Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Roadtrip langs Magische Stranden, een Tropisch Regenwoud en het Rif

AustraliëRoadtrip langs Magische Stranden, een Tropisch Regenwoud en het Rif

Hoogtepunten
Beleef de mooiste bezienswaardigheden aan de kust van Queensland. Deze reis neemt u vanaf het wereldse Brisbane mee naar Nationale Parken, het regenwoud, ongerepte tropische eilanden en het Great Barrier Reef. U bezoekt het grootste zandeiland op aarde, ontdekt de Whitsunday Islands per speedboot en gaat snorkelen in 's werelds grootste koraalrif. De levendige kleuren, geuren en geluiden van de fantastische kust zullen u nog lang bijblijven, ook na uw aankomst in Cairns, de toegangspoort naar het tropische noorden van Queensland. 
Reisideeën aangeraden door
Floris Lokale*r Australië Expert*in
Duur van de reis
15 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.775
Reisprogramma
Aankomst in Brisbane

Dag 1: Aankomst in Brisbane

Welkom in 'Brissy', zoals de lokale bevolking Brisbane noemt. Bij aankomst op de luchthaven pikt u uw huurauto op en rijdt u naar uw centraal gelegen accommodatie. U kunt de stijlvolle en zonnige hoofdstad van Queensland het beste te voet bewonderen. Beleef de kunstgalerieën, muziek en het goede eten in hippe restaurants. Of rust heerlijk uit in een van de parken of op het unieke stadsstrand. Accommodatie : George Williams Hotel (Brisbane)
Plaats:
Brisbane

Rit naar Noosa

Dag 2: Rit naar Noosa

Klaar voor de eerste rit! Vandaag rijdt u naar Noosa aan de Sunshine Coast. Stop onderweg bij de Australia Zoo in Beerwah, voormalig thuis van de beroemde Crocodile Hunter, Steve Irwin. Noosa ligt midden tussen de prachtigste stranden, meren en nationale parken en ook voor de avonturiers is er genoeg te doen! Bent u op zoek naar ontspanning, ga dan naar de spa, een van de golfbanen of ga winkelen.  Accommodatie : Noosa Sun Motel (Sunshine Coast)
Plaats:
Noosa

Vrije dag in Noosa

Dag 3: Vrije dag in Noosa

Neem op uw vrije dag surflessen of ga stand-up paddleboarden, zeil door de prachtige Laguna Bay, kajak in de Noosa Everglades of geniet van de zonsondergang tijdens een sunset cruise of aan boord van de RiverCat, de veerpont. Van juli tot oktober komen hier duizenden bultrugwalvissen langs, mis dit vooral niet! En houdt u van shoppen? Bezoek dan de Eumundi Markt met meer dan 500 verschillende kramen vol kunst, handwerk, mode en souvenirs, gemaakt door lokale ontwerpers.  Optioneel: Zwemmen met walvissen (seizoensgebonden) - zwemmen met deze indrukwekkende dieren is een unieke en onvergetelijke ervaring, volgens sommigen zelfs 'life changing'! Accommodatie : Noosa Sun Motel (Sunshine Coast)
Plaats:
Noosa

Hervey Bay en Rainbow Beach

Dag 4: Hervey Bay en Rainbow Beach

Onderweg naar Hervey Bay rijdt u door het goudzoekersdorpje Gympie en de oudste provinciale stad in Queensland, Maryborough. Een kleine omweg brengt u naar Rainbow Beach met zijn maanachtige landschap dat zeker de extra kilometers waard is! Hervey Bay is een kuststadje met een prettig subtropisch klimaat. Gebruik de middag voor een mooie wandeling of fietstocht langs de Esplanade met prachtige uitzichten. Misschien spot u zelfs een walvis in het heldere water! Accommodatie : Hervey Bay Colonial Lodge (Hervey Bay)
Plaats:
Nomads Hervey Bay

Tour op Fraser Island

Dag 5: Tour op Fraser Island

Vandaag maakt u een tour op het grootste zandeiland ter wereld, Fraser Island. Hoogtepunten zijn het paradijselijke strand van Lake McKenzie, de zoetwaterschildpadden, het ongerepte Seventy-Five Mile Beach, Eli Creek en het scheepswrak van Maheno. U wandelt naar een fantastisch uitzichtpunt waar u in natuurlijke rotsbaden kunt zwemmen. Optioneel: Lady Elliot Island dagtrip - dit unieke eiland heeft een unieke ligging binnen het meest zuivere gedeelte van het Reef. U ziet dit prachtige eiland vanuit de lucht en vanuit het water. Maaltijden: Inclusief lunch Accommodatie : Hervey Bay Colonial Lodge (Hervey Bay)

Rit naar Rockhampton

Dag 6: Rit naar Rockhampton

Spot kangoeroes in Woodgate Beach op weg naar Bundaberg, een historisch suikerriet stadje met stijlvolle koloniale gebouwen. Zie zeeschildpadden nestelen op het Mon Repos strand. Reis door naar het kustdorpje 1770, vernoemd naar het jaar dat het door Kapitein Cook ontdekt werd. Uw bestemming is Rockhampton, waar u de botanic gardens kunt bezoeken of kunt snorkelen in het nabijgelegen Yeppoon. Rockhampton staat bekend als de biefstuk-hoofdstad van Australië, dat moet u natuurlijk testen in een van de vele steakhouses! Accommodatie : Coffee House Apartment Motel (Rockhampton)
Plaats:
Rockhampton,Bundaberg

Rit naar Airlie Beach

Dag 7: Rit naar Airlie Beach

Bezoek de Capricorn Caves, spectaculaire bovengrondse kalksteengrotten. Aan de kust is het charmante Yeppoon een goede stop voor koffie. Rijd verder naar Mackay voor een lunch in de haven en ga wandelen of zwemmen op het strand. Een uur noordwaarts ligt Cape Hillsborough Park, thuis voor typisch Australische dieren als possums, kangoeroes, wilde kalkoenen en mierenegels. U overnacht in Airlie Beach, toegangspoort voor de Whitsundays. Accommodatie : Colonial Palms Motor Inn (Airlie Beach)
Plaats:
Airlie Beach,Mackay

Boottocht Whitsundays

Dag 8: Boottocht Whitsundays

We nemen u vandaag met een speedboot mee naar Whitsundays NP met zijn 74 tropische eilanden. We bezoeken beide kanten van het adembenemende Whitehaven Beach en wandelen naar het spectaculaire uitzichtpunt. U kunt 's middags naar hartenlust snorkelen tussen het indrukwekkende koraal en de vele kleurrijke vissen. Met een beetje geluk ziet u hier schildpadden. Geniet van deze adembenemde omgeving! ​Maaltijden: inclusief lunch Accommodatie : Colonial Palms Motor Inn (Airlie Beach)
Plaats:
Whitsundays,Whitehaven Beach

Rit naar Mission Beach

Dag 9: Rit naar Mission Beach

Reis verder naar het noorden door mangoboomgaarden en suikerrietvelden. Onderweg kunt u zwemmen in het prachtige Horseshoe Bay of het Billabong Sanctuary bezoeken. Stop in Townsville voor een wandeling langs de boulevard of maak een omweg om de Tyto Wetlands of de Wallaman Falls te ontdekken. U overnacht in Mission Beach, ideaal gelegen tussen het regenwoud en het Great Barrier Reef. Accommodatie : Sanctuary Retreat (Mission Beach)
Plaats:
Mission Beach

Ontdek de omgeving van Mission Beach

Dag 10: Ontdek de omgeving van Mission Beach

Vanuit het rustige kuststadje Mission Beach kunt u de twee aangrenzende Werelderfgoedgebieden ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld een van de eilanden op het Great Barrier Reef; Dunk, Bedarra of Hinchinbrook. Of maak een tocht door het Wet Tropics regenwoud. Deze combinatie van wilde natuur en ongerepte kust vindt u nergens anders op aarde! Accommodatie : Sanctuary Retreat (Mission Beach)
Plaats:
Mission Beach

Mission Beach

Dag 11: Mission Beach

Duik in de levendige wereld van kunst, eten en cultuur. In Mission Beach zijn geen winkelketens of verkeerslichten, u zult hier helemaal tot rust komen en genieten van het simpele leven.  Optioneel: Tully River White Water Rafting - deze tour is voor echte waaghalzen! De Tully river is de beste raftlocatie in het land en heeft level 3 en 4 stroomversnellingen die door het World Heritage oerwoud bulderen.  Accommodatie : Sanctuary Retreat (Mission Beach)
Plaats:
Mission Beach

Rit naar Cairns

Dag 12: Rit naar Cairns

Dit is de laatste etappe van uw roadtrip, u rijdt vandaag naar de ontspannen stad Cairns. Bekijk onderweg de Chinese tempel en art deco gebouwen in Innisfail of stop bij de spectaculaire watervallen in Wooroonooran National Park. Op de Mamu Canopy Walk loopt u over een wandelbrug langs de toppen van het regenwoud en heeft u en spectaculair uitzicht van grote hoogte.  Accommodatie : Ibis Styles Cairns (Cairns)
Plaats:
Cairns

Vrije dag in Cairns

Dag 13: Vrije dag in Cairns

Cairns is de toegangspoort voor het tropische noorden van Queensland. Het is een ontspannen stad en in de omgeving is erg veel te beleven. Vergeet vooral niet het bruisende centrum te ontdekken. U vindt hier fantastische café's, levendige markten en een overvloed aan prachtige stranden. Geniet van de zon bij het zwembad van uw resort of ga erop uit om deze tropische oase beter te leren kennen. Optioneel: Kurunda Village - bezoek met de Scenic Railway het pittoreske Kurunda Resort, dat middenin het World Herige regenwoud ligt. U kunt hier wandelen, een kunstgalerij bezoeken en met koala's knuffelen. Accommodatie : Ibis Styles Cairns (Cairns)
Plaats:
Cairns

Great Barrier Reef Tour

Dag 14: Great Barrier Reef Tour

En natuurlijk kunt u Australië niet verlaten zonder het grootste koraalrif in de wereld, het Great Barrier Reef, te hebben bezocht! We nemen u vandaag met een moderne catamaran mee naar weinig bezochte plekken aan de rand van het rif. U kunt hier snorkelen met schildpadden en kleurrijke vissen en de variatie aan koraal is werkelijk fantastisch! Geniet van een prachtige dag op deze unieke locatie! ​Maaltijden: inclusief lunch Accommodatie : Ibis Styles Cairns (Cairns)
Plaats:
Cairns

Vertrek vanaf Cairns

Dag 15: Vertrek vanaf Cairns

Dit is helaas alweer de laatste dag van uw reis in de Sunshine State van Australië. U zult ongetwijfeld een schat aan nieuwe ervaringen hebben opgedaan en vele mooie herinneringen rijker zijn. Genoeg om van na te genieten tijdens de vlucht naar huis. We wensen u een goede reis en zien u graag terug!
Plaats:
Cairns
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.775 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Australië volgens uw wensen