Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Wandeltocht door de Albanese Alpen

AlbaniëWandeltocht door de Albanese Alpen

Avontuur
Dit is de perfecte reis voor actieve mensen die van natuur en avontuur houden. De reis begint cultureel met een bezoek aan Tirana, Kruja en Shkodra. Daarna nemen we u mee naar bergen voor een paar dagen wandelen in de ongerepte natuur. Geniet van adembenemende uitzichten, prachtige natuurlijke bronnen en vriendelijke mensen. U overnacht in authentieke huizen en eet bij de mensen thuis. 
Reisideeën aangeraden door
Jorik Lokale*r Albanië Expert*in
Duur van de reis
7 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 900
Reisprogramma
Aankomst in Tirana

Dag 1: Aankomst in Tirana

Welkom in Albanië! Op de luchthaven wordt u begroet door onze gids en begeleider. Hij brengt u naar uw hotel en neemt u daarna mee op een stadswandeling. U bezoekt het Skanderbergplein, de Et'hem Bey Moskee, de klokkentoren en het operagebouw. Ook bezoeken we de hippe wijk Blloku. Rust even uit in het hotel en maak u klaar voor een diner in een traditioneel Albanees restaurant. Eet smakelijk! Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Kruja en Shkodra

Dag 2: Kruja en Shkodra

We maken een korte stop in Kruja, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken, geleid door nationale held Skanderberg. Het dorpje op de bergflank geeft een prachtig uitzicht op de omgeving. Daarna rijden we naar Shkodra, de meest noordelijke stad van het land. Het plaatsje ligt aan een meer met dezelfde naam. Die middag bezoeken we het kasteel en de boulevard van Shkodra. Accommodatie : Rose Garden Hotel (Shkodër)
Plaats:
Krujë,Shkodër

Boottocht naar Valbona

Dag 3: Boottocht naar Valbona

We beginnen vroeg en rijden naar Koman. Hier stappen we op de ferry. De boottocht over het mooie meer duurt ongeveer drie uur. U heeft dus volop de tijd om te genieten van de mooie natuur en de eerste blik op de Albanese Alpen. Hierna is het nog een klein stuk rijden naar Valbona. Uw guesthouse ligt middenin de natuur en is een oase van rust. Die middag maken we alvast een wandeling in de omgeving. Accommodatie : Kol Gjoni Guesthouse (Valbona)
Plaats:
Koman

Wandeling Valbona

Dag 4: Wandeling Valbona

Trek uw wandelschoenen aan, want vandaag gaan we de Albanese Alpen in! Er staat een lange wandeling door de bossen en bergen op het programma. Verwonder u over de serene schoonheid van de natuur en geniet van de panoramische uitzichten. Na een actieve dag kunt u nagenieten en ontspannen in het guesthouse. Accommodatie : Kol Gjoni Guesthouse (Valbona)

Bergwandeling naar Theth

Dag 5: Bergwandeling naar Theth

Uw wandelt naar het plaatsje Theth, het hoogtepunt van deze reis. In 6 tot 8 uur lopen we door bossen en over hoogvlaktes langs de Valbona-rivier. Onderweg zien we een paar prachtige watervalletjes. Vanaf de Valbona Pass op 1950m hoogte heeft u een adembenemend uitzicht op de Theth Vallei. Tijdens het communistische regime was deze plek maar voor een handjevol mensen toegankelijk.  Accommodatie : Guesthouse Berishta (Theth)
Plaats:
Theth

Het Blauwe Oog

Dag 6: Het Blauwe Oog

Uw gids neemt u mee naar de thermale rotsbaden Vaskat e Gurit en de prachtig blauwe ondergrondse bronnen, Syri l Kalter. Deze laatste worden ook wel 'het Blauwe Oog' genoemd. Als u energie over hebt is het mogelijk om de tour al wandelend te doen. Dit duurt ongeveer 45 minuten. Het is ook mogelijk om dit met een 4x4 jeep te doen. Veel plezier vandaag! Accommodatie : Guesthouse Berishta (Theth)
Plaats:
Theth

Vertrek vanaf Tirana

Dag 7: Vertrek vanaf Tirana

Na een paar actieve dagen in de Albanese Alpen wordt u vandaag naar het vliegveld in Tirana gebracht. We hopen dat u heeft genoten van deze avontuurlijke reis. We wensen u een goede terugvlucht!
Plaats:
Tirana
Praktische informatie
Budget vanaf€ 900 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Albanië volgens uw wensen