Hoogtepunten van het noorden tot aan Patagonië

ArgentiniëHoogtepunten van het noorden tot aan Patagonië

Klassiekers

Wilt u van noord tot zuid de allermooiste plekken van Argentinië ontdekken? Dan is deze route echt iets voor u. We nemen u mee naar bruisend Buenos Aires, waar u ziet hoe het eraan toegaat in de tangocafé's, de Milonga's en naar de meest zuidelijke stad op aarde, Ushuaia. Verder maakt u spectaculaire wandelingen, schilderachtige boottochten en beleeft u nog veel meer spannende activiteiten tijdens deze bijzondere reis.

De rondreis in één oogopslag
  • BergenBergen
  • PlattelandPlatteland
  • StadStad
  • Culturele bezienswaardighedenCulturele bezienswaardigheden
  • HikingHiking
Reisideeën aangeraden door
Hervé Lokale*r Argentinië Expert*in
Duur van de reis
14 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.930
Reisprogramma
Welkom in Argentinië

Dag 1: Welkom in Argentinië

Na aankomst op de internationale luchthaven Ezeiza neemt u een privétransfer naar het hotel. Maak alvast een ontspannen wandeling door de stad en doe de eerste indrukken op. Een aanrader is de wijk Palermo met zijn pittoreske straatjes, chique restaurants en hippe bars.

Plaats:
Buenos Aires

Stadstour en een avonje Milonga

Dag 2: Stadstour en een avonje Milonga

Onze Engelstalige gids haalt u op voor een wandeling door de pittoreske straatjes van Caminito in La Boca en de regeringswijk. 's Middags kunt u ook nog door de stad wandelen en 's avonds ontdek u het Argentijnse nachtleven. Bekijk de legendarische dans van de inwoners van Buenos Aires, de Porteños. Natuurlijk neemt u ook deel aan een tangodansles.

​Ontbijt

Plaats:
Buenos Aires

Vlucht naar El Calafate

Dag 3: Vlucht naar El Calafate

Vandaag vliegt u naar El Calafate, de regio van de gletsjers. Zodra u landt, ziet u het turkooise meer Argentina liggen. Aan de zuidkant ligt de ingang van het Nationale Park Los Glaciares, met de gletsjer Perito Moreno en de indrukwekkende Mount Fitz Roy. Nadat u bent ingecheckt in uw gezellige posada, wordt u in een jeep door uw gids opgehaald voor een bijzonder diner in een grot met prehistorische muurschilderingen.

Ontbijt

Plaats:
El Calafate

Trekking op de Perito Moreno-gletsjer

Dag 4: Trekking op de Perito Moreno-gletsjer

Maak u klaar voor een uniek en spannend avontuur in zuidelijk Patagonië. Vandaag wandelt u over de enorme ijzige Perito Moreno gletsjer.  Uitgerust met stijgijzers wandelt u over het ijs. Natuurlijk doet u dit onder begeleiding van een gids die gespecialiseerd is in gletsjers. Die zal u alles zal vertellen over de flora en fauna. Aan het eind van de wandeling wandelt u door het Magellan loofbos naar een plek waar u een blik kunt werpen op de indrukwekkende zijkant van de gletsjer.

Ontbijt

Plaats:
El Calafate

Verder naar El Chaltén

Dag 5: Verder naar El Chaltén

U vertrekt 's ochtends voor een rit van 3 uur door de Patagonische Steppe en komt aan in El Chaltén. Deze ongerepte plek is een waar wandelparadijs. Uw hotel ligt aan de rivier De las Vueltas en vanaf daar kunt u dagwandelingen maken naar Fitz Roy, Torre, Saint-Exupery (berg) of een van de vele omliggende meren of rivieren.

​Ontbijt

Plaats:
El Chaltén

Vrije dag in El Chaltén

Dag 6: Vrije dag in El Chaltén

U heeft nog een dag om te wandelen. Een aanrader is de hike naar Laguna de los Tres. Dit is de populairste wandeling voor mensen die van hiken en klimmen houden. Het is een zware wandeling van zo'n 4 uur in elke richting, vooral voor het laatste deel is een goede fysieke conditie nodig. Het pad is makkelijk te vinden en de uitzichten zijn geweldig. De hangende Piedras Blancas gletsjer en de Capri Lagoon zijn twee prachtige uitzichten.

Moeilijkheidsgraad: gemiddeld, behalve het laatste stuk naar het uitzichtpunt Laguna de los Tres, een klim van ongeveer 400 meter. Dit stuk kost ongeveer een uur inspanning, maar het adembenemende uitzicht is het waard!

​Ontbijt

Plaats:
El Chaltén

Naar het einde van de wereld: Ushuaia

Dag 7: Naar het einde van de wereld: Ushuaia

Vandaag gaat u naar het zuidelijkste puntje van Vuurland, dit is het einde van de wereld! U neemt de lokale bus die u in 3 uur van El Chaltén naar de luchthaven van El Calafate brengt en vliegt dan naar Ushuaia. Een transfer brengt u naar het hotel. U heeft de rest vrije tijd om de stad te bezoeken. Wij raden u aan een wandeling te maken langs de oude koloniale huizen en het Museum van het Einde van de Wereld en het Maritiem Museum in het oude detentiecentrum van Ushuaia te bezoeken.

​Ontbijt

Plaats:
Ushuaia

Nationaal Park Tierra del Fuego en varen op het Beagle kanaal

Dag 8: Nationaal Park Tierra del Fuego en varen op het Beagle kanaal

Vanochtend maakt u een adembenemende tocht door het Nationaal Park Tierra del Fuego. In het enige nationale park van Argentinië dat zowel de kust, de bossen als de bergen omvat, is afwisseling gegarandeerd. In de namiddag vaart u met een jacht via de Ushuaia-zeebrug naar het Beagle-kanaal. Tijdens de cruise heeft u een panoramisch uitzicht over de stad. Het schip vaart naar de eilanden van de zeeleeuwen en de aalscholvers en u ziet de vuurtoren van Les Eclaireurs. Daarna vaart u terug naar de pier om de unieke zuidelijkste stad ter wereld verder te ontdekken. 

Ontbijt

Plaats:
Ushuaia

Vlucht naar het Escondido meer en Tolhuin

Dag 9: Vlucht naar het Escondido meer en Tolhuin

Na het ontbijt haalt een transfer u op bij het hotel op voor een nieuw avontuur. Vandaag bezoekt u het Escondido-meer, omgeven door bergen, en Tolhuin, een klein stadje. Tolhuin betekent "als een hart" in de taal van de inheemse bevolking van Patagonië. En u gaat zien waarom... Tegen de middag rijdt u naar de Atlantische Oceaan en Kaap San Pablo. Op dit punt vindt u een geïsoleerde berg met een verlaten vuurtoren. Daar ziet u het schip Desdemona, dat er al 40 jaar verlaten bij ligt. Later rijdt u naar Estancia Rolito, een charmante schapenboerderij.

​Ontbijt / Lunch

Plaats:
Escondido,Tolhuin

UNESCO natuurerfgoed Iguazu

Dag 10: UNESCO natuurerfgoed Iguazu

Een privé-transfer brengt u naar de luchthaven van Ushuaia voor uw binnenlandse vlucht naar Puerto Iguazu, met een tussenstop in Buenos Aires. Daar wordt u naar uw hotel gebracht. Afhankelijk van uw aankomsttijd raden wij u aan een bezoek te brengen aan het dierenasiel Güra Oga, een dierenkliniek en revalidatiecentrum voor gewonde wilde dieren. Of u kunt de kolibrie-volière ontdekken: El jardin de los picaflores. Als u in kunst geïnteresseerd bent, is het drielandenpunt van Argentinië, Brazilië en Paraguay een aanrader, want hier vindt u een kunst- en ambachtsmarkt en een gratis show met licht en geluid.

Ontbijt

Plaats:
Iguazú National Park

De watervallen van de Braziliaanse kant en Aguaraí jungle tour

Dag 11: De watervallen van de Braziliaanse kant en Aguaraí jungle tour

Vandaag gaat u naar het Iguazú National Park om het adembenemende uitzicht op de indrukwekkende waterval aan de Braziliaanse kant te ervaren. Vergeet uw paspoort niet! Daarna maakt u een wandeling in de Braziliaanse jungle onder begeleiding van een bioloog. U wandelt langs een ecologische pad tot aan de Iguazú-rivier, waar u een ontspannen kajaktocht maakt. Uw bestemming is de Toca Waterval, waar u kunt genieten van een frisse duik.

Ontbijt

Plaats:
Iguaçu

De watervallen aan de Argentijnse kant

Dag 12: De watervallen aan de Argentijnse kant

Vandaag bezoekt u de indrukwekkende Iguazu watervallen aan de Argentijnse kant! Met een terreinwagen rijdt u door de jungle naar een pier. Gier stapt u over op een boot die u naar de watervallen brengt, die ongeveer 7 km verderop liggen. Uw gids vertelt tijdens de wandeling over de talrijke loopbruggen alles over het natuurspektakel.

Ontbijt

Plaats:
Iguazu

Terug naar de hoofdstad

Dag 13: Terug naar de hoofdstad

Een privé-transfer haalt u op voor uw vlucht naar Buenos Aires. U wordt naar uw hotel gebracht in de boheemse wijk San Telmo, de oudste en meest pittoreske wijk van de stad. Een must 's avonds: een tangoshow. Beleef een spectaculaire avond met live orkest, professionele dansers, een heerlijk diner en goede wijn - heeft u de Argentijnse Malbec al geprobeerd?

​Ontbijt

Plaats:
Buenos Aires

Uw reis in Argentinië zit erop!

Dag 14: Uw reis in Argentinië zit erop!

Uw reis komt ten einde. U hebt nog tijd om de laatste cadeaus en souvenirs te kopen. Maak nog een laatste wandeling door de gezellig wijk van uw hotel. Een privé-transfer brengt u naar de internationale luchthaven van Ezeiza voor de terugvlucht. Goede reis!

Ontbijt

Plaats:
Buenos Aires
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.930 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Argentinië volgens uw wensen
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten