Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

BeninCombinatiereis Benin en Burkina Faso

 • Klassiekers
Tijdens deze 18-daagse reis verkent u de bijzondere plekken van de West Afrikaanse buurlanden Benin en Burkina Faso. De reis start in Cotonou, gelegen aan de Golf van Guinée en gaat geleidelijk noordwaarts met Ouagadougou in Burkina Faso als eindbestemming. U maakt kennis met de cultuur, historie, architectuur en het dagelijkse leven van diverse bevolkingsgroepen, maakt een paar safariritten in he...

Tijdens deze 18-daagse reis verkent u de bijzondere plekken van de West Afrikaanse buurlanden Benin en Burkina Faso. De reis start in Cotonou, gelegen aan de Golf van Guinée en gaat geleidelijk noordwaarts met Ouagadougou in Burkina Faso als eindbestemming. U maakt kennis met de cultuur, historie, architectuur en het dagelijkse leven van diverse bevolkingsgroepen, maakt een paar safariritten in het mooiste nationaal park van West Afrika en ontdekt de wonderen der natuur in het westen van Burkina Faso. 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Stad
  Stad
 • Dieren en natuur
  Dieren en natuur
 • Cultuur
  Cultuur
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Cotonou

U komt vandaag aan in Cotonou in Benin. Uw gids verwelkomt u op de luchthaven en brengt u naar uw accommodatie. Hier kunt u rustig de tijd nemen om bij te komen van uw vlucht en u klaar te maken voor een bijzondere reis. Welkom!

Plaats:
Cotonou
Accommodatie
Hotel Villa les Orchidées (Cotonou)

Dag 2: Paaldorpen in het Noukouémeer

We beginnen de dag met wat praktische zaken, zoals het wisselen van geld en de aanschaf van een lokale simkaart. Dan gaat de reis naar Abomey-Calvi voor een boottocht op het Noukouémeer met een bezoek aan Ganvié, het grootste paaldorp van West-Afrika. Hier krijgt u een kijkje in het dagelijks leven van de Tofinubevolking. In de loop van de middag reist u per auto naar Porto Novo, de hoofdstad van Benin.

Plaats:
Abomey-Calavi, Ganvié, Porto-Novo
Accommodatie
Songhaï Centre (Porto-Novo)

Dag 3: De hoofdstad van Benin

U leert vandaag de hoofdstad van Benin beter kennen. U bezoekt de botanische tuin, het etnografisch museum, de internationale plaats voor 9-koppige fantomen, de oude markt, de centrale moskee en het Centre Songhai. In de middag wordt een uitstap gemaakt naar nabijgelegen Adjarra voor een bezoek aan een atelier waar instrumenten gemaakt worden en voor een boottochtje op de zwarte rivier.

Plaats:
Porto-Novo
Accommodatie
Songhaï Centre (Porto-Novo)

Dag 4: Voodoo en slavernij

Via Cotonou en de Route de Pêche reist u naar Ouidah, waar u meer leert over de voodooreligie en het slavernijverleden. U bezoekt de tempel van de pythons, de basiliek, het museum en de Zinsou stichting. Dan lopen we de 4km lange slavenroute, die langs de Boom der Vergetelheid en de put waar de Afrikaanse onreinheden af gewassen dienden te worden naar de Door of No Return voert. Die middag bezoeken we een dorp waar zout gewonnen wordt.

Plaats:
Ouidah
Accommodatie
Auberge de la Diaspora (Ouidah)

Dag 5: De geschiedenis van Dahomey

U reist naar de voormalige hoofdstad van het Dahomey Koninkrijk, Abomey. Ten tijde van de Franse kolonisator stonden hier maar liefst twaalf paleizen van verschillende koningen. De toenmalige koning stak ze allemaal in brand voor hij vluchtte. U bezoekt het enige paleis dat de vuurzee heeft overleefd. Dan bezoeken we de heilige heuvels van Dassa, die vroeger bewoond waren, en de Mariagrot de Notre Dame d’Arigbo.

Plaats:
Abomey, Dassa-Zoumé
Accommodatie
Jeco (Dassa-Zoumé)

Dag 6: De koning van de Taneka

De reis gaat noordwaarts naar Natitingou. Onderweg bezoeken we enkele handwerkateliers in Djougou. Dan gaan we naar de Tanekabevolking, die nog grotendeels traditioneel leeft. De koning en de spiritueel leider spelen een belangrijke rol en aan beide heren brengen we een beleefdheidsbezoek. We bezoeken ook de cultuurbank, een soort museum waar alle objecten zijn aangereikt als onderpand voor een microkrediet.

Plaats:
Djougou, Taneka, Natitingou
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 7: De architectuur van de Somba

De Somba of Otamari is een bevolkingsgroep die met name bekend is vanwege hun traditionele lemen huizen, die tata’s genoemd worden. Dankzij de vorm en de etagebouw worden ze kasteelwoningen genoemd. U bezoekt het land van de Somba en maakt kennis met hun architectuur en cultuur. 's Middags gaan we naar het regionale museum en een lokale brouwerij van gierstebier voor uitleg over het proces en een proeverij.

Plaats:
Natitingou
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 8: De waterval van Tanougou

We reizen verder noordwaarts. Er wordt een bezoek gebracht aan het dorp Tanougou en de nabijgelegen waterval. De lunch kan in het dorp genuttigd worden of er kan gepicknickt worden bij de waterval. In de middag gaat de reis naar Pendjari Park, waar u overnacht in een luxe tent. Maak vanmiddag kennis met de wilde dieren van Benin tijdens uw eerste spannende safaritocht.

Plaats:
Tanougou , Pendjari
Accommodatie
Pendjari Lodge (Pendjari)

Dag 9: Pendjari Park

We staan vroeg op om optimaal te profiteren van de koelere uren, het moment waarop de dieren uit hun beschutting komen op zoek naar water en voedsel. Vanuit de jeep gaat u op zoek naar olifanten, leeuwen, buffels, wrattenzwijnen, bavianen, nijlpaarden, krokodillen, honderden vogelsoorten en nog veel meer. Die middag gaan we er nogmaals op uit. Neem dit keer plaats op het dak voor een ander perspectief.

Plaats:
Pendjari
Accommodatie
Pendjari Lodge (Pendjari)

Dag 10: Naar Burkina Faso

U wordt nog een keer wakker met de geluiden van het park en maakt een laatste ochtendsafari. Spot de dieren die u nog niet gezien heeft, zoals een luipaard of een hyena. Dan verlaten we het park en maken we een flinke rit noordwaarts. We steken de grens over naar Ouagadougou, de hoofdstad van buurland Burkina Faso.

Plaats:
Pendjari
Accommodatie
Le Grand Calao (Ouagadougou)

Dag 11: Beeldentuin van Laongo

Na de lange reisdag van gisteren doen we het vandaag rustig aan in Ouagadougou. Er wordt een bezoek gebracht aan het nationale museum en aan de beeldentuin van Laongo, gelegen op enkele tientallen kilometers buiten de stad. Naar keuze kunnen extra activiteiten worden toegevoegd.

Plaats:
Ouagadougou
Accommodatie
Le Grand Calao (Ouagadougou)

Dag 12: Het zuiden

Vanuit Ouagadougou gaat de reis naar het zuiden; via Leo en Diebougou langs de grens met Ghana naar Gaoua. We verwachten om in de loop van de middag in Gaoua, hoofdstad van het land van de Lobi, aan te komen.

Plaats:
Gaoua
Accommodatie
Hala Hôtel (Gaoua)

Dag 13: Lobi en Gan

We beginnen de dag met een bezoek aan de stad Gaoua en aan het Poni museum, waar een fraaie collectie uit de regio te zien is. De museumgids vertelt met plezier over de tentoongestelde objecten en de cultuur. In de middag wordt een uitstap gemaakt naar de ruïnes van Loropeni - UNESCO werelderfgoed - en aan Obiré, waar de koning van Gan zetelt. We bezoeken het dorp en de gedenkhuizen van overleden koningen.

Plaats:
Gaoua, Loropeni, Obiré
Accommodatie
Hala Hôtel (Gaoua)

Dag 14: Banfora en omgeving

U laat Gaoua achter zich en rijdt de 180km lange onverharde weg naar Banfora. We bezoeken de watervallen van Karfiguéla, waar u een frisse duik kunt nemen (seizoensgebonden). Een korte wandeling van enkele kilometers voert van de watervallen naar de Fabedougou rotspartij. Kenmerkend voor deze rotsen zijn de ronde pieken, vergelijkbaar met de Australische Bungle Bungles. 

Plaats:
Karfiguéla, Banfora
Accommodatie
Canne à Sucre (Banfora)

Dag 15: Het land van de Senoufo

U brengt een bezoek aan de Pieken van Sindou, een rotsformatie die in vroeger tijden bewoond was. De lokale gids vertelt over de historie en legenden van de Pieken en over de cultuur van de Senoufo. Dan gaan we door naar het pottenbakkersdorp Kawara en het oude onbewoonde dorp Niansogoni. U bereikt het dorp na een klim van 150 meter en krijgt een inkijkje hoe het leven in vroeger tijden geweest moet zijn.

Plaats:
Sindou
Accommodatie
Canne à Sucre (Banfora)

Dag 16: Op naar Bobo Dioulasso

U reist naar de tweede stad van het land, Bobo Dioulasso. De rest van de dag staat in het teken van een stadswandeling, waarbij een bezoek wordt gebracht aan de moskee in Soedanese stijl, aan de oude wijk en haar ambachtslieden en aan de centrale markt. Tevens kan er een bezoek gebracht worden aan het Senoufo museum. 

Plaats:
Bobo-Dioulasso
Accommodatie
Hotel Les 2 Palmiers (Bobo-Dioulasso )

Dag 17: Nijlpaarden en ambachten

Bij het krieken van de dag arriveren we bij het Balameer voor een bijzondere ervaring. We gaan tijdens een boottocht op zoek naar nijlpaarden. Dan reist u via Dédougou naar Koudougou. Onderweg wordt gestopt in enkele dorpen. Er wordt een bezoek gebracht aan een pottenbakster die bijzondere potten maakt, aan een familie waar karitéboter vervaardigd wordt en aan de pottenbakkersmarkt van Tchériba.

Plaats:
Koudougou
Accommodatie
Dima Hotel (Koudougou)

Dag 18: Terug naar Ouagadougou

De laatste dag van de reis is aangebroken. Voor uw terugreis naar Ouagadougou wordt er een bezoek gebracht aan het Rayimimuseum en aan een bronsatelier. In Ouagadougou is er gelegenheid om een bezoek te brengen aan het Village Artisanal, een plek waar lokale ambachtslieden fraaie handwerkproducten verkopen. En dan wordt u naar de luchthaven gebracht voor uw terugvlucht. Een goede reis gewenst!

Plaats:
Ouagadougou

CotonouAbomey-CalaviGanviéPorto-NovoOuidahAbomeyDassa-ZouméDjougouTanekaNatitingouTanougou PendjariOuagadougouGaouaLoropeniObiréKarfiguélaBanforaSindouBobo-Dioulasso Koudougou

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 3.920 / 18 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 3.920€ 2.640€ 2.430
Kinderen tot 7 jaar €90,- korting
Kinderen van 8 tot 12 jaar €50,- korting 

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Privétransport
 • Transportkosten zoals een chauffeur, brandstof en tol
 • Meereizende Engels- of Franssprekende gids
 • Lokale gidsen of assistenten
 • Alle genoemde activiteiten, inclusief entreegelden, toeristenbelasting, gestes van respect en transport
 • Accommodaties zoals beschreven in het programma
 • Ontbijt op dag 2 t/m 18
 • Een eerlijke vergoeding voor producten en diensten voor mensen waar we mee samenwerken tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets en/of transport naar het begin- en eindpunt
 • Visakosten
 • Vaccinaties
 • Reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering
 • Aanvullende en optionele activiteiten
 • Opwaardering van kamer of accommodatie
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Benin (6)

Andere voorbeeldreizen