Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Een autorondreis langs de Great Ocean Road

AustraliëEen autorondreis langs de Great Ocean Road

Hoogtepunten
Beleef een van de mooiste panoramische routes op aarde langs de Zuidwest kust van Victoria. Uw reis begint in Melbourne, waar een combinatie van culinaire topklasse, kunstgalerijen, mode en een volle sportagenda ervoor gezorgd hebben dat deze stad verkozen is tot de prettigste plek ter wereld om te wonen. De Great Ocean Road brengt u langs de iconische surfspots van Torquay en Bells Beach, de toerische trekpleister Apollo Bay en de prachtige Twelve Apostles. Wandel langs watervallen en door weelderige bossen in Otway National Park en spot walvissen in het historische dorpje Warrnambool. Verder landinwaarts kunt u meer leren over de geschiedenis van de Aboriginals in de Grampians en over de goudkoorts in Ballarat. 
Reisideeën aangeraden door
Floris Lokale*r Australië Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 770
Reisprogramma
Aankomst in Melbourne

Dag 1: Aankomst in Melbourne

Welkom in het levendige Melbourne! Op de luchthaven haalt u uw huurauto op om naar uw centraal gelegen accommodatie te rijden. U kunt de rest van de dag naar eigen wens invullen. Spring op de gratis circle tram om de stad te ontdekken. U kunt dineren in een toprestaurants, een van de vele musea of kunstgalerijen bezoeken, een sportevenement bijwonen of gewoon heerlijk door de stad wandelen om de unieke sfeer van Melbourne op te snuiven. Accommodatie : Pensione Melbourne (Melbourne)
Plaats:
Melbourne

Fietstocht en vrije dag in Melbourne

Dag 2: Fietstocht en vrije dag in Melbourne

Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van Melbourne tijdens een informatieve fietstour over de fietspaden en door de parken van de stad. Een aanrader voor uw vrije middag is Eureka Skydeck 88, vanaf het hoogste uitzichtpunt van het Zuidelijk Halfrond heeft u een adembenemend uitzicht. Ga shoppen op de Queen Victoria's Markets en eindig de dag met een cocktail in een van de vele rooftop bars. Accommodatie : Pensione Melbourne (Melbourne)
Plaats:
Melbourne

Van Torquay naar Apollo Bay

Dag 3: Van Torquay naar Apollo Bay

Uw avontuur op de Great Ocean Road begint met een rit naar het officiële beginpunt in Torquay. Dit surferstadje is ook zeker een stop waard, beleef de relaxte surfcultuur en neem een kijkje op Bells Beach met golven van wel 5 meter! Rijd verder naar Erskine Falls, een indrukwekkende waterval van 30 meter. U eindigt de dag in de kustplaats Apollo Bay, waar u kunt smullen van versgevangen zeevruchten. Accommodatie : Apollo Bay Waterfront Motor Inn (Apollo Bay)
Plaats:
Apollo Bay

Bezoek Twelve Apostels

Dag 4: Bezoek Twelve Apostels

Maak 's ochtends een bushwalk door Great Otway NP om het eeuwenoude regenwoud en spectaculaire watervallen te ontdekken. U rijdt dan verder naar de Twelve Apostels, een groep ruige kalkstenen torens die ooit met de kust verbonden waren. Op dit moment zijn er nog acht torens over. Wandel rond om de prachtige omgeving in u op te nemen. Het is ook mogelijk om Loch Ard al wandelend te ontdekken. Eindig de dag in het historische plattelandsplaatsje Warrnambool waar u een prachtig uitzicht heeft over de diepblauwe oceaan en kunt genieten in een geweldige visrestaurants. Accommodatie : Comfort Inn Western (Warrnambool)
Plaats:
Warrnambool

Rondleiding door Tower Hill Reserve

Dag 5: Rondleiding door Tower Hill Reserve

U stopt in Tower Hill Reserve, waar u tijdens een begeleide wandeling de koala's, emoes, kangoeroes en watervogels ontmoet die hier vrij rondlopen. En u leert meer over de Aboriginalgeschiedenis. Het reservaat ligt in de krater van een vulkaan die 30,000 jaar geleden is uitgestorven. U rijdt naar Halls Gap, gelegen tussen de Wonderland en de Mount William bergketens en de toegangspoort voor Grampians NP. Accommodatie : The Grampians Motel (Halls Gap)
Plaats:
Halls Gap

Ontdek de Grampians

Dag 6: Ontdek de Grampians

De adembenemende landschappen van de Grampians zijn onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van de Aboriginals. Ga op trektocht of boek een of kanotocht op Lake Bellfield en Lake Wartook om de wilde dieren van dichtbij te bekijken. Leer meer over de inheemse bevolking in het Brambuk Cultural Centre en bekijk de rotstekeningen verspreid in het stadje. En mis vooral de wandeling naar The Pinnacle niet! Optioneel: Grampians Canoe - Op uw kano kunt u heerlijk genieten van de rust en de prachtige landschappen. De tour wordt begeleid door professionele gidsen met een passie voor de omgeving. Misschien spot u zelfs wel wilde dieren! Accommodatie : The Grampians Motel (Halls Gap)

Ballarat en vertrek vanaf Melbourne

Dag 7: Ballarat en vertrek vanaf Melbourne

De laatste etappe brengt u naar Ballarat, in het hart van de goudvelden van Victoria. Ontdek de elegante lanen en klassieke publieke gebouwen die stammen uit de tijd van de goudkoorts en herbeleef de geschiedenis in het levende museum Sovereign Hill. Rijd hierna terug naar Melbourne om uw huurauto af te leveren. We hopen dat u heeft genoten van de prachtige rit langs de kust!
Plaats:
Ballarat,Melbourne
Praktische informatie
Budget vanaf€ 770 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Australië volgens uw wensen