Compensatie van geschatte CO2-uitstoot
Op rondreis langs alle hoogtepunten

AlbaniëOp rondreis langs alle hoogtepunten

Hoogtepunten
Deze rondreis van 8 dagen is uitermate geschikt voor mensen die zich willen onderdompelen in de cultuur, geschiedenis en gastvrijheid van Albanië. We nemen een duik in de rijke historie van het land en bezoeken prachtige UNESCO-locaties en steden uit het Griekse en Trojaanse tijdperk. U kunt de schoonheid van de bergen bewonderen en komt helemaal tot rust aan de prachtige kust van de Albanese Riviera. Kortom, een bijzondere en erg afwisselende reis! 
Reisideeën aangeraden door
Jorik Lokale*r Albanië Expert*in
Duur van de reis
8 dagen
Budget vanafexclusief internationale vluchten
€ 1.050
Reisprogramma
Welkom in Tirana!

Dag 1: Welkom in Tirana!

Op vliegveld Moeder Teresa wordt u begroet door onze gids en begeleider. Een transfer brengt u naar uw hotel. Afhangend van uw aankomsttijd bezoeken we 's middags het Nationaal Historisch Museum om alvast een indruk te krijgen van de Albanese geschiedenis vanaf de prehistorie tot nu. Na wat welverdiende rust kunt u aanschuiven voor een heerlijk traditioneel Albanees diner in een restaurant. Accommodatie : Hotel Vila 60 (Tirana)
Plaats:
Tirana

Amfitheater Durres en UNESCO-stad Berat

Dag 2: Amfitheater Durres en UNESCO-stad Berat

Uw eerste stop van vandaag is het amfitheater in de havenstad Durres. Dan rijdt u verder naar Berat, een stad die UNESCO Werelderfgoed is en de 'stad met de duizend ramen' wordt genoemd. Die middag maakt u een wandeling door de oude wijk Mangalem en bezoekt u het etnografisch museum. U sluit de dag af met een bezoek aan het Onufri museum en het kasteel, dat op de dag van vandaag nog bewoond wordt.  Accommodatie : White City (Berat)
Plaats:
Durrës District,Berat

Ardenica klooster en ruïnes Apollonia

Dag 3: Ardenica klooster en ruïnes Apollonia

Onderweg naar Vlora bezoeken we het 13e eeuwse Orthodoxe klooster Ardenica. Men zegt dat de verzetsheld Skanderberg hier ooit is getrouwd. We stoppen dan bij de ruïnes van Apollonia, dat aan de beroemde Via Egnatia ligt en in de 7e eeuw voor Christus door de Grieken is gesticht. De stad was volop in bloei tijdens de Romeinse tijd! Die middag heeft u vrije tijd om de bijzondere kuststad Vlora te ontdekken. Accommodatie : Hotel Bologna (Vlorë)
Plaats:
Ardenicë,Vlorë

Rit langs de Albanese Riviera

Dag 4: Rit langs de Albanese Riviera

Geniet van het panoramische uitzicht in Llogara Nationaal Park en van een kopje koffie aan het idyllische strand van Dhermi. U reist naar Porto Palermo en het kasteel van Ali Pasha, dat uitkijkt over de zee. Feitje: deze baai was een geheime onderzeebasis tijdens het communistische regime. Na de lunch in de oase van rust en natuur in Borsh komt u aan in Saranda, waar u over de promenade kunt wandelen. Accommodatie : Brilant (Sarandë)
Plaats:
Llogara National Park,Himarë,Sarandë

Werelderfgoed-steden Butrint en Gjirokastra

Dag 5: Werelderfgoed-steden Butrint en Gjirokastra

Tijd voor twee UNESCO-steden, met als eerste stop Butrint! Deze stad werd door de Trojanen gesticht en was eeuwenlang bewoond. Na een heerlijke lunch bij de ondergrondse bronnen die het 'Blauwe Oog' vormen rijdt u naar Gjirokastra. Van deze stad wordt gezegd dat het één van de mooiste historische steden in het land is. Wandel op uw gemak door de prachtige 'museumstad' en kijk uw ogen uit. Accommodatie : Hotel Argjiro (Gjirokastër)
Plaats:
Butrint,Gjirokastër

Dagje Gjirokastra

Dag 6: Dagje Gjirokastra

Vandaag bezoeken we het grootste fort van Albanië en het Wapenmuseum. Dan maken we onze weg naar het Etnografisch museum van Gjirokastra. Het museum is gevestigd in het geboortehuis van oud-dictator Enver Hoxha. We bezoeken ook een van de mooiste gebouwen van de stad, het huis van Skendulli. De eigenaar geeft ons een rondleiding. Die middag kunt u op eigen gelegenheid de stad verder verkennen. Accommodatie : Hotel Argjiro (Gjirokastër)
Plaats:
Gjirokastër

Op naar Kruja

Dag 7: Op naar Kruja

Uw laatste bestemming is Kruja, het centrum van het legendarische Albanese verzet tegen de Turken met als nationale held de leider Skanderberg. Kruja is gebouwd op de flanken van de gelijknamige berg en heeft een schitterend uitzicht over de kust en de nabijgelegen plaatsen. U bezoekt vandaag het fort, het etnografisch museum en de beroemde oude bazaar. Veel plezier! Accommodatie : Panorama (Krujë)
Plaats:
Krujë

Vertrek vanuit Kruja

Dag 8: Vertrek vanuit Kruja

Maak nog een laatste wandeling door de straten van Kruja en koop souvenirs voor de thuisblijvers. En dan zit uw reis er alweer op! Hopelijk hebben we u een goede indruk gegeven van dit prachtige land. We zien u graag nog een keertje terug!
Plaats:
Krujë
Praktische informatie
Budget vanaf€ 1.050 Per persoon
Internationale vluchtenNiet inbegrepen
Inbegrepen in de prijsGids
Inbegrepen in de prijsBestuurder
Inbegrepen in de prijsLuchthaventransfer
Laat u inspireren door de reisideeën opgesteld door lokale reisagenten
Bent u op zoek naar een ander soort reis?
Andere reisideeën
Andere reizen in Albanië volgens uw wensen