Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

BeninFamiliereis langs de hoogtepunten, gevolgd door een paar dagen strand

 • Klassiekers
Je gaat met je ouders op vakantie naar Benin. Heb je daar wel eens van gehoord? Het is een land in West-Afrika. Het is smal en lang en er wonen best wel veel ​koningen. Ze hebben er ook wilde dieren: olifanten en leeuwen en nog veel meer. Tijdens jullie reis door het land gaat er een gids mee die daar geboren is. Hij kent dus heel goed de weg en weet alles van het land en de mensen! Jullie gaan sl...

Je gaat met je ouders op vakantie naar Benin. Heb je daar wel eens van gehoord? Het is een land in West-Afrika. Het is smal en lang en er wonen best wel veel ​koningen. Ze hebben er ook wilde dieren: olifanten en leeuwen en nog veel meer. Tijdens jullie reis door het land gaat er een gids mee die daar geboren is. Hij kent dus heel goed de weg en weet alles van het land en de mensen! Jullie gaan slapen in een dorp op palen in een groot meer en in gave tenten in een groot bos met olifanten. En vraag gelijk aan de gids of er ook een kapper is die jouw haren in van die kleine vlechtjes kan doen. Ga je mee op ontdekkingsreis naar Benin? 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Safari
  Safari
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Platteland
  Platteland
 • Kust aan zee
  Kust aan zee
 • Stad
  Stad

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Welkom in Benin

Joepie, ik ga met mama en papa op vakantie! Ga je mee naar Benin? Dit land wordt ook wel het land van de koningen genoemd, omdat er hier heel veel wonen. Het vliegveld is in Cotonou en daar komt de gids ons ophalen. Hij brengt ons naar het hotel en vertelt alvast een beetje over wat we morgen gaan doen.

Plaats:
Cotonou
Accommodatie
La Maison de CanelYa (Cotonou)

Dag 2: De kerk en de moskee

Er is vanochtend tijd om een simkaart te kopen en geld te wisselen. Omdat het geld een andere waarde heeft zijn jullie bijna miljonair, cool hè? Op de kleurrijke markt kunnen we een voetbal of springtouw kopen. 's Middags gaan we langs bij de kathedraal en de moskee. En dan rijden we naar de hoofdstad, waar we gaan slapen op een soort boerderijschool.

Plaats:
Cotonou, Porto-Novo
Accommodatie
Songhaï Centre (Porto-Novo)

Dag 3: Oude gebouwen en tuinen

We gaan vandaag van alles bezoeken! We beginnen bij de grote boerderijschool waar jullie slapen, de botanische tuinen en de plek voor fantomen met negen hoofden. De gids legt jullie uit wat dit allemaal is. En dan maken jullie nog een wandeling langs oude gebouwen - dat wordt architectuur genoemd!

Plaats:
Porto-Novo
Accommodatie
Songhaï Centre (Porto-Novo)

Dag 4: De zwarte rivier en een groot meer

Vandaag lijkt wel een waterdag. Eerst gaan we naar Adjarra om een zwarte rivier te bekijken. We maken een tochtje met een boot. En dan vertrekken we naar een groot meer dat Noukoué heet. Je spreekt het uit als Noekoe-ee. Daar varen we naar een dorp op palen middenin het meer. Iedereen heeft hier een boot, want er zijn geen wegen. En vanavond logeren jullie bij de mensen thuis in een huis op palen.

Overnachting bij de lokale bevolking

Plaats:
Adjarra

Dag 5: De botenmarkt

Heb je wel eens een drijvende markt gezien? Die hebben ze hier! De verkopers hebben een bootje met spullen en als je gaat winkelen vaar je gewoon langs. Misschien is er wel iets leuks dat je voor thuis kunt kopen? Die middag varen jullie terug naar het vaste land en rijden jullie naar Abomey. Dat was vroeger de hoofdstad van het koninkrijk, maar nu niet meer en de koning woont er ook niet meer.

Plaats:
Abomey
Accommodatie
Chez Sabine (Abomey)

Dag 6: Een voodoodorp

Er is hier in de stad een heel groot museum met oude kleren en spullen. Een gids geeft jullie een rondleiding. Zo leren jullie over hoe de mensen hier vroeger leefden. Dan gaan jullie naar een voodoodorp. Dit is een godsdienst en het heeft niks te maken met poppetjes waar je spelden in prikt. Het is een beetje raar, er zijn beelden waar mensen offers bij brengen en de kleur wit is erg belangrijk.

Plaats:
Abomey
Accommodatie
Chez Sabine (Abomey)

Dag 7: Handwerk

Vandaag gaan we een lange reis maken van ongeveer 350 kilometer. 's Middags komen we aan in het dorp en bezoeken we een paar mensen. We gaan kijken hoe ze hier hele lange doeken weven. En we gaan naar een bedrijfje waar ze aluminium recyclen - dat betekent dat ze het opnieuw gebruiken. 

Plaats:
Djougou
Accommodatie
Motel du Lac (Djougou)

Dag 8: Op bezoek bij de koning

Vandaag gaan we op bezoek bij een echte koning. Hij woont niet in een paleis, maar in een hut. Net als alle andere mensen in het dorp. De bevolking hier heet Taneka. Jullie mogen de koning van alles vragen, hij is blij dat jullie op bezoek komen. Daarna ontmoeten jullie de spiritueel leider van het dorp. Hij is ook erg belangrijk. Hij draagt alleen een doekje en rookt een pijp. Zou het het soms koud hebben?

Overnachting in Auberge Villageoise, Tanekaland

Plaats:
Taneka

Dag 9: Safari in Pendjari Park

Jullie gaan naar een groot park met heel veel wilde dieren. Tijdens een safari gaan jullie op zoek naar olifanten, leeuwen en wrattenzwijnen. Er zijn hier ook bavianen, dat zijn grote apen die hun kindjes op hun rug dragen. En soms hangen de baby apen zelfs ondersteboven aan de buik van hun mama! Houd je ogen goed open om niks te missen! Jullie slapen in een echte safaritent. Hier staan bedden in en er is ook een douche en een toilet. 

Plaats:
Pendjari
Accommodatie
Pendjari Lodge (Pendjari)

Dag 10: Safari en zwemmen bij de waterval

Jullie gaan nog een keer op safari. Kijk goed om je heen, want 's ochtends vroeg zijn de dieren actiever dan 's middags. Misschien zie je wel herten of zelfs een luipaard. Maar de gids weet dat die zich heel goed kunnen verstoppen, dus moet je veel geluk hebben om er eentje te zien. 's Middags rijden we een klein stukje naar een waterval. Ga lekker zwemmen in het frisse water om af te koelen na de spannende safari!

Plaats:
Pendjari, Natitingou
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 11: Kasteelhuizen

We gaan kasteelhuizen bekijken bij de Somba mensen. Dit zijn geen grote kastelen zoals bij ons, maar hutten waar gewone mensen wonen. Die hebben niks met de koning te maken. De huizen zijn wel gaaf, je kunt goed verstoppertje spelen in de ronde kamers met kleine deuren! En de deur naar de slaapkamer is een rond gat, daar laat je je achterstevoren doorheen zakken om naar bed te gaan.

Plaats:
Natitingou
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 12: Herders

Hier is het leven echt anders dan thuis. De Peul mensen zijn bijvoorbeeld herders. Ze reizen met hun dieren door het land heen. Soms lopen ze midden op de weg! En als de herder niet goed oplet, eten ze de groente van een veld. We gaan op bezoek bij een herdersdorp. De herders wonen niet altijd op dezelfde plek en daarom zijn hun huizen van palen en matten gemaakt. En 's middags gaan we zwemmen in een waterval.

Plaats:
Natitingou
Accommodatie
Hotel Totora (Natitingou)

Dag 13: Heilige heuvels

Na drie nachtjes in Natitingou rijden we vandaag weer verder. Eerst naar Dassa, daar zijn allemaal heilige heuvels. Wel 41 en misschien zelfs wel meer. Met de gids gaan we een van de heuvels beklimmen. Vroeger woonden daar mensen. Nu is er alleen nog een paleis. Niet met torens hoor. Het is een voodoopaleis en daar gaan we op bezoek. Zou de voodookoning er ook zijn?

Plaats:
Dassa-Zoumé
Accommodatie
Maktub Ferme Auberge Chez Armand (Dassa-Zoumé)

Dag 14: Zout uit de zee

We rijden nog verder naar een dorp waar zout wordt gemaakt Zoutwinning heet dat en dat wordt gedaan door de vrouwen in het dorp. Ik ben wel benieuwd hoe ze dat doen. Ik ga de gids vragen om een beetje te kopen. Dan kunnen we het vanavond bij het eten proeven.

​Overnachting bij de lokale bevolking in Ouakpè

Plaats:
Ouakpé-Daho

Dag 15: Een tempel met slangen

We gaan een tempel bezoeken waar pythons wonen. Van die grote slangen die een heel varken op kunnen eten! Ze zijn niet gevaarlijk, maar je moet ze wel met respect behandelen. Ze zijn hier namelijk heilig. We gaan ook naar een heilig bos. En we gaan wandelen over de slavenroute. Hier vingen ze vroeger mensen om ze mee te nemen naar heel ver weg. De gids zegt dat hij ons er alles over kan vertellen.

Plaats:
Ouidah
Accommodatie
Casa del Papa (Ouidah)

Dag 16: Vrije dag op het strand

We zitten in een heel gaaf hotel. Het is bij het strand en er is ook een zwembad. Vandaag gaan we lekker zwemmen en uitrusten. We hebben zoveel gezien, dat ik nog een heleboel vragen heb voor onze gids. Die ga ik hem morgen stellen. 

Plaats:
Ouidah
Accommodatie
Casa del Papa (Ouidah)

Dag 17: Terug naar huis

Vandaag is alweer de laatste dag. Ik ga nog snel even zwemmen voor we weggaan! Dan rijden we over een weg met palmbomen langs het strand terug naar Cotonou. Daar gaan we cadeautjes kopen. Ik vind het wel een beetje jammer en ook fijn om weer naar huis te gaan. Ik ga aan mama vragen of we de gids een kaart en foto’s mogen sturen als we weer thuis zijn. Dan kan hij thuis ook aan zijn vrouw en kinderen over onze reis vertellen.

Plaats:
Cotonou

CotonouPorto-NovoAdjarraAbomeyDjougouTanekaPendjariNatitingouDassa-ZouméOuakpé-DahoOuidah

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.330 / 17 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 2.950€ 2.330€ 1.950
Kinderen tot 7 jaar €75,- korting
Kinderen van 8 tot 12 jaar €45,- korting

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Privétransport
 • Transportkosten zoals een chauffeur, brandstof en tol
 • Meereizende Engels- of Franssprekende gids
 • Lokale gidsen of assistenten
 • Alle genoemde activiteiten, inclusief entreegelden, toeristenbelasting, gestes van respect en transport
 • Accommodatie zoals beschreven in het programma
 • Ontbijt op dag 2 t/m 17, (picknick)lunch op dat 5, 8, 9 en 12, diner op dag 4, 8, 13 en 14
 • Een eerlijke vergoeding voor producten en diensten voor mensen waar we mee samenwerken tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets en/of transport naar het begin- en eindpunt
 • Visakosten
 • Vaccinaties
 • Reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering
 • Aanvullende en optionele activiteiten
 • Opwaardering van kamer of accommodatie
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Benin (6)

Andere voorbeeldreizen