Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Het Annapurna gebergte en een culturele wandeltocht door het land van de draak

BhutanHet Annapurna gebergte en een culturele wandeltocht door het land van de draak

Avontuur
Begin uw reis tussen de historische monumenten van de hoofdstad van Nepal. U heeft een adembenemend uitzicht op het Annapurna gebergte tijdens de wandeling in het gebied rond Pokhara. Daarna neemt u één van de mooiste panoramische vluchten ter wereld, langs de Mount Everest, naar het paradijselijke en sprookjesachtige land van geluk, Bhutan. Wandel door dromerige landschappen naar vergeten mystieke tempels en leer daar meer over het boeddhisme. Geniet van de hartelijke contacten met de lokale bevolking. Kortom, een unieke en onvergetelijke reis die u zich een leven lang zult herinneren.    
Reisideeën aangeraden door
Christian Lokale*r Bhutan Expert*in
Duur van de reis
20 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 4.310
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Christian momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Bhutan
Reisprogramma
Aankomst in Kathmandu

Dag 1: Aankomst in Kathmandu

Na uw aankomst in Kathmandu zullen wij u verwelkomen en de transfer naar uw hotel organiseren. Check in en kom bij van uw vlucht of gebruik uw vrije dag om de kleurrijke drukte van de hoofdstad van Nepal op eigen gelegenheid te ontdekken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een wandeling door het nabijgelegen Thamel?

Plaats:
Kathmandu

De bezienswaardigheden van Kathmandu

Dag 2: De bezienswaardigheden van Kathmandu

Vandaag staat in het teken van een stadstour door Kathmandu. U bezoekt de Boudhanath Stupa, de grootste stupa in Azië, Swayambhunath, ook wel Monkey Temple genoemd, en geniet van een geweldig uitzicht over de stad. Ontdek tempels, monumenten en paleizen uit de 16e - 18e eeuw in Patan Durbar en dompel onder in het Nepalese leven van alledag op kleurrijke markten. 

Ontbijt

Plaats:
Kathmandu

Vlucht naar prachtig Pokhara

Dag 3: Vlucht naar prachtig Pokhara

Geniet van een vlucht van 25 minuten met een prachtig uitzicht op de Himalaya en een onvergetelijke blik op de besneeuwde top van Macchapucchare. Pokhara is omgeven door idyllische meren en adembenemende natuur en het fantastische uitzicht over de Himalaya straalt magie en rust uit. Bezoek de Pagode van de wereldvrede en andere bezienswaardigheden voordat u de Sarangkot heuvels ingaat.

200 km - 20 minuten / ontbijt

Plaats:
Kathmandu,Pokhara,Sarangkot

Natuur rond Sarangkot en het Annapurna-massief

Dag 4: Natuur rond Sarangkot en het Annapurna-massief

Geniet vandaag, met of zonder uw gids, van een vrije dag. Verwen uzelf in het resort en beleef prachtige zonsopgangen en -ondergangen boven het Annapurna gebergte. Maak een wandeling door het bos, of maak wandelingen door de dorpen en de omliggende natuur.

Ontbijt

Plaats:
Sarangkot

Panoramische wandeling

Dag 5: Panoramische wandeling

Vandaag wandelt u in ongeveer 5 uur naar het Australian Camp op 2055 m hoogte. Geniet van een onvergelijkbaar uitzicht op het Annapurna-gebergte!

5 uur / ontbijt / overnachting in een klassieke lokale berghut in Nepal

Plaats:
Sarangkot,Annapurna

Gemakkelijke wandeling naar Kande

Dag 6: Gemakkelijke wandeling naar Kande

Vandaag wandelt u in ongeveer 2 uur naar Kande, waar uw chauffeur u zal verwelkomen en u naar het vliegveld van Pokhara zal brengen om terug te vliegen naar de hoofdstad. Geniet van de avond in Kathmandu met een romantisch diner en kijk uit naar de volgende dagen met weer een prachtige vlucht en de komende reis door Bhutan.

200 Km - 20 minuten / ontbijt

Plaats:
Annapurna,Kande,Pokhara,Kathmandu

Panoramische vlucht langs Mount Everest naar Paro

Dag 7: Panoramische vlucht langs Mount Everest naar Paro

Beleef één van de meest spectaculaire bergvluchten ter wereld! Probeer tijdens de vlucht naar Paro een plaatsje aan de linkerkant van het vliegtuig te bemachtigen om te genieten van het uitzicht op het Himalaya gebergte. U wordt verwelkomd door uw persoonlijke gids en maakt een wandeling door Paro. Daarna rijdt u de idyllische route langs de Pachu rivier naar Thimphu, de hoofdstad van Bhutan.

60 km - 1,5 uur / lunch - diner

Plaats:
Kathmandu,Paro,Thimphu

Wandeling naar het Tango-klooster

Dag 8: Wandeling naar het Tango-klooster

Vandaag wandelt u naar het Tango Boeddhistisch College. Het klooster ligt op een afgelegen heuvel in het bos buiten Thimphu en is een van de beste plekken ter wereld voor monniken om het boeddhisme te bestuderen. De lunch zal plaatsvinden in de open lucht en is een goed moment om te mediteren - men zegt dat deze plek zo heilig is dat mediteren er vanzelf gaat. 

2,5 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Thimphu

Gigantisch Boeddhabeeld in Thimphu

Dag 9: Gigantisch Boeddhabeeld in Thimphu

Vandaag gaan we naar de adembenemende gouden Boeddha, die ook een uitstekende 3 km lange wandeling biedt met sensationele uitzichten op het dal. Daarna gaat u via Semtokha Dzong en de met gebedsvlag gevoerde Dochula-pas (3100 m) naar het oosten, de Punakha-vallei in. Activiteit : Wandeling van Boeddha Dordenma naar Changangkha Tempel

90 km - 2,5 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Thimphu

Het Paleis van Grote Gelukzaligheid

Dag 10: Het Paleis van Grote Gelukzaligheid

Wandel door het lokale dorp naar Chimi Lhakhang, een klooster gebouwd door Lama Drukpa Kuenley, ook wel bekend als Divine Madman. Bezoek dan de imposante Punakha Dzong en loop over de langste hangbrug van Bhutan. Na de lunch bij de rivier stellen we voor om naar het noorden te wandelen door de groentevelden en kleine dorpjes naar Khamsum Yulley Namgyel Chorten.

Ontbijt - Lunch - Diner


Het spirituele hart van Bhutan

Dag 11: Het spirituele hart van Bhutan

Vandaag gaan we naar het meest spectaculaire dal van Bhutan en zijn spirituele hart: Bumthang!  Ontspan en geniet van de indrukken op deze sprookjesachtige route naar het centrum van Bhutan. U steekt de Yutong La Pass over en slingert vervolgens door het dichte naaldbos naar beneden in de Chhume Vallei tot u in Jakar aankomt, waar de oudste paleizen, tempels en kloosters van Bhutan liggen.

217 km - 9 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Jakar

Wandeling naar het Petseling Klooster

Dag 12: Wandeling naar het Petseling Klooster

De wandeling naar het Lotusklooster is een aangename tocht, die door weilanden, door bossen en kleine dorpjes loopt en u beloont met een geweldig uitzicht. Zonder de tempels en de lokale bevolking zou u denken dat u in Zwitserland aan het wandelen bent. Bezoek daarna de kaasmakerij en de brouwerij van Fritz Maurer, de beroemdste Zwitser in Bhutan.

800 m hoogteverschil - 2,5 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Jakar

Dagtocht naar het Tang-dal en het brandende meer

Dag 13: Dagtocht naar het Tang-dal en het brandende meer

Vandaag gaan we een dagtocht maken naar het hoger gelegen dal van Tang en bezoeken we het Ogyen Choling Palace, een voormalig herenhuis uit de tijd van de adel, dat is omgebouwd tot een museum. Hier ontmoet u Aum Kunzang Choden, eigenaar van het paleis en beroemde auteur. Als tussenstop gaat u in 10 minuten naar het heilige brandende meer, dat eigenlijk een rivierbekken is.

25 km - 1,5 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Jakar

De indrukwekkende gletsjervallei van Phobjikha

Dag 14: De indrukwekkende gletsjervallei van Phobjikha

Een vroege start brengt u naar Gangtey in het gletsjerdal Phobjikha - het winterverblijf van de beroemde en beschermde zwarthalskraanvogels. Onderweg markeren boerderijen en tempels het prachtige natuurlandschap. U zult de lokale boeren ontmoeten met hun traditionele kleding en de handgemaakte bamboehutten zien die typisch zijn voor het centrum van Bhutan. Het opvallende Gangtey Gompa-klooster heeft vanaf de heuvel uitzicht over de hele vallei. 

160 Km - 7 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Jakar,Phobjikha Valley

Natuurpad over bloemenweiden naar Gangtey Gömba

Dag 15: Natuurpad over bloemenweiden naar Gangtey Gömba

Gangtey is gelegen in de prachtige, brede en U-vormige gletsjervallei van Phobjika. Het staat bekend om zijn ongerepte landschap en culturele uniciteit. Vandaag kunt u een natuurpad nemen door het indrukwekkende dal.

Activiteit : Wandeling door de vallei van de zwarte kraanvogel
Ontbijt - Lunch - Diner

Plaats:
Phobjikha Valley

Een indrukwekkende klim en afdaling naar Paro Dzong

Dag 16: Een indrukwekkende klim en afdaling naar Paro Dzong

Geniet van de indrukwekkende en comfortabele dagtocht terug naar uw aankomstpunt, de prachtige Paro Valley, ook wel Parodies genoemd, wat niks met een parodie te maken heeft.

190 km - 7 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Phobjikha Valley,Paro

Dagwandeling in Paro naar het zwevende standbeeld in de Chumphu Nye Tempel

Dag 17: Dagwandeling in Paro naar het zwevende standbeeld in de Chumphu Nye Tempel

Een rit van ongeveer tien kilometer brengt u naar het beginpunt van de wandeling van vandaag. Aangekomen bij de Chumphu Nye Tempel, gebouwd in de 15e eeuw, geniet u van een picknick in de open natuur. Deze tempel werd onlangs geopend voor de ogen van toeristen, omdat er een heel bijzonder en heilig zwevend beeld in staat, waarvan er slechts twee in de wereld zijn.

Ontbijt - Lunch - Diner

Plaats:
Paro

Via de Chelela-pas naar het nonnenklooster

Dag 18: Via de Chelela-pas naar het nonnenklooster

Vandaag rijdt u naar de Chelela Pass op 3,822 meter hoogte, de hoogste pas in Bhutan. Na een bochtige rit wordt u beloond met een adembenemend uitzicht. Geniet van het prachtige landschap en de ongerepte natuur. Onderweg kunt u een aantal tempels en kloosters bezoeken. Bezoek bijvoorbeeld het nonnenklooster om inzicht te krijgen in hun dagelijks leven.

90 km - 4 uur / ontbijt - lunch - diner

Plaats:
Paro

Wandeling naar het heilige klooster Tiger's Nest

Dag 19: Wandeling naar het heilige klooster Tiger's Nest

Een twee tot drie uur durende wandeling brengt u vandaag naar misschien wel de beroemdste bezienswaardigheid in Bhutan. Het Paro Taktsang Klooster, gebouwd op een rotswand, zweeft duizend meter boven het dal! Als u wilt, kunt u doorgaan naar de Drugyel Dzong, gebouwd in de 17e eeuw. Bij mooi weer kunt u een kijkje nemen op de besneeuwde, heilige berg Jomolhari (7314 m).

Ontbijt - Lunch - Diner

Plaats:
Paro

Een mooie reis naar huis en Tashi Delek!

Dag 20: Een mooie reis naar huis en Tashi Delek!

Vandaag keert u terug naar het vliegveld, waar u via Kathmandu en Doha naar huis vliegt. Vergeet niet om bij het inchecken te vragen om een stoel aan het raam, zodat u kunt genieten van het prachtige uitzicht op de Himalaya en de Mount Everest! Wij hopen dat u een onvergetelijke vakantie heeft gehad. Tashi Delek!

Ontbijt

Plaats:
Paro,Kathmandu
Praktische informatie
Budget vanaf€ 4.310 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Bhutan volgens uw wensen