Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

Burkina FasoEen reis langs olifanten, koningen en gedecoreerde huizen

 • Klassiekers
Welkom in het land van de oprechte mensen! In de relatief onbekende reisbestemming Burkina Faso vindt u natuur, cultuur, historie en architectuur. Daarnaast heeft u de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. De reis start in de hoofdstad Ouagadougou, een prima plek om een eerste indruk te krijgen van het leven in een grote stad. Via Bobo Dioulasso gaat de reis naar het land van de Senoufo...

Welkom in het land van de oprechte mensen! In de relatief onbekende reisbestemming Burkina Faso vindt u natuur, cultuur, historie en architectuur. Daarnaast heeft u de kans om kennis te maken met de lokale bevolking. De reis start in de hoofdstad Ouagadougou, een prima plek om een eerste indruk te krijgen van het leven in een grote stad. Via Bobo Dioulasso gaat de reis naar het land van de Senoufo, een landelijk gebied met fraaie natuur, rotsformaties en nijlpaarden. In het zuiden wordt het land van de Lobi en van de Gan bezocht. In Nazinga Ranch gaat u op een spannende safaritocht. En voor u terugkeert naar de hoofdstad bezoekt u het Kassena-dorp Tiébélé om de fraai gedecoreerde huizen te bewonderen.

Deze reis is slechts een voorbeeld, we passen hem met plezier aan op uw individuele reiswensen

Lees meer

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aakomst in Ouagadougou

Welkom in Burkina Faso! Bij aankomst op de luchthaven van Ouagadougou wordt u verwelkomd door uw gids. Hij brengt u naar uw hotel, waar u op uw gemak bij kunt komen van de vlucht.

Plaats:
Ouagadougou
Accommodatie
Le Grand Calao (Ouagadougou)

Dag 2: Nationaal museum en beeldentuin

Het is tijd om de hoofdstad beter te leren kennen! Het nationaal museum geeft een goede eerste indruk van de cultuur en het dagelijks leven in het land. 's Middags nemen we u mee voor een bezoek aan de beeldentuin van Laongo, even buiten de stad. 

Plaats:
Ouagadougou
Accommodatie
Le Grand Calao (Ouagadougou)

Dag 3: Op bezoek bij heilige vissen

Vandaag reist u naar het westen, naar Bobo Dioulasso. Na de hoofdstad is dit de grootste stad in het land. In de namiddag bezoeken we het pelgrimsoord Dafra. We wandelen hier door het rotslandschap naar een heilige plek waar offers worden gebracht. Met symbolische handelingen maakt de gids onderweg het naderen van bezoekers kenbaar. Dit is een heel bijzondere ervaring!

Plaats:
Bobo-Dioulasso
Accommodatie
Hotel Les 2 Palmiers (Bobo-Dioulasso )

Dag 4: Stadswandeling en natuur

Uw gids neemt u mee op een stadswandeling, waarbij u de moskee in Soedanese stijl, de oude wijk vol ambachtslieden en de centrale markt bezoekt. 's Middags kunt u genieten van de watervallen van Karfiguéla. Neem uw badkleding mee, afhankelijk van het seizoen kunt u in de hoger gelegen bassins een frisse duik nemen! We sluiten de dag af met een prachtige zonsondergang bij de Domes van Fabedougou.

Plaats:
Bobo-Dioulasso , Karfiguéla
Accommodatie
Hotel Les 2 Palmiers (Bobo-Dioulasso )

Dag 5: Nijlpaarden en de Pieken van Sindou

Bij zonsopkomst gaat u aan boord bij een lokale visser om op het Tengrelameer nijlpaarden te zoeken. Na een ontbijt aan de waterkant bezoekt u de heilige baobab, ook bekend als apenbroodboom. Dan gaat de reis verder met een bezoek aan het dorp Sindou en aan de Pieken van Sindou, een rotsformatie die vroeger bewoond was. De lokale gids vertelt over de historie en legenden van de Pieken.

Plaats:
Sindou
Accommodatie
Leraba Hotel (Sindou)

Dag 6: Bezoek aan troglodietdorp

Vlakbij de grens met Mali ligt het dorp Niansogoni. We klimmen 150 meter naar een plek die niet zichtbaar is vanaf de grond. Hier vinden we het inmiddels onbewoonde dorp met dezelfde naam. Beschut door de natuur en beschermd door de bevolking is het oude dorp nog in goede staat en biedt het een inkijkje in hoe het leven hier vroeger was. Voor we terugreizen naar Banfora maken we een stop bij pottenbakkersdorp Kawara.

Plaats:
Sindou, Banfora, Niansogoni
Accommodatie
Canne à Sucre (Banfora)

Dag 7: De Koning van Gan

De reis gaat verder naar het zuiden over een onverharde weg. U bezoekt de UNESCO werelderfgoed ruïnes van Loropeni en het dorp Obiré, waar de Koning van Gan zetelt. De Koning ontmoeten? Vraag via de gids een audiëntie aan, als de Koning beschikbaar is staat hij u graag te woord! Uw eindbestemming is Gaoua. Het is mogelijk om de interessante lokale collectie in het Poni museum te bewonderen.

Plaats:
Loropeni, Obiré, Gaoua
Accommodatie
Hala Hôtel (Gaoua)

Dag 8: Ontmoet de Olifanten

Langs de grens met Ghana reizen we verder naar natuurpark Nazinga Ranch. Vanmiddag gaan we op safaritocht. Houd uw ogen goed open, tijdens de rit kunt u olifanten, buffels, gazelles, wrattenzwijnen, vogels en nog veel meer wilde dieren spotten.

Accommodatie: Campement Akwazena, Ranch Nazinga

Plaats:
Nazinga

Dag 9: Elk huis een kunstwerk

's Ochtends vroeg maakt u een tweede safaritocht in het park. Dan gaat de reis naar Tiébélé. Dit dorp van de Kassena bevolkingsgroep is beroemd onder architectuurliefhebbers. Naast de specifieke bouw op familie-erven zijn de muren van de huizen ook fraai gedecoreerd. Elke twee jaar vernieuwen de vrouwen de decoraties, die met natuurlijke verfstoffen gemaakt worden en een symbolische functie hebben.

Plaats:
Tiébélé
Accommodatie
Campement Le Manguier (Tiébélé)

Dag 10: Vertrek vanaf Ouagadougou

De laatste dag van de reis is aangebroken. U kunt er voor kiezen om 's ochtends meer te leren over de bevolking van Kassana. U kunt ook terugreizen naar Ouagadougou om de middag in de hoofdstad door te brengen. Bezoek het Village Artisanal, waar lokale ambachtslieden mooie handwerkproducten verkopen. Uw gids brengt u 's avonds naar het vliegveld voor uw terugvlucht.

Plaats:
Ouagadougou

OuagadougouBobo-Dioulasso KarfiguélaSindouBanforaNiansogoniLoropeniObiréGaouaNazingaTiébélé

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 1.840 / 10 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 1.840€ 1.290€ 1.260
Kinderen onder 12 jaar €30,- korting

Inbegrepen in de prijs

 • Privétransport - 2 personen in een personenwagen, 4 personen in een terreinwagen en 6 personen in een minibus
 • Transportkosten zoals een chauffeur, brandstof en tol
 • Meereizende Engels- of Franssprekende gids
 • Lokale gidsen of assistenten
 • Alle genoemde activiteiten, inclusief entreegelden, toeristenbelasting, gestes van respect en transport
 • Accommodaties zoals beschreven in het programma
 • Ontbijt op dag 2 t/m 10, picknicklunch op dag 7
 • Een eerlijke vergoeding voor producten en diensten voor mensen waar we mee samenwerken tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets en/of transport naar het begin- en eindpunt
 • Visakosten
 • Vaccinaties
 • Reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering
 • Aanvullende en optionele activiteiten
 • Opwaardering van kamer of accommodatie
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Burkina Faso (5)

Andere voorbeeldreizen