Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
De koloniale kust en het eiland Fernando de Noronha

BraziliëDe koloniale kust en het eiland Fernando de Noronha

Hoogtepunten
Tijdens deze reis ontdekt u de prachtige kust van Brazilië van zuid naar noord. U begint in Rio de Janeiro, de beroemde stad met de Corcovado en het strand van Copacabana. Verder naar Salvador de Bahia voor een mooie tour door het centrum en de omgeving. En dan is het tijd voor ontspanning! Rust uit van de wandeltochten die u de afgelopen dagen heeft gedaan in de badplaats Praia de Pipa en op het prachtige eiland Fernando de Noronha. Op beide locaties heeft u een paar vrije dagen om te genieten van het strand en de omgeving. En we eindigen de tour met een laatste historisch bezoek in het prachtige centrum van de koloniale stad Olinda. 
Reisideeën aangeraden door
Andrea Lokale*r Brazilië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.480
Reisprogramma
Aankomst in Rio de Janeiro

Dag 1: Aankomst in Rio de Janeiro

Na aankomst in Brazilië op het vliegveld van Rio de Janeiro wordt u naar uw hotel gebracht. Hotel Rio Design ligt op een steenworp afstand van het schitterende strand van Copacobana. Ook is het dicht bij het strand Ipanema in de gelijknamige wijk. Accommodatie: Windsor Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Historische stadswandeling met gids

Dag 2: Historische stadswandeling met gids

Vertrek op ontdekkingstocht door Rio de Janeiro, de bekendste stad van Brazilië. Tijdens deze 6 uur durende wandeltocht met privégids komt u bij de belangrijkste bezienswaardigheden: de kathedraal, de haven en de koloniale wijk. De wandeling brengt u ook in het historische centrum van Rio en bij de Candelaria kerk, het Centro Cultural Banco do Brasil, de Palacio Imperial, de stadsschouwburg, het indrukwekkende plein Cinelandia, het museum van schone kunsten (Bellas Artes), de Arch van Lapa, Praça Maua en Praça Quinze (twee bekende pleinen). Accommodatie: Windsor Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Rio vanaf de Corcovado

Dag 3: Rio vanaf de Corcovado

Na het ontbijt vertrekken we voor de tweede ontdekkingstocht door Rio de Janeiro. Hoogtepunten van deze dag zijn de berg Corcovado, beroemd door het 38 meter hoge Christusbeeld “Cristo Redentor”, de bekendste attractie van Brazilië, en de treinrit door het Tijuca bos. Ook zullen er stranden bezocht worden: de stranden van Copacobana, Ipanema en Leblon. Accommodatie: Windsor Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Van Rio naar Salvador de Bahia

Dag 4: Van Rio naar Salvador de Bahia

U wordt naar het vliegveld van Rio de Janeiro gebracht voor een binnenlandse vlucht naar Salvador. Bij aankomst heeft u eerst vervoer naar uw hotel dat in het historische centrum van de stad ligt en ofwel uitzicht op zee, ofwel op het historische centrum zelf biedt. U kunt daarna de rest van de dag vrij besteden in het schitterende en gezellige Salvador de Bahia. Accommodatie: Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Stadstour in Salvador de Bahia

Dag 5: Stadstour in Salvador de Bahia

Met een gids maakt u een wandeltocht van zo’n 3 uur. Bezocht worden het historische centrum, Santo Antonio en Pelourinho, een koloniaal plein in het centrum. Vervolgens bezoekt u Elevador Lacerda, dat het hooggelegen deel van de stad verbindt met het laaggelegen deel, en de mercado Modelo, de ambachtelijke markt. Accommodatie: Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Verken de omgeving van Salvador

Dag 6: Verken de omgeving van Salvador

's Middags gaat u erop uit met de auto onder begeleiding van een gids. U maakt een panoramische stadstour langs Barra, een aan zee gelegen wijk van de stad, en de vuurtoren Farol da Barra. U komt langs de Dique do Tororo, een kunstmatig aangelegd meer in de stad, en tot slot langs Bonfim met zijn bekende kerk. Accommodatie: Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Korte vlucht naar Praia de Pipa

Dag 7: Korte vlucht naar Praia de Pipa

Laat Salvador achter u en vlieg verder naar het noorden, naar Natal. Na aankomst wordt u met een transfer naar het plaatsje Praia de Pipa gereden. Zoals de naam van het stadje doet vermoeden is de belangrijkste activiteit hier het mooie witte strand. U komt op tijd aan om nog even te genieten en kunt dan 's avonds heerlijk gaan eten en drinken in één van de gezellige restaurantjes en bars. ​ Accommodatie: Ponta do Madeiro (Pipa Beach)
Plaats:
Pipa Beach

Twee dagen in ontspannen Praia de Pipa

Dag 8 tot 9: Twee dagen in ontspannen Praia de Pipa

De komende twee dagen kunt u heerlijk genieten van dit gezellige kustplaatsje. Huur een fiets en verken de omgeving en het strand, ga sandboarden in de zandduinen vlak bij Pipa en bezoek het wildlife sanctuary. Of doe lekker helemaal niks, ontspan op het strand en wordt 's avonds getrakteerd op een ongelofelijk mooie zonsondergang.  Accommodatie: Ponta do Madeiro (Pipa Beach)
Plaats:
Pipa Beach

Naar het paradijselijke eiland

Dag 10: Naar het paradijselijke eiland

Een eind van de kust in de Atlantische Oceaan ligt het bounty eiland Fernando de Noronha en u vliegt er vandaag naartoe. Op de luchthaven van Natal stapt u op het vliegtuig en iets meer dan een uur later komt u aan in het paradijs. Een transfer brengt u naar het hotel, een mooie pousada aan zee met palmbomen en een prachtige tuin.  Accommodatie: Pedras Secas (Fernando de Noronha)
Plaats:
Fernando de Noronha Airport

Relax op Fernando de Noronha

Dag 11 tot 12: Relax op Fernando de Noronha

U heeft twee vrije dagen om te genieten van het heerlijke Fernando de Noronha. Dit is een perfecte vakantiebestemming, u kunt hier snorkelen met schildpadden, duiken, surfen en tijdens een dagje op de boot de archipel verkennen. De stranden zijn prachtig en het is mogelijk om mooie wandelingen te maken langs de kustlijn. Eén ding is zeker: u zult zich hier niet vervelen! Accommodatie: Pedras Secas (Fernando de Noronha)
Plaats:
Fernando de Noronha Airport

Het historische centrum van Olinda

Dag 13: Het historische centrum van Olinda

Aan het begin van de middag wordt u naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar Olinda, waar u uw laatste avond van deze reis doorbrengt. Het hotel ligt in het hart van de stad, vlak bij de belangrijkste bezienswaardigheden. Ga erop uit om deze mooie historische stad te ontdekken. En als u terugkomt, ligt de mooie tuin met zwembad op u te wachten.  Accommodatie: Pousada 7 Colinas (Olinda)
Plaats:
Olinda

Historische stadswandeling Olinda

Dag 14: Historische stadswandeling Olinda

We sluiten deze reis langs de prachtige kust van Brazilië af met een historische stadswandeling in Olinda. Het stadje, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat heeft veel mooie kerken en kloosters. En dan zit uw reis erop. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Of wilt u verlengen? Vraag ons dan naar de mogelijkheden!
Plaats:
Olinda
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.480 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Brazilië volgens uw wensen