Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Koloniaal erfgoed en het strand

BraziliëKoloniaal erfgoed en het strand

Hoogtepunten
In twee weken nemen we u mee naar de mooiste koloniale steden van Brazilië. U begint in iconisch Rio de Janeiro met zijn mooie binnenstad. U bezoekt keizerlijk Petropolis en Tiradentes, een stad die zijn koloniale sfeer op ongekende wijze heeft weten te behouden. Na de kleurrijke binnenstad van Ouro Preto ziet u het contrast met de moderne stad Belo Horizonte, de eerste stad van het land die op de tekentafel ontworpen is. Terug naar koloniale sferen, de laatste historische tour van deze reis is in het centrum van kuststad Salvador de Bahia. En we sluiten af met een paar dagen ultiem genieten op het tropische eiland Boipeba. 
Reisideeën aangeraden door
Andrea Lokale*r Brazilië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 2.980
Reisprogramma
Aankomst in Rio de Janeiro

Dag 1: Aankomst in Rio de Janeiro

Welkom in de bekendste plek van Brazilië, Rio de Janeiro! Na aankomst op de luchthaven wordt u met een transfer naar het hotel gebracht, dat maar een straat van het beroemde Copacabana strand ligt. Ook het strand Ipanema is niet ver wandelen. Ga erop uit om de ontspannen en gezellige sfeer van de stad te ontdekken. Duik de zee in en drink uw eerste caipirinha van de reis in een strandbar. Proost en welkom in Brazilië! Accommodatie: Arena Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Historische stadstour door Rio

Dag 2: Historische stadstour door Rio

In een 6 uur durende tour laat een gids u historisch Rio de Janeiro zien. U komt langs de kathedraal, de haven, de koloniale wijk en andere bekende bezienswaardigheden. Ook ziet u de Rio Candelaria kerk, het cultuurcentrum Banco de Brasil, het Palacio Imperial, de schouwburg, het museum van de kunsten en nog veel meer. Bewonder de levendige pleinen en prachtige architectuur van deze wereldstad.  Accommodatie: Arena Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Cristo Redentor op de Corcovado

Dag 3: Cristo Redentor op de Corcovado

Een tweede stadstour, want u heeft nog lang niet alles gezien! Vandaag neemt een gids u mee naar één van de zeven wereldwonderen, het 38 meter hoge standbeeld van Christus de Verlosser op de Corcovado. Zie hoe kolossaal het beeld is en geniet van het uitzicht over Rio. Dan neemt u de trein naar het bos van Tijuca. U sluit af op de stranden van Copacabana, Ipanema en Leblon. Accommodatie: Arena Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Ontdek keizerlijk Petropolis

Dag 4: Ontdek keizerlijk Petropolis

Reis verder naar Petropolis, een stadje dat in 1720 is gesticht door de toenmalige keizerlijke familie. Zij bouwden hier een zomerpaleis om de warmte van Rio te ontvluchten. We bezoeken de imposante keizerlijke zomerresidentie, het kristallen paleis en de kathedraal. En dan wordt u met een transfer naar Tiradentes gebracht, waar u overnacht in een pousada in de binnenstad.  Accommodatie: Pousada Mae d'Agua (Tiradentes)
Plaats:
Petrópolis,Tiradentes

De koloniale binnenstad van Tiradentes

Dag 5: De koloniale binnenstad van Tiradentes

Ontdek de stad die zijn naam dankt aan een heroïsche tandarts. Deze revolutionair was één van de leiders bij de strijd om onafhankelijkheid van Portugal. De koloniale stijl is in deze stad heel goed bewaard gebleven. Bewonder de fontein van São João, de Rosario kerk en de Santo Antônio kerk. Onderweg naar Ouro Preto maken we nog een stop in Congonhas om het heiligdom Santuario de Bom Jesus de Mathosinhos te bezoeken.  Accommodatie: Pousada Minas Gerais (Ouro Preto)
Plaats:
Tiradentes,Congonhas,Ouro Preto

Panoramische stadstour door Ouro Preto

Dag 6: Panoramische stadstour door Ouro Preto

Verken tijdens een privétour de historische binnenstad van Ouro Preto. Geniet van de kleurrijke Braziliaanse koloniale bouwkunst van de huizen, kerken en paleizen, daterend uit de Gouden Eeuw. Een gids neemt u mee langs de Nossa Senhora do Pilar kerk, de San Francisco kerk en het Museo de Mineralogía dat u alles vertelt over de goudmijnen die hebben geleid tot de rijkdom van deze stad. Accommodatie: Pousada Minas Gerais (Ouro Preto)
Plaats:
Ouro Preto

De museumtuin van het Inhotim Institute

Dag 7: De museumtuin van het Inhotim Institute

Wandel door de wonderlijke wereld van het Inhotim Institute, een openluchtmuseum in een prachtige botanische tuin. Voel de serene magie van deze plek, terwijl u in de uitgestrekte tuin met prachtige vegetatie de galerijen met moderne kunst en de architectuur bewondert. Na het bezoek wordt u met een transfer naar het nabijgelegen Belo Horizonte gebracht.  Accommodatie: Royal Savassi Boutique (Belo Horizonte)
Plaats:
Inhotim,Belo Horizonte

Stadstour door modern Belo Horizonte

Dag 8: Stadstour door modern Belo Horizonte

Belo Horizonte is heel bijzonder, want deze stad is slechts iets meer dan een eeuw oud en is op de tekentafel ontworpen. Heel anders dan de koloniale steden die u heeft gezien kenmerkt Belo Horizonte zicht door brede lanen en veel hoogbouw. Een gids neemt u mee op een tour door de moderne stad. Die middag neemt u een transfer naar Salvador de Bahia, gelegen aan een prachtig gouden zandstrand.  Accommodatie: Hotel Villabahia (Salvador)
Plaats:
Belo Horizonte,Salvador

Stadstour Salvador en omgeving

Dag 9: Stadstour Salvador en omgeving

Een gids neemt u mee op pad om Salvador de Bahia te ontdekken. U komt langs het plein Pelourinho met de San Fracisco kerk en u ziet de lift die het hoge deel van de stad met het lagere deel verbindt. Wandel dan over de levendige markt Modelo. 's Middags verlaat u de stad om een bezoek te brengen aan de vuurtoren van Barra, het meer Dique de Tororo en de kerk van het stadje Bonfim.  Accommodatie: Hotel Villabahia (Salvador)
Plaats:
Salvador

Naar het paradijselijke Boipeba

Dag 10: Naar het paradijselijke Boipeba

Na uw ontdekkingsreis langs de koloniale steden van Brazilië is het vandaag tijd voor welverdiende ontspanning. U neemt de boot naar het eiland Boipeba, een heerlijk vakantieoord met mooie stranden en een blauwe zee. We hebben een fijne pousada voor u geboekt. Vanaf daar kunt u de komende drie dagen het eiland verkennen.  Accommodatie: Santa Clara Boipeba (Bopeiba)

Drie dagen relaxen op het eiland

Dag 11 tot 13: Drie dagen relaxen op het eiland

Kom volledig tot rust op dit mooie eiland. U kunt uw dagen doorbrengen op de verschillende stranden met palmbomen en genieten van de zon en de zee. Ontdek de kleurrijke koraalriffen tijdens het snorkelen. Ga het binnenland in en maak een wandeling door het Atlantische regenwoud. Of bezoek het koloniale stadje Velha Boipeba. En geniet 's avonds van een adembenemende zonsondergang op het strand  Accommodatie: Santa Clara Boipeba (Bopeiba)

De boot terug naar Salvador

Dag 14: De boot terug naar Salvador

U heeft nog een laatste ochtend op Boipeba voor u terugkeert naar Salvador de Bahia. U neemt aan het begin van de middag de boot en komt rond 7 uur 's avonds in het hotel aan. Spendeer uw laatste avond in Brazilië in het gezellige centrum van Salvador.  Accommodatie: Hotel Villabahia (Salvador de Bahia)
Plaats:
Salvador

Terugvlucht vanaf Salvador

Dag 15: Terugvlucht vanaf Salvador

Met een transfer wordt u naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. In de afgelopen twee weken heeft u koloniaal Brazilië leren kennen en bent u tot rust gekomen op het strand. We hopen dat u heeft genoten en zien u graag nog eens terug. Want Brazilië heeft nog zoveel meer te bieden! 
Plaats:
Salvador
Praktische informatie
Budget vanaf€ 2.980 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Brazilië volgens uw wensen