Bestemmingen
Inspiratie opdoen
  • Met wie op reis?
  • Welke activiteiten?
  • Welke periode?
  • Wat voor een soort reis?
Covid-19 Evaneos informeert
China

6 redenen om te reizen naar China

De redenen voor een reis naar China zijn vele, een liefhebber zal tientallen opsommen. Maar als een reiziger er maar een paar zou moeten behouden om elders in dit vreemde te vertrekken, dan zijn dit de eerste zes die we hem zouden laten opblazen.

Geniet van de échte Chinese keuken

Vergeet de bleke kopieën van Chinese restaurants in Europa: van noord naar zuid, van oost naar west, de Chinese keuken is veelvoudig en de smaken zijn gevarieerd. De keuken zal een van de hoogtepunten van uw reis zijn. Pekingeend, Chinese fondue, gegrilde ravioli, pittige Sichuan vispot, of dim sum Canton. Geniet van het heerlijke eten!

Laat u verrassen op elke straathoek

Eentonigheid tijdens uw reis? Heel weinig te doen voor u... De ontdekking van China is een tegengif voor verveling. In een land waar contrasten enorm groot zijn, zullen de verrassingen nooit stoppen. Grote kloof tussen steden en platteland, architecturale nevenschikking van oud en modern, verscheidenheid aan landschappen, diversiteit van de bevolking ... De verrassingen blijven komen tijdens uw reis!

Vol met energie

Neem een bad van jeugd en duik in de energie van het nieuwe economische wereldhart. In het hectische Shanghai, Hong Kong of Canton, zoals overal elders in China. Geniet van dit land met vele contrasten en verrassingen.

Negeer de clichés

China staat meer dan elk ander land in de schijnwerpers Maar dit is misschien de beste reden om naar China te gaan: vergeet uw vooroordelen en ontmoet de Chinese realiteit; zie het verschil tussen de fantasieën van westerlingen en het echt leven in het Middenrijk. Vorm uw eigen mening over dit buitengewone land. China is veel rijker dan het in de westerse media lijkt en dit zal u zeker opvallen tijdens uw reis.

Bewonder prachtige landschappen

In een land zo groot als een heel continent, waar Nederland bijna 234 keer in past, kunt u genieten van enkele van de mooiste landschappen ter wereld. Rijstterrassen aan de achterkant van de draak, de duizelingwekkende bergen van Shangri-La, karstbergen opgetrokken op de nevel van de Li-rivier, of de oneindige woestijn van Taklamakan, de natuur onthult hier haar mooiste bezittingen.

Ontdek een nieuwe wereld

Hoewel de hele wereld inmiddels een speeltuin is geworden voor reizigers, zult u in veel landen geen grote veranderingen van omgeving vinden. In China kan dit wel veel meer dan elders. Neem bijvoorbeeld de taal. In Shanghai en Beijing zijn de panelen geschilderd in het Latijnse alfabet, maar dit zijn uitzonderingen vergeleken met de rest van het land. Naast de taal, geschreven of gesproken, is het juist de manier van denken, van het anders zien van de wereld. Welkom in een compleet nieuwe wereld.
Aurélie Croiziers
21 bijdragen
Bijgewerkt op 27 februari 2020

Rondreis ideeën

  • Klassiekers
The Great Wall, Terracota Army, Li River, Shanghai
circa 14 dagen vanaf € 2.170
  • Klassiekers
Ancient Meets Modern
circa 11 dagen vanaf € 1.330
  • Klassiekers
Highlights Tour - Beijing, Xi'an, and Shanghai
circa 8 dagen vanaf € 1.460
Beleving toegevoegd!
U kunt meerdere belevingen toevoegen aan uw rondreis voordat u het naar de lokale reisagent verstuurd
Bekijk mijn rondreis