Ontdek Bali met jonge kinderen - een leuke en actieve reis

BaliOntdek Bali met jonge kinderen - een leuke en actieve reis

Klassiekers

Als u met jonge kinderen reist is afwisseling en spanning ontzettend leuk. Tijdens deze actieve familiereis leren jullie de cultuur op Bali kennen, bijvoorbeeld door een tempelbezoek dat jullie geheel op Balinese wijze doen. Jullie dragen de traditionele kleding en brengen bloemenoffers. Er staan spannende tochten in het binnenland op het programma, maar er is ook voldoende tijd om te ontspannen bij het zwembad van het hotel en echt even te genieten. U leert Indonesisch koken, terwijl de kinderen hun eigen programma hebben om lekkere hapjes klaar te maken. En natuurlijk vergeten we ook het strand en de zee niet. Puur genieten!

Deze reis is slechts een voorbeeld en kan volledig op maat gemaakt worden

Reisideeën aangeraden door
Caroline Lokale*r Bali Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.048
Vanwege vele inkomende aanvragen is het reisbureau van Caroline momenteel niet in staat om uw reisaanvraag te behandelen. U kunt over een paar dagen opnieuw proberen contact op te nemen, of u kunt de voorbeeldreizen bekijken van onze andere lokale partners op Bali
Reisprogramma
Aankomst in Indonesië

Dag 1: Aankomst in Indonesië

Welkom op Bali! Een chauffeur brengt u van de luchthaven naar het landelijk gelegen Ubud. Dit is het artistieke en culturele hart van Bali en een prima uitvalsbasis om de bijzondere omgeving te verkennen. Ubud is een gezellig stadje waar u musea kunt bezoeken en tempels kunt bezichtigen en er zijn dagelijks ceremonies om bij te wonen. En natuurlijk kunt u hier heerlijk Indonesisch eten!

Accommodatie
- Standaard: Bhuwana Ubud (zie foto's)
- Superieur: Manyi Village
- Luxe: Komaneka Bisma

Plaats:
Ubud

De tempels van Bali

Dag 2: De tempels van Bali

Er staat een bijzonder tempelbezoek op het programma, dat wordt uitgevoerd zoals de Balinezen dit zelf ook doen. Jullie krijgen een sarong en sherp van de gids en kunnen een bad nemen voor spirituele reiniging. Ook offeren jullie gekleurde bloemen. Dan neemt de gids jullie mee op een wandeling door een indrukwekkend complex met uitgehouwen Koningsgraven uit de 11de eeuw. U sluit af met een lunch bij een stichting die kinderen helpt om naar school te gaan. 

Accommodatie
- Standaard: Bhuwana Ubud (zie foto's)
- Superieur: Manyi Village
- Luxe: Komaneka Bisma

Plaats:
Ubud

Canyon tubing

Dag 3: Canyon tubing

De dag begint met een rit in een 4WD die u de jungle in brengt. Drijf dan op een binnenband door een geheime kloof middenin de ongerepte natuur. De stroom neemt u vanzelf mee. Een spannend avontuur voor jong en oud! Blijf onderweg goed kijken, want er zijn hier apen en mooie tropische vogels. Optioneel kunnen jullie met een 100 meter lange zipline door de jungle vliegen!

* Tuben kan van 5 tot 70 jaar oud, jongere kinderen gaan in de band van een volwassene. Zipline is mogelijk vanaf 1m25 lengte en tot maximaal 120kg.

Accommodatie
- Standaard: Bhuwana Ubud (zie foto's)
- Superieur: Manyi Village
- Luxe: Komaneka Bisma

Plaats:
Ubud

Vrije dag in Ubud

Dag 4: Vrije dag in Ubud

Jullie laatste dag in Ubud is helemaal vrij te besteden. Bezoek het vogelpark of de dierentuin. Of ga naar het Tree Tops Adventure Park voor een inspannend, maar spectaculair parcours langs de toppen van de bomen. U kunt ook kiezen voor een wandeling door de mooie omgeving van Ubud. Of doe vandaag lekker helemaal niks en geniet van het zwembad bij het hotel. 

* De Tree Tops tocht is vanaf 4 jaar.

Accommodatie
- Standaard: Bhuwana Ubud (zie foto's)
- Superieur: Manyi Village
- Luxe: Komaneka Bisma

Plaats:
Ubud

Chocolade workshop

Dag 5: Chocolade workshop

We reizen naar het bergachtige centrum van Bali over een prachtige route door de cacaoplantages. We leren vandaag alles over chocola, van oogst tot reep, in een hooggelegen fabriek met uitzicht over de velden. Na een korte wandeling krijgt u een heerlijke lunch aangeboden met streekproducten én natuurlijk chocolade. Dan mogen jullie zelf een chocoladeletter maken. Die avond slapen jullie in een hotel met prachtig uitzicht.

* Accommodatie gelijk voor standaard. superieur en luxe reis

Plaats:
Bedugul

Rit met een zandbuggy door de bergen

Dag 6: Rit met een zandbuggy door de bergen

We gaan naar het Munduk Wilderness Basecamp waar we een spannende buggyrit door de bergen gaan maken. Een energiek team neemt jullie mee over paden met spectaculair uitzicht en offroad gedeeltes. Bij het Tamblingan meer ligt een mooie tempel en varen jullie een stukje over het meer in een kano. Jullie rijden dan over hobbels langs mandarijn en koffieplantages terug naar het basecamp. Na een douche om het stof van u af te wassen staat er een lekkere lunch klaar. Deze bijzondere dag zal ongetwijfeld indruk maken!

* Accommodatie gelijk voor standaard. superieur en luxe reis

Plaats:
Bedugul

Naar de kust via Tenganan

Dag 7: Naar de kust via Tenganan

We laten de bergen achter ons en reizen naar de Oostkust. Onderweg bezoeken we een interessant dorpje, Tenganan. Hier kunt u de unieke Bali Aga cultuur leren kennen. De kinderen vinden het vast leuk om de gekleurde hanen te zien en om een kalender te laten maken op een lontar palmblad. Zo werd in de 11de eeuw geschreven. Die middag brengt u aan het strand door. Ga lekker zwemmen en kijk over de zee uit. 

Accommodatie
- Standaard: Ashyana (zie foto's)
​- Superieur/luxe: Rama Candidasa

Plaats:
Candidasa,Tenganan

Een kookles en witte stranden

Dag 8: Een kookles en witte stranden

We beginnen met een bezoek aan de markt om de ingrediënten te kopen voor uw kookles. Wandel langs de kraampjes en leer meer over lokale producten. Zo leert u Bali echt kennen! Tijdens de kookles zijn er recepten voor u en recepten speciaal voor de kinderen. U maakt ook dingen samen. Geniet tijdens de lunch van uw eigen kookkunsten. Dan nemen we u mee naar een paradijselijk strand voor een heerlijk middagje relaxen. 

Accommodatie
- Standaard: Ashyana (zie foto's)
​- Superieur/luxe: Rama Candidasa

Plaats:
Candidasa

Paradijselijke stranden op Lembongan

Dag 9: Paradijselijke stranden op Lembongan

Kunt u niet genoeg krijgen van de mooie witte stranden? Dat komt goed uit! Met de boot vertrekt u naar Lembongan, een waar paradijs met idyllische stranden, turquoise water en vooral veel rust, want hier is niet veel verkeer. Een topbestemming om te genieten van de zon en de zee. 

Accommodatie
- Standaard: Pemedal (zie foto's)
- Superieur: Lembongan Cliff
- Luxe: Indiana Kenanga


Tocht over het eiland en door de mangroven

Dag 10: Tocht over het eiland en door de mangroven

Om een indruk te krijgen van Lembongan nemen we u mee op een 3 uur durende tocht over het eiland. Vanuit een kano bekijkt u de mangrovebossen van dichtbij. Op uw tour over het eiland bezoekt u een ondergronds huis en een mooi strand voordat we u weer terug brengen naar het hotel. De middag kunt u zelf op ontdekking uitgaan of lekker ontspannen bij het hotel of aan het strand.

Accommodatie
- Standaard: Pemedal (zie foto's)
- Superieur: Lembongan Cliff
- Luxe: Indiana Kenanga


Vrije dag op Lembongan

Dag 11: Vrije dag op Lembongan

Geniet van uw vrije dag op het eiland. Er zijn hier genoeg dingen te doen voor de actievelingen. Ga snorkelen of ga op verkenningstocht op het eiland. Pas wel op, want de stromingen kunnen hier heel sterk zijn!


Accommodatie
- Standaard: Pemedal (zie foto's)
- Superieur: Lembongan Cliff
- Luxe: Indiana Kenanga


Volgende stop: Sanur

Dag 12: Volgende stop: Sanur

U gaat vandaag met de boot terug naar het vaste land van Bali. In Sanur geniet u de komende dagen wederom van strand en zee. Dit dorp heeft ook een ruime keus aan restaurantjes om volop te genieten van heerlijk eten. Er is alle gelegenheid om souvenirs te kopen voor u weer terug gaat naar Nederland.

Accommodatie
- Standaard: Inna Sindhu Beach (zie foto's)
- Superieur: Griya Santrian
​- Luxe: Segara Village

Plaats:
Sanur

Vrije dag in Sanur

Dag 13: Vrije dag in Sanur

Een dag om naar eigen inzicht in te vullen. U kunt langs de boulevard wandelen of fietsen. U kunt het museum Le Mayeur bezoeken. Of misschien een dag in het prachtige waterpark Waterbom doorbrengen met lange glijbanen en een rivier om in een band doorheen te dobberen.

Accommodatie
- Standaard: Inna Sindhu Beach (zie foto's)
- Superieur: Griya Santrian
​- Luxe: Segara Village

Plaats:
Sanur

Vertrek vanaf Sanur

Dag 14: Vertrek vanaf Sanur

En dan komt er een einde aan een leuke reis vol actie, cultuur en strand. U heeft ongetwijfeld twee geweldige weken gehad met het hele gezin en gaat met mooie herinneringen - en mooie foto's - weer huiswaarts. We wensen u een goede reis en zien u graag nog een keer!

Plaats:
Sanur
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.048 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Bekijk andere voorbeeldreizen op Bali (7)
Andere reisideeën
Andere reizen in Bali volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten