informatie omtrent inentingen.

Raadpleeg ons speciale artikel als u alle praktische informatie wilt weten om naar Costa Rica te reizen.

Andere interessante bestemmingen

Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis