Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Roadtrip langs de Indische Oceaan

AustraliëRoadtrip langs de Indische Oceaan

Avontuur
Tijdens deze spectaculaire reis langs de Koraalkust, de Westkust van Australië, ontdekt u de hoogwaardige wijnregio, parelwitte stranden, koraalrif, slaperige vissersdorpjes en ruige nationale parken. Proef verse rivierkreeft in Geraldton en tropisch fruit om van te watertanden in Carnarvon. Ontmoet de dolfijnen van Monkey Mia en spot walvissen, mantaroggen, schildpadden, haaien en zeekoeien in het Werelderfgoedgebied van Shark Bay, met als absolute hoogtepunt zwemmen met de enorme walvishaai op Ningaloo Reef! Zie hoe de veldbloemen in het seizoen de hele kust kleuren, van de Cape Range tot aan de klippen en kloven van Kalbarri National Park. 
Reisideeën aangeraden door
Floris Lokale*r Australië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.845
Reisprogramma
Aankomst in Perth

Dag 1: Aankomst in Perth

Welkom in West Australia! Rijd met uw huurauto naar uw centraal gelegen accommodatie en besteed de rest van de dag volledig naar wens. In Perth komen idyllische stranden en panoramische parken samen met een bruisend centrum vol bars, creatieve restaurants en georganiseerde straatkunst. U hoeft zich hier geen minuut te vervelen! Accommodatie : ​Pensione Hotel Perth (Perth)
Plaats:
Perth

Vrije dag in Perth

Dag 2: Vrije dag in Perth

King's Park is een van de grootste stadsparken ter wereld en toch ligt het in het hart van Perth. U heeft hier een spectaculair uitzicht over het centrum. Bezoek de levendige wijk Leederville met zijn bonte verzameling aan boetiekjes en cafés, eet en drink in de fantastische bars en restaurants van Mount Lawley en rijd naar havenstad Fremantle met de beroemde Little Creatures-brouwerij.  Accommodatie : ​Pensione Hotel Perth (Perth)
Plaats:
Perth

Bezoek Rottnest Island

Dag 3: Bezoek Rottnest Island

We nemen u vandaag mee naar Rottnest Island, met zijn 63 stranden de ideale locatie voor watersport. Ga zwemmen, duiken, surfen, vissen of snorkelen. Ontmoet hier het meest blije en fotogenieke diertje op aarde, de Guokka. De beste manier om het eiland te ontdekken is per fiets, de huur is bij de tour inbegrepen. Rijd rond op dit prachtige eiland en vergeet niet te stoppen voor een Guokka-selfie! Accommodatie : ​Pensione Hotel Perth (Perth)
Plaats:
Perth,Rottnest

Wijnregio Margaret River

Dag 4: Wijnregio Margaret River

Ontdek de verborgen landschappen en uitzichten van de hoogstaande Australische wijnregio Margaret River. Ontdek zelf waarom deze regio wereldwijd bekend is! Met meer dan 120 wijngaarden en proefkelders zijn er voldoende mogelijkheden om uw smaakpapillen te testen. Daarnaast vindt u hier prachtige surfstranden, avontuurlijke mountainbikepaden en kunt u kajakken.  Accommodatie : Vintages Accommodation Hotel (Margaret River)
Plaats:
Margaret River

Ontdek de omgeving van Margaret River

Dag 5: Ontdek de omgeving van Margaret River

De Cape Leeuwin vuurtoren is de hoogste in het land. Hier ontmoeten de Indische en de Zuidelijke Oceaan elkaar en het panoramische Surfers Point is de perfecte plek om van mei tot september walvissen te spotten. Ontdek de schoonheid van de grotten in de omgeving of ga hiken rond Cape Naturaliste. Mis de steiger van Busselton niet, waar u 8 meter diep in een observatorium het onderwaterleven kunt bewonderen! ​Optioneel: Live the Lifestyle Tour - deze persoonlijke en unieke tour combineert het beste van de regio! Kajak op de spectaculaire Blackwood rivier, mountainbike in het mooie Boranup Forest en bezoek een wijngaard of brouwerij. Inclusief picknicklunch op een schitterende locatie. Accommodatie : Vintages Accommodation Hotel (Margaret River)
Plaats:
Margaret River

Pinakels van Nambung Park

Dag 6: Pinakels van Nambung Park

Maak een stop om te zwemmen in het prachtige Preston Beach. Vanaf hier is het nog vier uur naar het kalme vissersdorpje Cervantes. Hier kunt u de pinakels in Nambung National Park bewonderen, waar een pad u langs de eeuwenoude kalkstenen rotspunten leidt. De duizenden pinakels geven het landschap een vreemde buitenaardse sfeer en bij zonsondergang komen de kleuren pas echt tot leven! Accommodatie : Pinnacles Edge Resort (Cervantes)
Plaats:
Cervantes,Nambung National Park

Rit naar Monkey Mia

Dag 7: Rit naar Monkey Mia

Bezoek het erfgoedstadje Greenough Hamlet en verbaas u over de gebogen eucalyptusbomen en de ruïnes van huizen, kerken en scholen. Stop in Geraldton om te zwemmen en eet lokale rivierkreeft voor lunch. Bezoek de HMAS Sydney Memorial, waar u een uitzicht heeft op de zee die het leven nam van 645 zeemannen en eindig de rit in Monkey Mia, een wildreservaat voor dolfijnen.  Optioneel: Didgeridoo Dreaming Night Tour - door de typisch Australische klanken van de didgeridoo bij het kampvuur waant u zich in andere tijden. Leer het instrument bespelen, kook als een aboriginal op het vuur en luister naar de Dreamtime Stories. (minimaal 4 personen) Accommodatie : Monkey Mia Dolphin Resort (Monkey Mia)
Plaats:
Monkey Mia Reserve

Ontmoet de dolfijnen van Monkey Mia

Dag 8: Ontmoet de dolfijnen van Monkey Mia

Monkey Mia is beroemd omdat wilde tuimelaars hier jarenlang gevoerd werden door vissers, tegenwoordig zwemmen ze naar de kust en hebben ze contact met mensen. U kunt ze voeren of met ze zwemmen. Naast dolfijnen zijn hier ook walvissen, mantaroggen, schildpadden, haaien en zeekoeien. Doe een tour in een kajak of een boot met glazen bodem of ga snorkelen of duiken om ze van dichtbij te bekijken! Optioneel: Kayak & Wildlife Adventure - kajak door de helderblauwe baaien van Shark Bay en spot schildpadden, roggen, haaien en verschillende vogels. U kunt ook zwemmen, wandelen en snorkelen tijdens deze tour. Accommodatie : Monkey Mia Dolphin Resort (Monkey Mia)
Plaats:
Monkey Mia Reserve

Rit naar Exmouth

Dag 9: Rit naar Exmouth

U rijdt verder naar Carnarvon, dat omringd is door banaan-, mango- en papajaplantages. Koop vers fruit op de markt, wandel langs de palmbomen bij Fascine en eet vers gevangen garnalen op het strand. U rijdt verder naar Exmouth, dat tussen de rode klippen van Cape Range NP en de turquoise zee van Ningaloo Marine Park ligt. Het koraalrif is hier adembenemend en thuis voor allerlei zeedieren.  Accommodatie : Mantarays Ningaloo Beach Resort (Exmouth)
Plaats:
Exmouth,Carnarvon,Ningaloo Reef

Ontdek het Ningaloo Reef

Dag 10: Ontdek het Ningaloo Reef

Slechts een paar meter van de kust ziet u de tropische vissen en het kleurrijke koraal van Ningaloo Reef. Ga snorkelen of bewonder de magische onderwaterwereld vanuit een boot met een glazen bodem. Ga mee op een vissersboot, kajak tussen dolfijnen, schildpadden en zeekoeien of ga hiken via een van de vele wandelpaden langs canyons, door weelderige bossen of door een netwerk van grotten en tunnels. Accommodatie : Mantarays Ningaloo Beach Resort (Exmouth)
Plaats:
Exmouth,Ningaloo Reef

Optioneel: zwemmen met walvishaaien

Dag 11: Optioneel: zwemmen met walvishaaien

Er zijn wel 500 soorten tropische vissen in het Ningaloo Marine Park, maar van één gaat het hart in het bijzonder sneller kloppen: de gigantische, maar ongevaarlijke walvishaai.  Optioneel (alleen voor fitte en avontuurlijke reizigers): Whale Shark Swimming Tour - zwem met dit fascinerende dier. Om de gestipte huid van zo dichtbij te zien schitteren in het zonlicht is werkelijk een onvergetelijke ervaring! (15 maart - 15 september) Whale Swimming Tour - of ga zwemmen met een andere gigant, de bultrug walvis! En geniet ondertussen ook van het Ningaloo Reef. (1 augustus - eind oktober) Accommodatie : Mantarays Ningaloo Beach Resort (Exmouth)
Plaats:
Exmouth,Ningaloo Reef

Rit naar Kalbarri

Dag 12: Rit naar Kalbarri

Ontbijt vroeg en maak u klaar voor een 8-uur durende rit naar het zuiden, naar het dorpje Kalbarri. Deze plek is beroemd om zijn verbluffende ruige decor en het is een hotspot voor vissers, surfers en kajakkers. De Murchison River mondt hier uit in de Indische Oceaan, wat zorgt voor een opvallend contrast van diepe rivierkloven en beschermde baaien om in te zwemmen.  Accommodatie : Kalbarri Seafront Villas (Kalbarri)
Plaats:
Kalbarri

Ontdek Kalbarri National Park

Dag 13: Ontdek Kalbarri National Park

Kom rustig bij van de lange rit, terwijl u het nabijgelegen Kalbarri National Park ontdekt. Het park heeft voortreffelijke wandelpaden en abseilmogelijkheden. Ga zwemmen of surfen of bekijk hoe de pelikanen gevoed worden. In de wintermaanden kunt u in de baai dolfijnen zien spelen en walvissen met hun jongen zien migreren. Kijk uit naar zeeleeuwen of bezoek het broedcentrum voor papegaaien. Optioneel: Kano in de Kliffen - rijd in een 4x4 naar Natures Window en de Z-Bend en peddel dan door miljoenen jaren oude kliffen die alleen per kajak te bezoeken zijn.  Accommodatie : Kalbarri Seafront Villas (Kalbarri)
Plaats:
Kalbarri

Rit naar Perth

Dag 14: Rit naar Perth

Neem 's ochtends een verfrissende duik in de Kalbarri Blue Holes, waar u fantastisch kunt snorkelen. Daarna rijdt u terug naar Perth. Onderweg kunt u lunchen in Port Denison of in het stadje Leeman, waar men rivierkreeft vist. Als u energie over hebt kunt u hier een wandeling maken door kleurrijke velden vol bloemen.  Accommodatie : ​Pensione Hotel Perth (Perth)
Plaats:
Perth

Vertrek vanaf Perth

Dag 15: Vertrek vanaf Perth

Uw reis langs de indrukwekkende Westkust van Australië zit er vandaag op. U zult ongetwijfeld overdonderd zijn door de prachtige landschappen en de grote variatie aan wilde (zee)dieren die u heeft gezien. We wensen u een goede reis naar huis of veel plezier op een aansluitende reis en zien u graag snel weer terug!
Plaats:
Perth
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.845 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Australië volgens uw wensen