Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Ontdek Bergen, Rivieren en Miljoenenmetropolen

ChinaOntdek Bergen, Rivieren en Miljoenenmetropolen

 • Klassiekers
'Je kunt niet alles hebben..', gaat het gezegde. Maar dat is volgens ons niet waar! Tijdens deze bijzondere reis door China nemen we u mee naar indrukwekkende wereldsteden waar u plekken ziet die van groot historisch belang zijn, zoals het Tiananmen-plein in Peking. U ziet de schilderachtige afgelegen bergen van Tibet. U maakt een wandeling over de Chinese Muur en met een bootje vaart u door het p...

'Je kunt niet alles hebben..', gaat het gezegde. Maar dat is volgens ons niet waar! Tijdens deze bijzondere reis door China nemen we u mee naar indrukwekkende wereldsteden waar u plekken ziet die van groot historisch belang zijn, zoals het Tiananmen-plein in Peking. U ziet de schilderachtige afgelegen bergen van Tibet. U maakt een wandeling over de Chinese Muur en met een bootje vaart u door het prachtige landschap rondom de Yangtze rivier. Zeg nou zelf, dat kan niet beter!

Lees meer

Uw lokale reisexpert Markus

Engelstalige reisagent in China
56 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Bergen
  Bergen
 • Stad
  Stad
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in de hoofdstad Peking

Rond de middag komt u aan in Peking, U wordt verwelkomd op de luchthaven door uw gids. Een rit door de stad naar het hotel volgt. Hier kunt u de eerste indrukken van het land opdoen en u alvast voorbereiden op de komende reis. De rest van de dag heeft u vrije tijd. 

Plaats:
Peking
Accommodatie
Holiday Inn Express Hotel (Beijing)

Dag 2: De Verboden Stad en de Tempel van de Hemel

Vanochtend wandelt u over het historische Tiananmenplein en vervolgens door de Tiananmenpoort naar de Verboden Stad. Het paleiscomplex staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Dit is het meesterwerk van de Chinese paleisarchitectuur. Na de lunch bezoekt u de Tempel van de Hemel. Op hem plein toonden de Ming en Qing hun eerbied voor de hemel en vroegen om een goede oogst. Dit complex is ook opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Optioneel kunt u de Opera van Peking 's avonds bezoeken. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Beijing
Accommodatie
Holiday Inn Express Hotel (Beijing)

Dag 3: Beklim de machtige Chinese Muur

In de ochtend rijdt u naar Badaling, waar u de steile trappen oploopt naar de Chinese Muur. Geniet van de uitzichten tijdens uw wandeling over dit beroemde monument. Daarna rijdt u door naar het zomerpaleis. De keizerlijke tuinen weerspiegelen de kunst van de Chinese landschapstuinen zo goed dat ze zijn opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. In de middag wordt u naar het station gebracht en neemt u de nachttrein naar Xi'an.

Overnachting in de trein (1e klas)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Beijing

Dag 4: De mysterieuze soldaten van het Terracotta leger

In de ochtend bereikt u Xi'an. In het hotel kunt u ontbijten voordat u verder gaat naar de opgravingsplek van het Terracotta leger.
Het gehele complex, inclusief het Terracotta Leger, staat op de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. Naast honderden levensgrote kleisoldaten en paarden zijn er twee uitvoerig gerestaureerde bronzen wagenmodellen uit deze periode te zien, een heel bijzondere archeologische vondst. In de namiddag keert u terug naar de stad. Daar bezoekt u de Kleine Wilde Gans Pagode (Xiao Yan Ta).
Optioneel bent u vrij om 's avonds een Maultaschen-banket bij te wonen. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Xi'an
Accommodatie
Grand Dynasty Culture Hotel (Xi'an)

Dag 5: Oosterse sfeer en geschiedenis in Xi'an

In de ochtend brengt u een bezoek aan het plein tussen de klokkentorens en de trommeltorens en aan de oude moslimstad met zijn talrijke kraampjes en kleine restaurantjes. Daar bezoekt u ook de Grote Moskee, die gek genoeg in de typische Chinese tempelstijl is gebouwd. Ga verder naar het Provinciaal Museum, één van de mooiste musea van China. Hier krijgt u een compleet overzicht van de Chinese geschiedenis. Beginnend met het Paleolithicum tot het einde van het Imperium.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Xi'an
Accommodatie
Grand Dynasty Culture Hotel (Xi'an)

Dag 6: Met vlucht en trein naar Tibet

De reis naar Lhasa duurt ongeveer 1,5 dag. U zult eerst het machtige China moeten oversteken om van daaruit Tibet te bereiken. Maar maakt u zich geen zorgen, de reis is een bijzonder avontuur, want vanuit het vliegtuigraam ziet u de verschillende uitzichten van het prachtige China en Tibet. Na aankomst in Xining gaat u naar het lokale treinstation. In de slaapwagon laat u zich rustig in slaap wiegen. 

Overnachting in de trein (1e klas)
Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Plaats:
Qinghai, Tibet Autonomous Region, Xining

Dag 7: Welkom in Lhasa

Als u 's morgens wakker wordt, bent u al in Tibet! Met de eerste zonnestralen ziet u het Tibetaanse landschap om u heen. In de middag bereikt u Lhasa. Daar wordt u opgehaald van het station en naar het hotel gebracht. Gebruik de middag om u op te frissen en tot rust te komen na deze lange reis.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Lhasa
Accommodatie
Hotel Gang Gyan (Lhasa)

Dag 8: Potala en Jokhang Tempel

We maken een stadstour door Lhasa. In de ochtend brengt u een bezoek aan het Potala, een groot paleiscomplex dat tot de Culturele Revolutie de zetel van de regering van de Dalai Lama's was. In 1994 werd het opgenomen in de lijst van het UNESCO-werelderfgoed. Daarna loopt u langs de Barkhor, een pelgrimspad dat met de klok mee rond de Jokhangtempel en door de oude stad loopt. Loop samen met de pelgrims over de rondweg naar de Jokhangtempel, die vandaag de dag nog steeds de heiligste plaats van de Tibetanen is. Deze tempel staat ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Lhasa
Accommodatie
Hotel Gang Gyan (Lhasa)

Dag 9: Spirituele en academische centra van Tibet

Vandaag bezoekt u de grootste kloosters in Tibet, het Drepungklooster en het Sera-klooster. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn de kloosters in Lhasa niet alleen spirituele plaatsen, maar vooral ook universiteiten. In de namiddag bezoekt u de zomerresidentie van de Dalai Lama's - Norbulinka, die ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. Dit complex is een meesterwerk van de Tibetaanse architectuur en is de moeite waard om te zien vanwege de harmonieuze combinatie van Tibetaanse, Chinese en andere invloeden.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Lhasa
Accommodatie
Hotel Gang Gyan (Lhasa)

Dag 10: Het heilige Yamdrok-meer en een multicultureel klooster

U reist naar Gyangtse. Onderweg maakt u een stop bij Yamdrok Lake, het grootste zoetwatermeer van Tibet is een heilige plaats voor boeddhisten. In Gyangtse bezoekt u het Pelkhor Choede Klooster, het enige klooster waar monniken van verschillende geloofsovertuigingen vreedzaam samenleven. Hier vindt u de grootste stoepa van Tibet, die door een Nepalese bouwmeester is gebouwd en duidelijke Nepalese invloeden laat zien. 's Avonds rijdt u door naar het hotel in Shigatse.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Yamdroktso, Gyangze
Accommodatie
Tashi Choe Ta Hôtel (Shigatse)

Dag 11: Graf en voormalige zetel van de Panchen Lama in Shigatse

U bezoekt het Tashilunpo-klooster, gebouwd in de 15e eeuw, waar sinds de 17e eeuw de Panchen Lama gezeteld is. In het centrum van het onlangs gerestaureerde klooster staat een enorm verguld Boeddhabeeld en het indrukwekkende graf van de vierde Panchen Lama. In de middag rijdt u door de vallei van de Tsangpo terug naar Lhasa, dat ongeveer 280 km verderop ligt. Laat het landschap aan u voorbijgaan en denk na over dit vriendelijke land. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Shigatse, Lhasa
Accommodatie
Hotel Gang Gyan (Lhasa)

Dag 12: Een bijzondere Yangtze-cruise

Maak u klaar voor een driedaagse cruise op de Yangtze rivier. In de ochtend vliegt u van Lhasa naar Chongqing, waar u aan boord van het cruiseschip gaat. U dineert op het schip terwijl de prachtige landschappen aan u voorbij glijden. En u overnacht in een gezellige hut aan boord. 

Overnachting op het schip
Maaltijden inbegrepen: ontbijt - diner

Plaats:
Lhasa, Chongqing, Yangtze

Dag 13: De steile rotsen van Yangtze

Vanaf de ontbijttafel van de boot kunt u genieten van het 600 km lange traject van Chongqing naar de Drieklovendam. De eerste van de drie kloven is de Qutang kloof, ook wel Kui kloof genoemd. Steile kliffen rijzen aan beide kanten op, langzaam versmalt de kloof tot een paar meter. Daarom wordt het ook wel het Knelpunt onder de Hemel genoemd. De tweede kloof, de 40 km lange Wu-kloof heet de Heksenkloof. Tijdens de overtocht zult u zich al snel zien waarom. De vochtige kloof laat nauwelijks zonlicht binnen, waardoor er een mysterieuze sfeer hangt. Bovendien vormen rotsformaties bizarre figuren uit mystieke verhalen.  

Overnachting op het schip
Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Yangtze River

Dag 14: De gigantische vijftraps-sluis van de Drieklovendam...

Ook vandaag wordt u wakker op het schip. Op het programma staan de Xiling Gorge en de Three Gorges Dam. Maar we beginnen met een excursie naar een oud dorp, dat nauwelijks bereikbaar is vanaf het land. En u maakt een boottocht door de kleine kloven van een zijrivier in een charmant natuurgebied. Vandaag passeert u ook de gigantische vijftrapssluis van de Drieklovendam, een bijzondere attractie. U slaapt nog één nachtje op de boot en droomt u van de mysterieuze wezens van de Yangtze-rivier. 

Overnachting op het schip
Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Yangtze River

Dag 15: Shanghai, de metropool in het oosten

In de ochtend bereikt u Yichang. Vanaf daar vliegt u naar Shanghai, waar u wordt opgehaald en naar het hotel gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden. Ontdek de spannende metropool op eigen gelegenheid! Ooit was dit een vissersdorpje, nu is het een levendige miljoenenstad. Hier kunt u volop genieten van het stadsleven in China. De rijke keuken zal u ook inspireren! 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt

Plaats:
Yichang, Sjanghai
Accommodatie
Holiday Inn Express Shanghai (Sjanghai)

Dag 16: Veelzijdig Shanghai vanaf de grond en vanuit de lucht

U maakt een tour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Shanghai. In de ochtend bezoekt u de Yu Garden en het theehuis in de oude stad. Daarna ervaart u het religieuze leven in de Jade Boeddha Tempel, waar een Birmese Boeddha figuur van pure jade staat. Later wandelt u door Nanjing-Lu - de schitterende winkelstraat van Shanghai. U bereikt de Bund, de beroemde rivierpromenade aan de Huangpu rivier met zijn koloniale architectuur. In de middag bezoekt u de 421 meter hoge Jinmao wolkenkrabber. Een combinatie van traditionele Chinese en gotische elementen maakt het gebouw heel bijzonder. Als u op het observatiedek aankomt, kunt u uitkijken over de meest bloeiende stad van Azië.  

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Sjanghai
Accommodatie
Holiday Inn Express Shanghai (Sjanghai)

Dag 17: Vertrek uit Shanghai

Oh nee! De reis eindigde zo snel. Vandaag neemt u afscheid van China. U wordt naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten. En vergeet niet dat u hier altijd nog een keer welkom bent. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt
Op verzoek kunt u de Transrapid naar de luchthaven brengen, ca. 8 Euro.

Plaats:
Sjanghai

PekingBeijingXi'anQinghaiTibet Autonomous RegionXiningLhasaYamdroktsoGyangzeShigatseChongqingYangtze Yangtze RiverYichangSjanghai

Praktische informatie

Prijs vanaf € 2.700 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Binnenlandse vluchten
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 2.700 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Alle overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle transfers en tickets volgens het programma
 • Binnenlandse vluchten met alle nodige vergoedingen
 • Het Yangtze cruiseschip*****
 • Engels sprekende lokale gids
 • Speciale vergunning voor toegang tot Tibet

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vliegtickets
 • Visum voor China
 • Persoonlijke uitgaven, fooi, enz.
 • Servicekosten op het Yangtze-cruiseschip (ca. 20 Euro per persoon)

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in China (3)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema