Actief en avontuurlijk Bali

IndonesiëActief en avontuurlijk Bali

Avontuur
Bali heeft veel te bieden aan natuurschoon. De activiteiten tijdens deze reis brengen u dichtbij al deze mooie plekken. U gaat van het gebaande pad en ontdekt Bali al wandelend, fietsend, of per vlot op de rivier. In het binnenland rijdt u met een 4WD en offroad buggy’s door en langs de bergen.  Ook snorkelen of een introductie scubaduiken ontbreken niet. Bewonder kleurrijke vissen en mooi koraal terwijl u door het warme water zwemt. Om de Bali-ervaring compleet te maken doet u mee aan een kookklas waarvoor u zelf de ingrediënten op de markt gaat halen.  Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden
Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Indonesië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.395
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners in Indonesië
Reisprogramma
Aankomst op Bali

Dag 1: Aankomst op Bali

Welkom in Indonesië! U wordt door een chauffeur van de luchthaven naar uw hotel gebracht. U verblijft in het landelijke Ubud, het culturele en artistieke hart van het eiland. De komende dagen maakt u vanaf hier verschillende excursies in de mooie omgeving. Maar het stadje zelf is ook leuk, met zijn gezellige restaurantjes en vele interessante winkeltjes. U kunt hier elke dag tempels bezichtigen en ceremonies bijwonen. Accommodatie - Standaard : Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur : The Artini Dijiwa Ubud - Lux : Plataran Hotel Ubud    Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Fietstocht in de omgeving van Ubud

Dag 2: Fietstocht in de omgeving van Ubud

De beste manier om het binnenland te verkennen is op de fiets. Met een gids rijdt u door de dorpen en langs de velden. We beginnen op het hoogste punt, zodat u niet teveel hoeft te trappen. U ziet het lokale leven in een authentieke Balinese compound en nuttigt hier een heerlijke lunch. Die middag kunt u vrij besteden in Ubud. Ontdek het stadje verder of ontspan bij het zwembad van uw hotel. ​ Accommodatie - Standaard : Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur : The Artini Dijiwa Ubud - Lux : Plataran Hotel Ubud    Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

White water raften

Dag 3: White water raften

Maak u klaar voor een actieve ochtend op de rivier. Via een lange trap loopt u naar de kloof waar de Ayung rivier doorheen stroomt. En dan begint de echte pret, in een raft gaat u de stroomversnellingen af. Peddel mee met behulp van de instructies van de gids. Het is een spannende tocht die door de indrukwekkende jungle leidt. Na afloop wacht een lunch en een frisse douche.  ​ Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Lux : Plataran Hotel Ubud    Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Tree Top Adventure Park

Dag 4: Tree Top Adventure Park

We nemen u mee naar het centrale deel van Bali voor een bijzondere uitdaging. In de botanische tuinen van Bedugul is een parcours uitgezet hoog tussen de bomen. Wandel, klim en zwaai door het bos, de gids zal instructies geven en helpen waar nodig. Die middag rijden we naar Munduk, onderweg bezoeken we nog de fotogenieke Hindu Ulun Danu tempel in het Beratan meer.  ​ Accommodatie - Standaard: Sri Aksata Ubud Resort (zie foto's) - Superieur: The Artini Dijiwa Ubud - Luxe: Plataran Hotel Ubud    Accommodatie : Sri Aksata Ubud Resort (Ubud)
Plaats:
Ubud

Spannende rit in een sandbuggy

Dag 5: Spannende rit in een sandbuggy

Vandaag brengen we weer door in de mooie natuur, we gaan een rit maken in een sandbuggy. U krijgt instructies en rijdt dan door de koffie-, kruidnagel- en cacaoplantages naar het Tamblingan meer. Na een tocht per kano rijdt u verder over uitdagender terrein. We stoppen voor een wandeling en u ziet hoe koffie geroosterd wordt. Aan het eind van de rit kunt u een warme douche nemen in het basiskamp, een prachtige plek waar u gewoon niet meer weg wilt gaan.  Accommodatie - Standaard: Munduk Sari Garden (zie foto's) - Superieur: Puri Lumbung - Luxe: Munduk Moding Plantation  Accommodatie : Munduk Sari Garden (Munduk)
Plaats:
Munduk

Wandeling naar een waterval

Dag 6: Wandeling naar een waterval

Na nog een nacht in de bergen maakt u een mooie wandeling naar een van de watervallen waar dit gebied zo bekend om staat. Dan is er tijd om even op te frissen in het hotel voor we doorrijden naar de Noordkust, naar het vissersdorpje Permuteran. De plaats ligt aan de rand van West Bali National Park en is het uitvalsbasis voor excursies in het park of naar het bijzondere eiland Menjangan.  Accommodatie - Standaard: Kubuku Ecolodge (zie foto's) - Superieur: Adi Assri Beach Hotel - Luxe: Naya Gawana Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Munduk,Pemuteran

Een dagje snorkelen

Dag 7: Een dagje snorkelen

Nu we de jungle en de bergen hebben verruild voor de kust is het tijd voor een wateractiviteit. Met een boot gaat u naar het eiland Menjangan en waar u de gelegenheid heeft om op een paar verschillende locaties te snorkelen. Het is één van de beste snorkelplekken op Bali, met mooie koraalriffen en veel bontgekleurde vissen. Na een lunch op het strand gaat u weer terug naar Pemuteran.  ​Accommodatie - Standaard: Kubuku Ecolodge (zie foto's) - Superieur: Adi Assri Beach Hotel  - Luxe: Naya Gawana Accommodatie : Kubuku Ecolodge (Pemuteran)
Plaats:
Pemuteran

Wandeling door West Bali National Park

Dag 8: Wandeling door West Bali National Park

's Ochtends heel vroeg, nog voor het te warm is, maakt u een wandeling van 2.5 uur in West Bali National Park. Verwonder u over de prachtige natuur en de vogels en wilde dieren die u hier kunt spotten. Ga op zoek naar de met uitsterven bedreigde Bali Sterling, zwarte Ebony blad apen, wilde zwijnen en herten. De bomen in dit monsoon bos laten hun bladeren vallen in de droge tijd en bloeien weelderig in de regentijd. Aan het eind van de ochtend rijden we naar onze volgende bestemming, Amed. Accommodatie - Standaard: Puri Wirata (zie foto's) - Superieur: Anda Amed - Luxe: Santai Hotel Accommodatie : Puri Wirata Dive Resort and Spa (Amed)
Plaats:
Amed

Duiken in Amed

Dag 9: Duiken in Amed

Dat Bali onder water net zo bijzonder is als boven water heeft u tijdens het snorkelen al gezien. Vandaag ontdekken we de indrukwekkende onderwaterwereld nog wat beter, tijdens een eerste duikles. Deze activiteit is perfect voor wie nog nooit gedoken heeft. Geniet op een veilige manier van het mooie koraal en de vissen tijdens deze bijzondere ervaring. ​Accommodatie - Standaard: Puri Wirata (zie foto's) - Superieur: Anda Amed  - Luxe: Santai Hotel Accommodatie : Puri Wirata Dive Resort and Spa (Amed)
Plaats:
Amed

Jeeptocht en spannende fietstocht

Dag 10: Jeeptocht en spannende fietstocht

Klassieke jeeps maken deze dag heel bijzonder. U rijdt naar het binnenland, waar een gewone auto niet kan komen. Natuur en cultuur komen aan bod tijdens deze tocht aan de voet van de vulkaan Gunung Agung. Op een salak of snake fruit plantage leert u hoe deze vrucht geoogst wordt. En na een ochtend met de auto, is de middag met de fiets. U maakt een tocht van zo'n 3 uur, waarvan het grootste gedeelte offroad is, over smalle paadjes langs rijstvelden en stukjes bos. Aan het eind van de fietstocht wordt u naar het hotel in Candidasa gebracht. Accommodatie - Standaard: Ashyana Candidasa - Superieur: Candi Beach Resort & Spa - Luxe: Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa

Kookles in Candidasa

Dag 11: Kookles in Candidasa

De dag begint op de markt, waar u de ingrediënten koopt voor uw kookles. U wordt ondergedompeld in het Balinese leven en leert over de lokale producten. Dan maakt u een paar heerlijke gerechten die u tijdens de lunch samen opeet. Geniet van de verrassende smaken! Die middag is er tijd om het witte zandstrand op 30 min. rijden van Candidadsa te bezoeken. Rust uit op uw ligbed met parasol en neem een duik in het turquoise water.  Accommodatie - Standaard: Ashyana Candidasa - Superieur: Candi Beach Resort & Spa - Luxe: Ramayana Candidasa Accommodatie : Ashyana Candidasa

Wandeling in de omgeving

Dag 12: Wandeling in de omgeving

De rijstvelden in het binnenland zijn van ongekende schoonheid en we maken een mooie hike in dit gebied. U wandelt langs het irrigatiekanaal dat de velden van water voorziet en het bos in tot aan het ommuurde dorp Tenganan. Bewonder de tempel en het dorp, met wat geluk ziet u hier een bijzondere ceremonie die soms wordt gehouden. Leer over het ikat geweven textiel dat bescherming biedt tegen kwade invloeden. Na een korte stop in het hotel rijden we verder naar Sanur. Accommodatie - Standaard: Swastika Bungalows (zie foto's) - Superieur: Mercure Resort Sanur - Luxe: Segara Village  Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Tenganan,Sanur

Vrije dag in Sanur

Dag 13: Vrije dag in Sanur

Deze dag in Sanur is geheel ter vrije besteding. U kunt materiaal huren om te gaan windsurfen of kitesurfen. Er is een 5 km fiets/voet pad langs de kust met restaurantjes en winkeltjes om nog even te genieten van een sateetje en de laatste inkopen te doen.  Accommodatie - Standaard: Swastika Bungalows (zie foto's) - Superieur: Mercure Resort Sanur - Luxe: Segara Village  Accommodatie : Swastika Bungalows (Sanur)
Plaats:
Sanur

Vertrek vanaf Sanur

Dag 14: Vertrek vanaf Sanur

Er komt een einde aan een mooie en actieve reis. We brengen u naar de luchthaven voor uw vlucht naar huis of naar de volgende bestemming. Geniet nog even na van alle bijzondere dingen die u heeft meegemaakt op veelzijdig Bali. We hopen u snel nog een keer te mogen begroeten!
Plaats:
Sanur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.395 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Indonesië volgens uw wensen