Koolstofvoetafdruk gecompenseerd
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?
Hoogtepunten van het land

ChinaHoogtepunten van het land

 • Klassiekers
China is een land met vele gezichten. Tijdens deze reis maakt u kennis met de indrukwekkende diversiteit en ziet u de mooiste bezienswaardigheden. De hoogtepunten van deze reis zijn de voormalige keizerlijke stad Peking met de Verboden Stad, Xi'an en het wereldberoemde terracotta leger en een onvergetelijke tocht door het spectaculaire karstlandschap van Guilin. De tour gaat verder naar Hangzhou e...

China is een land met vele gezichten. Tijdens deze reis maakt u kennis met de indrukwekkende diversiteit en ziet u de mooiste bezienswaardigheden. De hoogtepunten van deze reis zijn de voormalige keizerlijke stad Peking met de Verboden Stad, Xi'an en het wereldberoemde terracotta leger en een onvergetelijke tocht door het spectaculaire karstlandschap van Guilin. De tour gaat verder naar Hangzhou en het legendarische West-meer. De tour eindigt in de levendige metropool Shanghai.

Lees meer

Uw lokale reisexpert Markus

Engelstalige reisagent in China
56 reviews
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Bergen
  Bergen
 • Trein
  Trein
 • Lokale bevolking
  Lokale bevolking
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Peking

Aankomst in Peking. U wordt op de luchthaven verwelkomd door uw reisleider en vervolgens naar uw hotel gebracht. De rest van de dag kunt u vrij besteden in de hoofdstad van China. 

Plaats:
Peking
Accommodatie
Traditional View Hotel (Beijing)

Dag 2: Zonsondergang op de muur 

In de ochtend rijdt u naar het zomerpaleis Yi He Yuan. De keizerlijke tuinen van het paleis zijn opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Daarna rijdt u naar Badaling voor een bezoek aan de Chinese Muur. Via een steile trap klimt u de muur op voor een wandeling met een ongekend uitzicht op de omgeving. Geniet hier van een mooie zonsondergang.

​Optioneel: Beijing Opera in de avond.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Beijing
Accommodatie
Traditional View Hotel (Beijing)

Dag 3: Keizerlijk Paleis en Tempel van de Hemel

Vanochtend gaat u naar het historische Tiananmenplein, het grootste binnenstadsplein ter wereld, en vervolgens loopt u door de Poort van het Tiananmenplein naar de Verboden Stad. In de namiddag bezoekt u de Tempel van de Hemel (Tian Tan). Hier brachten de Ming en Qing keizers een eerbetoon aan de hemel om te vragen om een goede oogst. Dit complex staat ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst omdat het op een unieke manier de verbinding tussen hemel en aarde in de Chinese cultuur laat zien. In de late namiddag reist u met de nachttrein naar Xi'an in een 1e klas slaapwagon.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch
Overnachting in de trein 

Plaats:
Beijing, Xi'an

Dag 4: Het Terracotta leger van Xi'an

U komt 's ochtends aan in Xi'an en wordt naar uw hotel gebracht voor een uitgebreid ontbijt. Dan nemen we u mee naar de opgraving van het Terracotta leger (Bing Ma Yong), dat deel uitmaakt van het graf van de eerste keizer van China, Qin Shi Huang. Het hele complex, inclusief het Terracotta leger, staat op de werelderfgoedlijst van de UNESCO. Naast duizenden levensgrote kleisoldaten en paarden zijn er twee uitvoerig gerestaureerde bronzen wagenmodellen uit deze periode te zien - archeologische hoogstandjes die in de schachten naast de grafheuvel zijn gevonden. In de namiddag keert u terug naar de stad. Daarna bezoekt u de Kleine Wilde Gans Pagode (Xiao Yan Ta).

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Xi'an
Accommodatie
Grand Dynasty Culture Hotel (Xi'an)

Dag 5: Vlucht naar Guilin 

's Ochtends bezoekt u het plein tussen de klok- en trommeltorens (Zhong-Gu Lou) en de oude moslimstad met zijn talrijke kraampjes en kleine restaurantjes. Daar bezoekt u de Grote Moskee (Qingzhen Si), die tegen alle verwachtingen in de typische Chinese tempelstijl is gebouwd. U bezoekt het Provinciaal Museum (Shaanxi Lishi Bowuguan), één van de mooiste musea van China. Hier leert u meer over de Chinese geschiedenis, te beginnen met het Paleolithicum tot het einde van het Rijk. In de middag vliegt u naar Guilin. Na de ontvangst op de luchthaven wordt u naar het hotel gebracht.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Guilin
Accommodatie
Universal Hotel (Guilin)

Dag 6: Het prachtige Karstlandschap

In de ochtend wordt u naar Yangshuo gereden. Onderweg maakt u een kleine omweg voor een prachtig uitzicht op de rivier Li. In de middag maakt u een mooie tocht op een bamboevlot op de Yulong rivier. 

Optioneel programma in de avond: Impressie Liu Sanjie. De beroemde filmregisseur Zhang Yimou, die de openings- en slotceremonie van de Olympische Spelen van 2008 in Peking regisseerde, creëerde een prachtige avondvoorstelling van lokale dansen en liederen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Guilin, Yangshuo
Accommodatie
River Lodge (Yangshuo)

Dag 7: De indrukwekkende omgeving van Yangshuo

Geniet van een vrije dag in de omgeving van Yangshuo. Wandel door de smalle steegjes en over de markt. Verken het indrukwekkende karstlandschap met de fiets of vanuit een driewielertaxi. Wandel de bergen in, door rijstvelden of door de kleine dorpjes langs de Li rivier en de Yulong rivier, waar het leven eeuwenlang nauwelijks is veranderd en waar u nieuwe indrukken kunt opdoen.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Yangshuo
Accommodatie
River Lodge (Yangshuo)

Dag 8: De terrassen in de bergen

In de ochtend rijdt u met de auto door charmante berglandschappen naar de rijstterrassen. U bevindt zich middenin 66 hectare terrasvormige bergen, thuis voor de lokale minderheden Zhuang en Yao. Al bijna 700 jaar bewerken zij de geïrrigeerde rijstvelden op een hoogte van 380 tot 880 meter. Overnachting in de plaatselijke herberg.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch
Overnachting in een plaatselijke herberg

Plaats:
Yangshuo

Dag 9: Een paradijs op aarde

Bij goed weer kunt u genieten van een prachtige zonsopgang. U loopt via de rijstterrassen naar de parkeerplaats waar uw chauffeur op u wacht. De auto brengt u naar het vliegveld voor de vlucht naar Hangzhou, waarover in China het spreekwoordelijke gezegde luidt: In de hemel is het paradijs, op aarde is er Hangzhou.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Hangzhou
Accommodatie
Holiday Inn Express Hotel (Hangzhou)

Dag 10: Verken de omgeving van het West-meer

In de ochtend rijdt u naar het legendarische West meer, een enorme landschapstuin die model stond voor het Zomerpaleis in Peking. Daar maakt u een boottochtje op het meer om de vele bezienswaardigheden te bewonderen. Daarna bezoekt u het Apothekersmuseum in de oude stad, in een gebouw dat de moeite waard is om te bezichtigen. In de middag bezoekt u de Pagode van de Six Harmonies, die rond 970 werd gebouwd in opdracht van de koning van Wuyue om de vloedgolven in de rivier de Qiantang te temmen. Een fenomeen dat aan het begin en in het midden van elke maanmaand voorkomt. De pagode diende ooit niet alleen voor sacrale doeleinden, maar diende ook als vuurtoren.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Hangzhou
Accommodatie
Holiday Inn Express Hotel (Hangzhou)

Dag 11: Tuin en waterdorp in Suzhou

In de ochtend brengen we u naar het station, waar u de hogesnelheidstrein naar Suzhou neemt. Daar bezoekt u de tuin van de Master of Networks. Het is de kleinste privétuin van Suzhou, maar misschien wel de meest indrukwekkende. De slimme indeling geeft de indruk dat de tuin veel groter is. Daarna bezoekt u lokale zijdespinnerij, gevolgd door een excursie naar het waterdorp Tongli, een prachtige oude stad aan het grote kanaal met veel zijarmen, bruggen, kronkelende steegjes en straatmarkten. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Suzhou
Accommodatie
Garden (Suzhou)

Dag 12: Metropool in het oosten

In de ochtend reist u met de hogesnelheidstrein naar Shanghai. Bij aankomst ervaart u de religieuze drukte bij de Jade Boeddha Tempel (Yu Fo Si), waar een 2 meter hoog Boeddhabeeld uit een enkel stuk Birmaanse jade staat. Daarna bezoekt u de Yu Garden met zijn beroemde theehuis in het midden van het meer. Een wandeling brengt u naar de legendarische promenade van Shanghai langs de Huangpu rivier met zijn Europese koloniale architectuur. Vanaf de promenade heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van de tegenoverliggende moderne wijk Pudong. Aan het einde van de dag gaat u naar de belangrijkste winkelstraat Nanjing Lu.

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch 

Plaats:
Shanghai
Accommodatie
Holiday Inn Express (Shanghai & le Centre)

Dag 13: De stad vanuit de hoogte

Na het ontbijt beklimt u de 421 meter hoge Jinmao wolkenkrabber, die gebouwd is in gotische stijl met traditionele Chinese elementen. Vanaf wat momenteel het hoogste uitkijkplatform ter wereld is ziet u de pracht van deze moderne stad die zich razendsnel ontwikkelt. Daarna bezoekt u het Shanghai Museum met zijn bronzen en kunstcollecties. 

Maaltijden inbegrepen: ontbijt - lunch

Plaats:
Shanghai
Accommodatie
Holiday Inn Express (Shanghai & le Centre)

Dag 14: Vertrek vanaf Shanghai

Vandaag rijdt u naar het vliegveld voor uw terugvlucht. We hopen dat u heeft genoten van China's hoogtepunten en dat we u snel weer kunnen verwelkomen!

Maaltijden inbegrepen: ontbijt 

Plaats:
Shanghai

PekingBeijingXi'anGuilinYangshuoHangzhouSuzhouShanghai

Praktische informatie

Prijs vanaf € 1.540 Per persoon
Internationale vluchten Niet inbegrepen
Inbegrepen in de prijs Gids
Inbegrepen in de prijs Chauffeur
Inbegrepen in de prijs Luchthaventransfer

Praktische informatie

Prijsinformatie

€ 1.540 Per persoon

Samen met uw lokale reisexpert kunt u dit reisidee volledig personaliseren.

De uiteindelijke prijs van uw reis is afhankelijk van de vertrekdatum en van de etappes, activiteiten en accommodaties die u uitkiest.

Als u met Evaneos reist weet u zeker dat uw reissom ten goede komt aan de lokale economie op de plek van bestemming. Lees in ons Handvest Better Trips meer over onze belofte voor eerlijke en duurzame reizen.

Inbegrepen in de prijs

 • Alle overnachtingen in een tweepersoonskamer met ontbijt
 • Maaltijden zoals vermeld in het programma
 • Alle transfers en tickets volgens het programma
 • Binnenlandse vluchten Xi'an/Guilin/Hangzhou met alle nodige vergoedingen
 • Treinreis Beijing/Xi'an met de nachttrein in 1e klas slaapwagon (4 bed compartiment)
 • Treinreizen Hangzhou/Suzhou/Shanghai met de hogesnelheidstrein met 2e klas zitplaatsen
 • Engels sprekende lokale gids

Niet inbegrepen in de prijs

 • Internationale vliegtickets
 • Visum voor China
 • Persoonlijke uitgaven, fooi, enz.

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Neem contact op met de lokale reisexpert Bekijk andere voorbeeldreizen in China (3)

Andere voorbeeldreizen

Voorbeeldreizen per thema