Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert

ColombiaWeelderige natuur in het Hart van Colombia

 • Buiten de gebaande paden
Tijdens deze avontuurlijke reis ontdekt u het Hart van Colombia. Na een culturele stop in de historische hoofdstad Bogotá vertrekt u naar het groene middelpunt van dit prachtige land: het Amazoneregenwoud. Hier ontdekt u de verbazingwekkende diversiteit aan flora en fauna. De volgende stop is de weelderige koffieregio; u rijdt door de groene valleien, bezoekt authentieke dorpjes en proeft natuurli...

Tijdens deze avontuurlijke reis ontdekt u het Hart van Colombia. Na een culturele stop in de historische hoofdstad Bogotá vertrekt u naar het groene middelpunt van dit prachtige land: het Amazoneregenwoud. Hier ontdekt u de verbazingwekkende diversiteit aan flora en fauna. De volgende stop is de weelderige koffieregio; u rijdt door de groene valleien, bezoekt authentieke dorpjes en proeft natuurlijk de beste koffie ter wereld! U sluit de reis af in een compleet andere setting, op de heetste plek van het land: de Tatacoawoestijn. Dit unieke maanlandschap is de perfecte locatie om de sterren te bekijken!

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Cultuur
  Cultuur
 • Stad
  Stad
 • Woestijn
  Woestijn

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Bogotá 

Welkom in Colombia! U wordt op het vliegveld verwelkomd en met een privétransfer naar uw hotel gebracht waar u heerlijk kunt bijkomen van uw vlucht. Ontdekt u liever de stad? Bezoek dan een museum of een typische fruitmarkt. Een actievere optie is om de stad met een georganiseerde fietstocht te verkennen. Bogotá heeft meer dan 300 km aan fietspaden en is erg fietsvriendelijk!

Plaats:
Bogota
Accommodatie
Boutique Hotel Casa De La Vega (Bogota)

Dag 2: Het beste van Bogotá

U gaat met een gids Bogotá ontdekken! Hij neemt u mee op een tour langs het Colón Theater, San Carlos Paleis, San Ignacio Kerk, Nariño Presidentieel Paleis, Bolivarplein, het Capitool, het gemeentehuis en de kathedraal in de oude wijk La Candelaria. Na een bezoek aan het Goudmuseum neemt u de kabelbaan naar de top van de Monserrateberg voor een spectaculair panoramisch uitzicht over de stad.

Plaats:
Bogota
Accommodatie
Boutique Hotel Casa De La Vega (Bogota)

Dag 3: Vrije dag Bogotá

Verken de omgeving van deze wereldstad op uw vrije dag. Een absolute aanrader is de indrukwekkende Zoutkathedraal in Zipaquirá, een wonder van religieuze kunst 200 meter diep in de bergen. Spring nogmaals op de fiets en ontdek de weelderige parken of ga naar de luxe winkelcentra in het noorden van de stad. Of geniet simpelweg van de rust in het sfeervolle hotel.

Plaats:
Bogota
Accommodatie
Boutique Hotel Casa De La Vega (Bogota)

Dag 4: Aankomst in de Amazone

U vertrekt vandaag naar het groene hart van Colombia, de Amazone. Een binnenlandse vlucht brengt u naar de stad Leticia, waar het verschil in klimaat en vegetatie gelijk voelbaar en zichtbaar is. Na een heerlijke lokale lunch neemt een Engelstalige gids u mee voor een indrukwekkende sightseeing tour bij Tabatinga en Santander Park, de thuisbasis van duizenden papegaaien.

Plaats:
Leticia
Accommodatie
Reserva Natural Tanimboca (Leticia)

Dag 5: Marasha Natuurreservaat

Ontdek de wondere wereld van de Amazone in het Marasha natuurreservaat in Peru. U wandelt langs de Amazonerivier over een ecologisch wandelpad waar u een overvloed aan planten en wilde dieren ziet, zoals apen, vogels en reptielen. In het reservaat is van alles te beleven! U kunt een kanotour maken of vissen. Na zonsondergang maakt u een spannende nachtsafari, u gaat op zoek naar de zwarte kaaiman!

Plaats:
Marasha
Accommodatie
Reserva Natural Marasha (Marasha)

Dag 6: Excursie Amazone Rivier

U trekt dieper de jungle in tijdens een tour over de Amazonerivier. U bezoekt een eiland vol aapjes die u ook kunt aanraken. Tijdens de tour zult u zich verwonderen over de grote diversiteit aan planten en dieren om u heen. In het authentieke dorpje Puerto Nariño wordt u na een korte tour verwend met een heerlijke lokale lunch. En als afsluiter gaat u op de Tarapotomeren op zoek naar de roze dolfijn.

Plaats:
Marasha
Accommodatie
Decameron Ticuna (Leticia)

Dag 7: Transfer naar Apulo

U heeft een vrije ochtend om in alle rust te genieten van de natuur, te winkelen of andere activiteiten te ondernemen. Daarna vliegt u terug naar Bogotá, waar een privétransfer naar Apulo voor u klaar staat. U rijdt langs de hellingen van de Andes naar de groene valleien van het zuidelijke deel van de Cundinamarca provincie. In uw luxe accommodatie kunt u in alle rust bijkomen van de reis.

Plaats:
Apulo
Accommodatie
Hotel Entremonte (Apulo)

Dag 8: Transfer naar Koffieregio

Via een privétransfer wordt u vandaag naar Salento gebracht, één van de mooiste en meest karakteristieke dorpjes van de koffieregio van Colombia. De oude kleurrijke huisjes zijn hier gemaakt van geweven riet en modder. Salento is ook bekend als thuisbasis van de nationale boom van Colombia: de waspalm. U bent aangekomen in een bloeiend gebied met een authentieke en open bevolking. Geniet ervan!

Plaats:
Salento
Accommodatie
Hotel Salento Plaza (Salento)

Dag 9: Vrije dag Salento

Vandaag kunt u op eigen gelegenheid de mooiste straatjes en huisjes in het iconische dorpje ontdekken. Of u kunt een tour nemen door de Cocoravallei, waar de palmbomen bijna letterlijk tot in de hemel groeien. Palmbomen worden nergens ter wereld zo hoog als hier, sommige zijn wel 60 meter! Wandel door de paden in deze prachtige en fotogenieke vallei.

Plaats:
Salento
Accommodatie
Hotel Salento Plaza (Salento)

Dag 10: Ontdek de koffieregio

Het is tijd om de koffieregio verder te verkennen! Een gids neemt u mee naar Rio Verde, Cordoba, Pijao, San Alberto en Buenavista, dit zijn de mooiste en meest typische koffiedorpjes in de regio. U kunt optioneel aansluitend een echte koffie-ervaring in een karakteristieke koffieplantage beleven. U komt zo achter het geheim van de beste koffie ter wereld!

Plaats:
Salento
Accommodatie
Hotel Salento Plaza (Salento)

Dag 11: Transfer naar Villavieja

Een privétransfer brengt u naar het zuiden van het land, naar Villavieja, een koloniaal dorp in het midden van de woestijn in El Valle de los Dolores (De Vallei van Pijn). Deze naam werd gegeven ten tijde van het onderzoek naar de legende van El Dorado door de Spanjaarden, die naar dit gebied kwamen en niets anders vonden dan, in hun ogen, troosteloosheid en barre weersomstandigheden.

Plaats:
Villavieja
Accommodatie
Boutique Hotel Yararaka (Villavieja)

Dag 12: Woestijn en sterrenkijken

U ontdekt vandaag een hele andere kant van dit veelzijdige land. Een gids neemt u mee voor een tour door de woestijn. Door de unieke geologische samenstelling lijkt het wel op een maanlandschap! U heeft de hele dag om intens te genieten van deze unieke omgeving. Na een spectaculaire zonsondergang komt een schitterende sterrenhemel tevoorschijn, een expert vertelt u meer over de sterren en hemellichamen.

Plaats:
Villavieja
Accommodatie
Boutique Hotel Yararaka (Villavieja)

Dag 13: Vertrek vanaf Neiva Airport

Na een reis naar de absolute uitersten van de Colombiaanse natuur heeft dit land hopelijk een speciaal plekje in uw hart weten te veroveren. We brengen u naar het vliegveld van Neiva voor uw vlucht naar huis of om uw reis verder voort te zetten. Vanaf hier kunt u werkelijk iedere kant op! Naar archeologische bouwwerken of de Pacifische kust. We zien u graag een volgende keer terug!

Plaats:
Neiva

BogotaLeticiaMarashaApuloSalentoVillaviejaNeiva

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.100 / 13 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 2.100€ 1.970€ 1.840

Inbegrepen in de prijs

 • Privétransfers van en naar de luchthaven
 • Alle accommodaties: 13 dagen/12 nachten
 • Maaltijden: ontbijt tijdens de gehele reis en 3 maaltijden per dag tijdens de Amazonetour
 • Privétransfers per auto: Bogotá – Apulo – Salento – Villavieja
 • 4 excursies: stadstour Bogotá, tour Amazoneregenwoud 4 dagen/3 nachten, tour langs de dorpjes in de koffieregio, tour Tatacoawoestijn
 • Entreeprijzen natuurreservaten Tanimboca & Marasha
 • Entreeprijzen musea die onderdeel zijn van een tour
 • Lokale reisondersteuning en assistentie

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vluchten
 • Binnenlandse vlucht: Bogotá - Leticia - Bogotá (ongeveer €100 p.p. per vlucht, afhankelijk van reisperiode en vliegmaatschappij)
 • Toersimebijdrage Amazone, te betalen bij aankomst in Leticia (ongeveer €10 p.p.)
 • Toerismebijdrage Puerto Nariño (ongeveer €5 p.p.)
 • Overige maaltijden, optionele excursies/activiteiten en alles wat niet genoemd staat onder "inbegrepen"
 • Persoonlijke uitgaven, fooien, etc.
 • Reis- en annuleringsverzekering

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Colombia (6)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema