Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De ultieme rondreis vol hoogtepunten in comfort en stijl

CambodjaDe ultieme rondreis vol hoogtepunten in comfort en stijl

Buitengewoon
Wilt u Cambodja beleven op een comfortabele manier? Laat u dan in de watten leggen tijdens deze 15-daagse reis langs de hoogtepunten van dit prachtige land. Ontdek de tempels van Angkor Wat per jeep en vanuit de lucht, verblijf in een van de meest bijzondere resorts in Siem Reap en geniet van een relaxte massage. In Battambang staat de tafel gedekt voor een bijzonder diner terwijl u in Phnom Penh het eten geserveerd krijgt tijdens een cruise over de Mekong. Ervaar de schoonheid van het water en de natuur vanuit uw drijvende tent in Koh Kong en sluit de reis af op een ontspannen manier op een van de bounty-stranden in het zuiden van het land. 
Reisideeën aangeraden door
Daniela Lokale*r Cambodja Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 3.565
Reisprogramma
Aankomst in Siem Reap en circusshow

Dag 1: Aankomst in Siem Reap en circusshow

Welkom in Cambodja! Waan u in een authentiek Cambodjaans dorp tussen de rijstvelden, de waterbuffels en de houten huizen. Maar niets is wat het lijkt! Phum Baitang is een van de meest luxe resorts in Siem Reap en een geweldige plek om deze reis te beginnen. Aan het begin van de avond wordt u met speciaal vervoer opgehaald voor een spectaculaire show vol acrobatiek, dans en toneel. Accommodatie : Phum Baitang Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap

Tour Angkor Wat per jeep

Dag 2: Tour Angkor Wat per jeep

U bezoekt een van de meest indrukwekkende tempelcomplexen ter wereld, en wel per jeep! Op deze manier bent u in staat om via smalle zandwegen en kleine dorpjes de diverse tempels te bezoeken. Het complex is enorm uitgestrekt en er is ontzettend veel te zien en te ervaren. Om alle indrukken te verwerken nemen we u aan het eind van de middag mee in een gondola voor een cocktail bij zonsondergang. Accommodatie : Phum Baitang Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Tour omgeving Siem Reap per jeep

Dag 3: Tour omgeving Siem Reap per jeep

Vandaag nemen we u nogmaals mee in onze vintage jeep! We rijden over het platteland naar de jungletempel. Beng Mealea is voor een groot deel verwoest door de natuur en dat zorgt voor een fascinerend schouwspel. De volgende stop is Kampong Klean, een dorp op hoge palen waar in het regenseizoen het water tot aan de voordeur komt. Bij terugkomst hebben we een ontspannende massage voor u geboekt.  Accommodatie : Phum Baitang Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap,Beng Mealea,Kampong Kleang

Helikoptervlucht over de Angkor-tempels

Dag 4: Helikoptervlucht over de Angkor-tempels

Vandaag werpt u een bijzondere blik op de Angkor-tempels en wel vanuit de lucht! Per helikopter maken we een rondvlucht over Siem Reap en de tempels. Riemen vast! De jeep staat de rest van de dag tot uw beschikking, voor als u meer tempels wilt bezoeken of door het platteland wilt rijden. Het is ook zeker de moeite waard om een lokale markt te bezoeken! Of geniet simpelweg van de luxe in uw resort. Accommodatie : Phum Baitang Hotel (Khett Siem Reab)
Plaats:
Siem Reap,Angkor Wat

Rit naar Battambang

Dag 5: Rit naar Battambang

Na het toeristische Siem Reap brengen we u vandaag naar de tweede grote stad, Battambang. Onderweg maken we een stop bij een zijdefarm waar u het proces van rups tot sjaal kunt volgen. In Battambang kunt u de middag vrij besteden, breng bijvoorbeeld een bezoek aan Wat Banang, een tempel met een weids uitzicht. ´s Avonds hebben we een heerlijk diner en een flesje wijn aan het zwembad geregeld. Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang

Tour omgeving Battambang

Dag 6: Tour omgeving Battambang

Vandaag krijgt u meer van de omgeving van Battambang te zien. De provincie wordt ook wel de “rijstschuur” van het land genoemd en staat bekend om zijn zeer smakelijk, groene sinaasappelen. Op het programma staan onder andere de Ek Phnom tempel, Phnom Sompov Mountain en de Bat Cave. Blijf vooral tot 6 uur, wanneer de vleermuizen met duizenden tegelijk naar buiten vliegen. Een waar spektakel! Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang,Phnom Sompov

Vrije dag in Battambang

Dag 7: Vrije dag in Battambang

Bezoek op uw vrije dag de Wat Banan-tempel of de enige wijngaard in Cambodja. Ga op pad met de studenten van Butterfly-tours of doe aan het eind van de middag de snacktour van uw resort. U gaat per tuk tuk of op de fiets langs lokale eettentjes en krijgt meer informatie over de gerechten en eetgewoontes van de Cambodjanen. De echte durfal waagt zich aan het embryo-ei! Accommodatie : Battambang Resort (Khett Batdambang)
Plaats:
Battambang

Aankomst in Phnom Penh

Dag 8: Aankomst in Phnom Penh

Onze chauffeur brengt u vandaag naar de hoofdstad Phnom Penh. Onderweg maken we een stop in de stad die ooit de hoofdstad was, Oudong. De paleizen en tempels die de oorlog hebben overleefd zijn nog steeds van een uitzonderlijke schoonheid. De tempels en stoepa´s liggen verspreid over drie heuvels en dat is een prachtig gezicht. Het diner wordt vanavond geserveerd tijdens een sunset cruise op de Mekong. Accommodatie : La Rose (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh,Oudong

Stadstour en dansvoorstelling

Dag 9: Stadstour en dansvoorstelling

Een gids neemt u vandaag in een tuk tuk mee door de drukte van de stad. U bezoekt onder andere Tuol Sleng, de Killing Fields en het Koninklijk Paleis. Er staat u een indrukwekkend programma te wachten, waarbij u meer leert over de gruwelijkheden die tijdens de Pol Pot-periode hebben plaatsgevonden. ´s Avonds woont u een traditionele dansvoorstelling bij van Cambodian Living Arts.  Accommodatie : La Rose (Phnom Penh)
Plaats:
Phnom Penh

4 Rivers Floating Lodge

Dag 10: 4 Rivers Floating Lodge

Vandaag brengen we u naar een bijzondere plek. De Tatairivier loopt door een prachtig ongerept gebied en temidden hiervan bevindt zich het bijzondere 4 Rivers Floating Lodge. Een boot brengt u naar uw drijvende accommodatie, die is geïnspireerd door Afrikaanse safaritenten. Sfeervol ingericht, een unieke badkamer en het “zwembad” voor de deur - een heerlijke plek om even rustig bij te komen. Accommodatie : 4 Rivers ecolodge (Tatai River)
Plaats:
Koh Kong

Vrije dag op Koh Kong

Dag 11: Vrije dag op Koh Kong

U wordt vandaag wakker met het geluid van het zacht kabbelende water op de achtergrond. Geniet van de natuur als u de tent openritst. U  heeft vandaag de hele dag om het gebied te ontdekken. Ga kajakken of zwemmen, bezoek de Tatai waterval, of ga langs bij de overburen op het eilandje Koh Andet. Een ontspannende massage in uw tent is ook een mogelijkheid.  Accommodatie : 4 Rivers ecolodge (Tatai River)
Plaats:
Koh Kong

Ontspannen op het strand

Dag 12: Ontspannen op het strand

Na twee dagen in de natuur is het tijd voor de witte stranden en de azuurblauwe zee aan de kust. We kunnen u naar toeristentrekpleister Sihanoukville brengen of naar het kleine plaatsje Kep. Een bijzondere belevenis die u bij kunt boeken is een verblijf op het eiland Song Saa, maar u kunt ook in het prachtige Sokha Beach Resort uw laatste dagen doorbrengen. De keuze is geheel aan u! Accommodatie : Sokha Beach Resort (Preah Seihanouk)
Plaats:
Kep

Vrije dag aan de kust

Dag 13: Vrije dag aan de kust

Welke keuze u ook maakt, de komende dagen staan volledig in het teken van zon, zee, strand en volledige ontspanning. Dobber in de rustige zee, werk aan uw kleur op het strand, maak een lange wandeling over het witte zand of ga snorkelen of duiken. Ontdek het bruisende nachtleven in Sihanoukville of geniet van de rust in het pittoreske Kep. En natuurlijk boeken we een geweldig luxe resort voor u! Accommodatie : Sokha Beach Resort (Preah Seihanouk)
Plaats:
Kep

Vrije dag in Sihanoukville of Kep

Dag 14: Vrije dag in Sihanoukville of Kep

Bij een verblijf in Sihanoukville kunt u het prachtige Ream National Park en de watervallen van Kbbal Chhay bezoeken of een boottour doen om te snorkelen of duiken. In Kep kunt u wandelen in het Nationale Park, Rabbit Island bezoeken, een bergwand beklimmen of de peperplantages van Kampot ontdekken. Maar u kunt natuurlijk ook lekker helemaal niks doen op het strand of in uw resort. Geniet ervan! Accommodatie : Sokha Beach Resort (Preah Seihanouk)
Plaats:
Kep

Vertrek vanaf Phnom Penh

Dag 15: Vertrek vanaf Phnom Penh

We hopen dat u heeft genoten van een reis vol charme en luxe in dit prachtige land met zijn gastvrije bewoners. Deze stijlvolle reis heeft u op een aantal bijzondere plekken gebracht en we kunnen ons heel goed voorstellen dat dit naar meer smaakt. We zien u dan ook graag een volgende keer terug. Voor nu een goede terugreis gewenst!
Plaats:
Phnom Penh
Praktische informatie
Budget vanaf€ 3.565 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Cambodja volgens uw wensen