Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Roadtrip van Melbourne naar Sydney langs de kust

AustraliëRoadtrip van Melbourne naar Sydney langs de kust

Hoogtepunten
Deze kaskraker van een roadtrip neemt u mee langs slaperige kuststadjes, nationale parken vol wilde dieren en lange, eenzame stranden. U begint uw reis in Melbourne, een stad met een spannende mix van stijl, sport, cultuur en culinaire klasse. Dan rijdt u naar het Mornington Peninsula, met kuststadjes, lokale wijngaarden en indrukwekkende restaurants. Op Phillip Island vindt u vriendelijke zeehonden en een dagelijkse pinguinparade bij zonsondergang. Wandel langs het zuidelijkste puntje van Australië in Wilsons Promontory National Park. Spot walvissen in Eden, eet verse oesters in Pambula, geniet van de witte stranden in Jervis Bay en eindig de rit in Sydney, een van de meest geliefde steden op aarde en dankzij de levendige buzz het gehele jaar de ultieme vakantiebestemming. 
Reisideeën aangeraden door
Floris Lokale*r Australië Expert*in
Duur van de reis
13 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.645
Reisprogramma
Aankomst in Melbourne

Dag 1: Aankomst in Melbourne

Welkom in het bruisende Melbourne! Met uw huurauto rijdt u naar uw centraal gelegen locatie. Melbourne biedt een combinatie van gastronomie, kunstgalerijen, karakteristieke mode en een volle sportkalender en is daarom verkozen tot de prettigste stad op aarde om in te wonen. Neem de gratis circle tram, vanwaar u de verborgen plekken en typische straten te voet verder kunt ontdekken.  Accommodatie : Pensione Melbourne (Melbourne)
Plaats:
Melbourne

Ontdek Melbourne

Dag 2: Ontdek Melbourne

Dankzij de parken en fietspaden is Melbourne zeer geschikt voor een fietstour. We nemen u 's ochtends mee op een tocht waarbij u meer leert over de geschiedenis van deze kleurrijke stad. Gebruik uw vrije middag om te genieten van het spectaculaire uitzicht vanaf de Eureka Skydeck 88. Ga shoppen op de markt en eindig de dag met een welverdiende cocktail in een rooftop bar.  Accommodatie : Pensione Melbourne (Melbourne)
Plaats:
Melbourne

Rit naar het Mornington Peninsula

Dag 3: Rit naar het Mornington Peninsula

Uw roadtrip begint! Een goede stop is de buitenwijk St Kilda, waar u langs de palmbomen kunt flaneren over de promenade of een verfrissende duik kunt nemen in de zee. Rijd verder naar het Mornington Pensinsula en stop in Sorrento, hier kunt u dolfijnen spotten! Ontspan in de warmwaterbronnen of rijd gelijk door naar Flinders, een charmant stadje in een spectaculaire omgeving. Ontdek de lokale kunst, bezoek een wijngaard of wandel door de bush.  Optioneel: Dolphin Cruise - geniet van een unieke ervaring en ga zwemmen met de dolfijnen. De speelse dieren zullen u ongetwijfeld aan het lachen maken! (okt - apr) Hot Springs - ontspan volledig in de Peninsula Hot Springs, een prijswinnende verzameling warmwaterbaden met een verbluffend uitzicht. Accommodatie : Hotel BW Brooklands of Mornington (Mornington)

Phillip Island

Dag 4: Phillip Island

Uw volgende bestemming is Cowes op Phillip Island met adembenemende natuurlijke schoonheid en een scala aan activiteiten voor natuurliefhebbers en avonturiers. Waaronder de beroemde Pinguin Parade, dagelijks komen 32,000 pinguïns terug van een dag vissen op zee. Stop onderweg om het Australische platteland te beleven in Warrook Farm of Caldermeade Farm. Op het eiland heeft u toegang tot vier natuurparken, waar u typische Australische dieren, zoals de koala, kunt ontmoeten. Met uitzondering van de Pinguin Parade hebben de toegangsbewijzen een open datum. Accommodatie : Seahorse Motel (Phillip Island)
Plaats:
Phillip Island

Rit naar 'The Prom' National Park

Dag 5: Rit naar 'The Prom' National Park

Klim naar de toppen van de bomen in het Koala Conservation Centre en ontmoet koala's in hun natuurlijke omgeving. Geniet van het uitzicht op de Pyramid Rock Lookout en Cape Woolamai. Tijdens de terugrit kunt u pelikanen spotten. U rijdt vandaag naar Wilsons Promontory NP, het zuidelijkste puntje van Australië, waar u kunt wandelen over verlaten stranden, door eucalyptusbossen en over rotsige bergtoppen.  Accommodatie : Prom Country Lodge (Wilsons Promontory)
Plaats:
Wilsons Promontory National Park

Walvissen spotten in Eden

Dag 6: Walvissen spotten in Eden

Sta vandaag vroeg op voor de langste rit van deze roadtrip, die u naar de Oostkust brengt. Uw bestemming is het stadje Eden, waar u van mei tot november de majestueuze bultrugwalvissen kunt zien migreren. Als u de tijd heeft kunt u onderweg stoppen in het plattelandsstadje Bairnsdale, in Croajingolong NP om door de bush te wandelen, of Green Cape, waar u walvissen kunt spotten. Accommodatie : The Seahorse Inn (Eden)
Plaats:
Bairnsdale

Rit naar Batemans Bay

Dag 7: Rit naar Batemans Bay

Bezoek vanochtend het Killer Whale-museum om de geschiedenis van orka Tom te ontdekken. Vervolg uw roadtrip en maak een stop in Pambula, waar u een combinatie van oude Aboriginalplekken en een prachtig historisch centrum vindt. En u kunt de beroemde oesters proeven! Ga snorkelen in de lagunes van Mimosa Rocks NP of bezoek het oude mijnstadje Mogo. U overnacht in het levendige kustplaatsje Batemans Bay.  Accommodatie : Best Western Sunseeker Motor Inn (Batemans Bay)
Plaats:
Batemans Bay

Parelwitte stranden in Jervis Bay

Dag 8: Parelwitte stranden in Jervis Bay

Een kort ritje langs de ruige kust van Murramarang NP en de meren van South Durras brent u naar Pebbly Beach, waar u kunt zwemmen met de kangoeroes die daar leven. Leer meer over de geschiedenis van de Aboriginals in Ulladulla en eindig de rit in Jervis Bay. Hierna kunt u uitrusten op het paradijselijke Hyams Beach, een prachtig strand waar u Bottlenose Dolphins en in het seizoen ook walvissen kunt spotten. Leuk feitje: Hyams Beach houdt het Guinness wereldrecord voor hat witste strand ter wereld! Accommodatie : Dolphin Shores Hotel (Hyams Beach)
Plaats:
Hyams Beach,Jervis Bay

Vrije dag in Jervis Bay

Dag 9: Vrije dag in Jervis Bay

Kom helemaal tot rust op een van de witte stranden in de omgeving. Ga zwemmen en snorkelen in het kraakheldere water van de stille baai, maar houd uw ogen open, u kunt hier geweldige dieren spotten, zoals zeehonden, pinguïns en zeedraken en u kunt dolfijnen zien spelen bij de kustlijn! Boek een cruise om de zeedieren van dichtbij te bekijken. Of kies ervoor om de bush te verkennen op een van de wandelpaden in Booderee NP, hier kunt u ook meer leren over de Aboriginalcultuur. Accommodatie : Dolphin Shores Hotel (Hyams Beach)
Plaats:
Jervis Bay

Rit naar Sydney

Dag 10: Rit naar Sydney

Uw eerste stop is in Berry, een historisch stadje met geweldige cafés, restaurants en markten. Rijd door de Kangaroo Valley naar de studentenstad Wollongong en bezoek de Boeddhistische Nan Tien-tempel. Rijd verder langs de kust en geniet van het uitzicht op de oceaan. Via de spectaculaire Sea Cliff Bridge komt u aan in Sydney, waar u uw huurauto afgeeft op de luchthaven. Een taxi brengt u naar uw hotel.  Accommodatie : Arts (Sydney)
Plaats:
Sydney

Ontdek Sydney

Dag 11: Ontdek Sydney

Welk seizoen het ook is, in Sydney is altijd wat te beleven! Ontdek de stranden, tuinen, restaurants en markten van de stad. Vanaf uw hotel kunt u wandelen naar de hoogtepunten: Hyde Park, de botanische tuinen, China Town, The Rocks en natuurlijk de Sydney Harbour Bridge en Opera House. Bezoek het levendige Darling Harbour of neem de pont naar het stijlvolle Manly voor een prachtig uitzicht op de stad.  Optioneel: Sidecar Experience - bekijk dezelfde 'Greatest Hits' van Sidney op een wel heel bijzondere manier, namelijk in een zijspan. Harbour Bridge Climb - houdt u van spanning? Beklim dan de wereldberoemde brug of ga op een speedboot door de haven! Accommodatie : Arts (Sydney)
Plaats:
Sydney

Bondi Beach en kustwandeling

Dag 12: Bondi Beach en kustwandeling

Neem de bus naar het iconische Bondi Beach. Vanaf daar kunt u een wandeling langs de schilderachtige kliffen naar Cogee Beach maken. 's Middags kunt u op eigen gelegenheid de stad verder ontdekken of een tour boeken. We kunnen u de hoogtepunten van Sydney laten beleven in een zijspan, avonturiers kunnen de beroemde Bridge Climb proberen en sportievelingen kunnen de golven testen tijdens een surfles.  Optioneel: Bondi Beach Surf Lesson - U kunt het beroemdste strand van Australië niet verlaten zonder gesurft te hebben. In een kleine groep leert u aan het iconische strand alle tips & tricks. Lukt het om al op te staan? (2 uur) Accommodatie : Arts (Sydney)
Plaats:
Sydney

Vertrek vanuit Sydney

Dag 13: Vertrek vanuit Sydney

Na een roadtrip van 13 dagen vol zon, zee, strand en avontuur zit uw reis er vandaag op. U zult ongetwijfeld met een schat aan fijne herinneringen deze wereldstad verlaten. We wensen u een goede terugreis of veel plezier als u in Australië verder reist en zien u graag snel weer terug!
Plaats:
Sydney
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.645 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Australië volgens uw wensen