Covid-19 - Waar op reis?Ontdek
Bestemmingen
Inspiratie opdoen
 • Met wie op reis?
 • Welke activiteiten?
 • Welke periode?
 • Wat voor een soort reis?

BeninBeleef de traditionele cultuur bij de lokale bevolkingsgroepen

 • Buiten de gebaande paden
Ontwaak met het kraaien van de haan en het geluid van de houten stampers, die in de vijzels terecht komen. In de dorpen begint de dag bij het eerste ochtendgloren. Omdat u logeert bij de lokale bevolking bent u voor even deel van hun leven en dagritme. U ervaart de geuren, de kleuren en de smaken ten volle. Tijdens deze reis wordt er tijd doorgebracht met de Somba, Taneka, Tofinu en Peul. U bezoek...

Ontwaak met het kraaien van de haan en het geluid van de houten stampers, die in de vijzels terecht komen. In de dorpen begint de dag bij het eerste ochtendgloren. Omdat u logeert bij de lokale bevolking bent u voor even deel van hun leven en dagritme. U ervaart de geuren, de kleuren en de smaken ten volle. Tijdens deze reis wordt er tijd doorgebracht met de Somba, Taneka, Tofinu en Peul. U bezoekt hun dorpen en brengt er de nacht door in eenvoudige accommodaties of kamperend. U maakt kennis met dorpsoudsten en koningen. De ontmoetingen en ervaringen geven inzicht in de cultuur, de architectuur en het dagelijkse leven van de bevolkingsgroepen. Wees welkom in Benin voor een onvergetelijke ervaring! 

Lees meer
De rondreis in één oogopslag
 • Cultuur
  Cultuur
 • Stad
  Stad
 • Platteland
  Platteland
 • Culturele bezienswaardigheden
  Culturele bezienswaardigheden
 • Natuur
  Natuur

Reisprogramma

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

Deze voorbeeldreis is ontworpen door onze lokale reisagent om u te inspireren. Elk element van deze reis kan volledig aangepast worden aan de hand van uw wensen: de duur, de route, accommodaties, activiteiten, etc.

Dag 1: Aankomst in Cotonou

Welkom in Benin! Op de luchthaven wordt u verwelkomd door uw gids. Een transfer brengt u naar uw hotel, waar u bij kunt komen van uw vlucht. Morgen begint u aan een uniek avontuur in dit bijzondere land!

Plaats:
Cotonou
Accommodatie
La Maison de CanelYa (Cotonou)

Dag 2: Op bezoek bij de Tofinu

's Ochtends is er tijd om een lokale simkaart aan te schaffen en geld te wisselen. Daarna vertrekken we naar Abomey-Calvi, waar u aan boord gaat voor een tocht op het Noukouémeer. We bezoeken Ganvié, dat is het grootste paaldorp van West-Afrika en tevens de woonplaats van de Tofinubevolking. Neem een kijkje hoe de mensen op en met het water leven.

Overnachting bij de lokale bevolking in Ganvié

Plaats:
Ganvié, Abomey

Dag 3: Maskers en instrumenten in Adjarra

De boottocht gaat door naar minder bekende dorpen, zoals Aguégué, waar zelden toeristen komen. U bezoekt de drijvende markt en ziet onderweg de vissers aan het werk. Dan gaan we aan wal en rijden we naar Adjarra. Dit dorp ligt op een steenworp afstand van de hoofdstad en is vooral bekend om het handwerk. U bezoekt de markt, een atelier waar instrumenten worden gemaakt en het maskermuseum.

Overnachting bij de lokale bevolking in Adjarra

Plaats:
Aguégué, Adjarra

Dag 4: De zwarte rivier

We beginnen de dag vroeg met een tour door Adjarra. U maakt kennis met de verwerking van raffia en gaat op een boottocht over de zwarte rivier. Die middag bezoeken we de hoofdstad van Benin, Porto Novo. Uw gids neemt u mee naar het etnografisch museum, de botanische tuin, de oude markt, de internationale plaats voor 9-koppige fantomen, het Centre Songhai en de centrale moskee. 

​Overnachting bij de lokale bevolking in Adjarra

Plaats:
Adjarra, Porto-Novo

Dag 5: Het ondergrondse dorp

In Bohicon bezoekt u een ondergronds dorp dat eind vorige eeuw bij toeval werd ontdekt. 's Middags reizen we naar Dassa. We gaan naar de heilige heuvels die door vroegere bewoners werden gebruikt voor voodoorituelen om zichzelf te beschermen tegen de slavenhandelaren. Een voodoopaleis op een van de heuvels is nog steeds in gebruik voor ceremonieën. We sluiten de dag af met de Mariagrot de Notre Dame d'Arigbo.

Plaats:
Bohicon, Dassa-Zoumé
Accommodatie
Maktub Ferme Auberge Chez Armand (Dassa-Zoumé)

Dag 6: De Dankoli fetisj

We bezoeken de Dankoli fetisj, die van grote waarde is voor de volgelingen van de voodoo religie. Het is één van de krachtigste voodoo fetisjen in het land en mensen komen van heinde en verre om hier offers te brengen. Na een korte stop bij de palmboom met 9 takken in Miniki gaan we naar Natitingou. We bezoeken het regionaal museum en gaan bier en bananenbeignets proeven in de lokale brouwerij.

Plaats:
Natitingou
Accommodatie
Le Bélier (Natitingou)

Dag 7: Wandelen in de Atakora

Tijd om de wandelschoenen af te stoffen. Vandaag wordt een wandeling gemaakt over de Atakora bergketen, waarbij een bezoek wordt gebracht aan een nomadisch Peul-dorp. De wandeltocht eindigt bij de watervallen van Kota voor een picknick en een verfrissend bad.
Liever vandaag bij de Peul overnachten dan in Natitingou? Ook dat is mogelijk.

Plaats:
Atakora, Natitingou
Accommodatie
Le Bélier (Natitingou)

Dag 8: Tour op taximotor

Achterop een taximotor rijdt u door het land van de Somba of Otamari. Deze bevolkingsgroep is bekend vanwege hun traditionele architectuur. Hun huizen, genaamd tata's, worden kasteelwoningen genoemd. We dalen af in de Atakora bergketen voor een een impressie van de Boukoumbé omgeving. U overnacht op het dakterras van een tata bij een lokale familie en maakt kennis met de lokale tradities en het dagelijks leven van de Somba.

Overnachting bij de lokale bevolking in Sombaland

Plaats:
Atakora, Koussoukoingou

Dag 9: De koning van ​Kouandé

Weinig bezocht door toeristen is de plaats Kouandé. Een reden bij uitstek om er vandaag een kijkje te nemen om een indruk te krijgen van het dagelijkse leven en de cultuur. We brengen ook een beleefdheidsbezoek aan de koning. Hij beantwoordt met plezier al uw vragen over zijn koninkrijk en zijn leven. Tevens wordt er een bezoek gebracht aan een familie die karitéboter maakt.

Plaats:
Natitingou, Kouandé
Accommodatie
Le Bélier (Natitingou)

Dag 10: Te gast bij de Taneka

Na een vrije ochtend in Natitingou reizen we naar de cultuurbank van de Taneka bevolkingsgroep. Dit lijkt een museum, maar het verschil is dat alle objecten onderpand zijn voor een microkrediet aan een Taneka. In het dorp legt u een beleefdheidsbezoek af aan de koning en de spiritueel leider. Omdat de Taneka erg trouw zijn aan hun cultuur en tradities spelen deze beide heren een belangrijke rol in het dagelijks leven.

Overnachting in Auberge Villageoise, Tanekaland

Plaats:
Natitingou, Taneka

Dag 11: Handwerk in Djougou

Tijd om gedag te zeggen aan de Tanekabevolking. Vanochtend worden bezoeken gebracht aan werkplaatsen van handwerklieden, waaronder een atelier waar aluminium wordt gerecycled en een weefatelier. Na de lunch gaat de reis naar Abomey. U komt hier in de namiddag aan.

​Overnachting in Le Vangueure, Abomey

Plaats:
Djougou, Abomey

Dag 12: Thermale bronnen

Toen Abomey de hoofdstad van het Dahomey koninkrijk was stonden hier maar liefst twaalf paleizen, gebouwd door verschillende koningen. Maar toen de Franse kolonisator kwam stak de toenmalige koning ze allemaal in brand. We bezoeken het enige overgebleven paleis. Verder bezoeken we het museum en een nabijgelegen voodoodorp, waar op verzoek een ceremonie kan worden georganiseerd. Die middag reizen we naar Possotomé, waar we 's avonds in de thermale baden kunnen badderen.

Overnachting: kamperen aan de oever van het Ahémé-meer, Possotomé

Plaats:
Abomey, Possotomè

Dag 13: Slavernij, voodoo en zout

's Ochtends vroeg vertrekken we naar Ouidah om meer te leren over voodoo en slavernij. We bezoeken de tempel van de pythons en de basiliek. We lopen de slavenroute van 4km, die leidt langs de Boom der Vergetelheid, de put om Afrikaanse onreinheden af te wassen en de Door of No Return naar de kust. Die middag kunt u in Ouakpè zien hoe zout gemaakt wordt. Geniet van een boottocht in de late middag.

Overnachting bij de lokale bevolking in Ouakpè

Plaats:
Ouidah, Ouakpé-Daho

Dag 14: Vrije dag

Geniet van een welverdiende rustdag in Ouidah. Er kan gezwommen worden in het zwembad van het hotel. Wie zin heeft om wat meer te zien van het dagelijkse leven kan in de vroege ochtend of de namiddag een kijkje nemen op het strand als de vissers de netten binnenhalen.

Plaats:
Ouidah
Accommodatie
Auberge de la Diaspora (Ouidah)

Dag 15: Vertrek vanaf Cotonou

De laatste dag van de reis is aangebroken. Over de Route de Pêche, de kustroute met palmbomen en vissersdorpjes, gaat de reis terug naar Cotonou. Lunch wordt genuttigd bij een eetgelegenheid aan het strand. In de middag wordt een bezoek gebracht aan een handwerkmarkt in Cotonou.

Plaats:
Cotonou

CotonouGanviéAbomeyAguéguéAdjarraPorto-NovoBohiconDassa-ZouméNatitingouAtakoraKoussoukoingouKouandéTanekaDjougouPossotomèOuidahOuakpé-Daho

Prijsinformatie

Deze voorbeeldreis is geheel op maat te maken

De prijzen zijn gebaseerd op het specifieke programma van deze voorbeeldreis. Wanneer u in contact bent met de lokale reisagent zal het programma en de prijs aangepast worden aan de hand van uw specifieke wensen en budget.

Circa € 2.140 / 15 dagen
Exclusief internationale vluchten
Aantal reizigers:246
Prijs per persoon€ 2.140€ 1.490€ 1.180
Kinderen tot 12 jaar €60,- korting

Inbegrepen in de prijs

 • Transfer van en naar de luchthaven
 • Privétransport
 • Transportkosten zoals een chauffeur, brandstof en tol
 • Meereizende Engels- of Franssprekende gids
 • Lokale gidsen of assistenten
 • Alle genoemde activiteiten, inclusief entreegelden, toeristenbelasting, gestes van respect en transport
 • Alle overnachtingen zoals beschreven in het programma
 • Ontbijt op dag 2 t/m 14, lunch op dag 3 t/m 12 en dag 15, diner op dag 2 t/m 13 en dag 15
 • Een eerlijke vergoeding voor producten en diensten voor mensen waar we mee samenwerken tijdens de tour

Niet inbegrepen in de prijs

 • Vliegtickets en/of transport naar het begin- en eindpunt
 • Visakosten
 • Vaccinaties
 • Reis-, annulerings- en ziektekostenverzekering
 • Aanvullende en optionele activiteiten
 • Opwaardering van kamer of accommodatie
 • Overige maaltijden en dranken
 • Fooien, souvenirs en persoonlijke uitgaven

Bent u op zoek naar een ander soort reis?

Ontwerp een op maat gemaakte rondreis Bekijk andere voorbeeldreizen in Benin (6)

Andere voorbeeldreizen