Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Amazone en relaxen aan de kust

BraziliëAmazone en relaxen aan de kust

Hoogtepunten
Tijdens deze reis van twee weken ontdekt u de belangrijkste bezienswaardigheden van Brazilië. We nemen u mee het diepe Amazonewoud in, waar u de lokale bevolking ontmoet en op zoek gaat naar wilde dieren. U slaapt zelfs een nacht in de jungle. Dan vliegt u naar Rio de Janeiro, een plek die u natuurlijk niet mag missen! Bekijk het uitzicht vanaf de Corcovado en wandel over de iconische Copacabana. Na een stop in de kustplaats Salvador de Bahia spendeert u de laatste dagen op een tropisch eiland in het gezellige plaatsje Morro de São Paulo. Een complete en ontspannen reis!
Reisideeën aangeraden door
Andrea Lokale*r Brazilië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.890
Reisprogramma
Aankomst in Manaus

Dag 1: Aankomst in Manaus

Welkom in Brazilië en welkom in Manaus, de hoofdstad van de Amazone. Met een transfer wordt u naar uw hotel gebracht, dat midden in het historische centrum ligt. U kunt de rest van de dag de binnenstad ontdekken. Wij raden een bezoek aan de schouwburg Teatro Amazonas en de markt van Manaus aan. Morgen begint uw avontuur in de Amazone.  Accommodatie : Millenium (Manaus)
Plaats:
Manaus

Diep het Amazonewoud in

Dag 2: Diep het Amazonewoud in

U wordt vroeg opgehaald voor een transfer naar de Tupana Jungle Lodge, na het ontbijt tussen 7.00 en 08.00 uur (Let op: de tijdzone in Amazonia is anders dan in de rest van Brazilië). U rijdt de jungle in en stopt op de plaats waar de rivieren Negro en Solimões bij elkaar komen. Daarna rijden we verder naar de lodge, waar u wordt verwelkomd met een welkomstdrankje en een lunch. Na de lunch verkent u de regio per kano. Na het diner gaat u nog op een nachtelijke tocht per kano om de alligators te observeren. Accommodatie : Tupana Lodge (Amazone)
Plaats:
Amazônia

Leer de jungle beter kennen

Dag 3: Leer de jungle beter kennen

Vandaag gaat u vroeg uit de veren om in de kano op de rivier de zon op te zien komen. Om deze tijd zijn er veel wilde dieren te zien, dus houd uw ogen open! Na het ontbijt leert u tijdens een informatieve wandeling alles over de planten en de natuur van de jungle. Na de junglewandeling keert u terug naar de lodge voor de lunch. In de middag gaat u piranha-vissen en observeert u de zonsondergang in de Amazone. U sluit de dag af met een heerlijk diner. Accommodatie : Tupana Lodge (Amazone)
Plaats:
Amazônia

Een nachtje survivallen

Dag 4: Een nachtje survivallen

Ook vandaag begint de dag vroeg: om 5.30 uur vertrekt u voor de zonsopkomst in het regenwoud. Na het ontbijt gaat u per gemotoriseerde kano op weg om het huis van de inboorlingen te bezoeken. Na de lunch gaat u op pad de jungle in, op zoek naar een plekje voor de nacht. Tijdens de wandeling naar het gekozen punt voor het kamp krijgt u theoretische instructies om te overleven (water, voedsel, eerste hulp, enz.). Een dag vol avontuur. Overnachting zal worden gedaan in hangmatten met muggennetten.
Plaats:
Amazônia

Via Manaus naar Rio de Janeiro

Dag 5: Via Manaus naar Rio de Janeiro

Neem afscheid van de jungle en keer terug naar de lodge voor een laatste ontbijt. Dan gaat uw met een transfer naar Manaus. U neemt een vlucht naar Rio de Janeiro, waar u naar uw hotel wordt gebracht. Hier heeft u de tijd om bij te komen van de reisdag en van uw avontuur in de jungle.  Accommodatie : Arena Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Manaus

Stadstour in Rio de Janeiro

Dag 6: Stadstour in Rio de Janeiro

Tijdens een 6-uur durende stadswandeltour met een gids laten we u zien waarom Rio de Janeiro de nummer 1 vakantiebestemming van Brazilië is. U bezoekt de kathedraal, de haven, de koloniale wijk en andere bijzondere plekken in de stad. Wandel door het historische centrum met de Rio Candelaria-kerk, het cultuurcentrum, het Palacio Imperial, de schouwburg, de pleinen en nog veel meer!  Accommodatie : Arena Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Uitzicht vanaf de Corcovado

Dag 7: Uitzicht vanaf de Corcovado

Ook vandaag neemt een gids u mee de stad in, want u kunt Rio niet verlaten zonder de Corcovado aan te doen. Bekijk de stad vanuit de hoogte en verwonder u over het 38 meter hoge Christusbeeld dat één van de zeven wereldwonderen is. Dan stappen we op de trein naar het Tijuca bos. En we sluiten de dag af op de stranden van Copacabana, Ipanema en Leblon.  Accommodatie : Arena Leme (Rio de Janeiro)
Plaats:
Rio de Janeiro

Volgende bestemming: Salvador de Bahia

Dag 8: Volgende bestemming: Salvador de Bahia

De volgende vlucht staat op het programma. Een transfer brengt u naar de luchthaven en een paar uur later komt u aan in Salvador de Bahia, waar u weer naar het hotel wordt gebracht. U heeft de rest van de middag vrije tijd om de stad op eigen gelegenheid te verkennen. Salvador de Bahia is prachtig gelegen aan de kust en heeft een gezellig historisch centrum en een goudkleurig strand. Accommodatie : Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Stadstour in Salvador de Bahia

Dag 9: Stadstour in Salvador de Bahia

Samen met een gids maakt u een stadswandeling van ongeveer drie uur. Hij laat u het Pelourinho-plein met de Francisco kerk zien en de 'elevador lacerda', de lift die het hoge deel van de stad met het lagere deel verbindt. Ook bezoekt u de markt Modelo. 's Middags stapt u in de auto voor een panoramische tour door de omgeving. U gaat naar Barra, waar u de vuurtoren bekijkt, het meer Dique de Tororo en Bomfim met zijn kerk. Accommodatie : Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

De boot naar Morro de São Paulo

Dag 10: De boot naar Morro de São Paulo

U wordt met een transfer naar de haven gebracht voor de boot naar Morro de São Paulo. Dit is een gezellig tropisch stadje op het eiland Tinharé. De pousada die we voor u geboekt hebben, ligt aan een mooi palmenstrand. Geniet vanmiddag heerlijk van zon, zee en strand. En ga vanavond uit in één van de leuke restaurants en barretjes in de omgeving.  Accommodatie : Fazenda Caeira (Morro Sao Paulo)
Plaats:
Morro de São Paulo

Drie dagen op een tropisch eiland

Dag 11 tot 13: Drie dagen op een tropisch eiland

De komende drie dagen kunt u volop genieten van het paradijselijke Morro de São Paulo. Struin de verschillende stranden af, wandel naar de beroemde vuurtoren, de Farol do Morro of bezoek het 18e eeuwse fort. U kunt hier ook verschillende watersporten doen of een dagje gaan eilandhoppen in de omgeving. En 's avonds is het altijd gezellig!  Accommodatie : Fazenda Caeira (Morro Sao Paulo)
Plaats:
Morro de São Paulo

Terug naar Salvador de Bahia

Dag 14: Terug naar Salvador de Bahia

Geniet van een laatste ochtend op het eiland voordat u de boot neemt naar Salvador. U komt tegen het begin van de avond aan in uw hotel. Geniet van een laatste avond in Brazilië. Ga nog een keertje heerlijk uit eten in één van de restaurants van Salvador.  Accommodatie : Pousada do Pilar (Salvador)
Plaats:
Salvador

Einde programma

Dag 15: Einde programma

En dan zit uw reis door het regenwoud en aan de prachtige kust van Brazilië er alweer op. U wordt naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht. Met nieuwe herinneringen en volledig ontspannen keert u huiswaarts. We wensen u een goede reis!
Plaats:
Salvador
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.890 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Brazilië volgens uw wensen